Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Preminuo legendarni komentator F1 Veljko Petrović

Recommended Posts

veljko%20p.jpg

 

Kako prenosi Beta, poznati sportski novinar i komentator Velimir Veljko Petrović preminuo je 16.03.2015. u Beogradu u 58. godini, posle duge i teške bolesti. Mnogi ljubitelji auto-moto sporta pamte ga kao velikog poznavaoca i zaljublenika u automobilizam. Petrović je rođen u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi krajem 80-ih godina prošlog veka u specijalizovanom časopisu za automobilizam i automobilski sport ''Auto''. Auto-moto sport, posebno trke Formule jedan, komentarisao je za Sport klub, RTS, BK televiziju i TV B92.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

id_ii_14c250988881dde0.jpg

 

Iznenada, baš kada su ljubitelji automobilizma prepričavali dešavanja o početku nove sezone formule 1 i trci u Melburnu, stigla je loša vest – preminuo je novinar VELJKO PETROVIĆ, čovek koji je praktično ceo svoj život posvetio automobilskom sportu, tačnije najvišem rangu tog dogadjanja na točkovima.

Sa auto trkama se sreo na beogradskom Ušću, praktično u blizini svoje ulice, u Lominoj, na Zelenom vencu, gde je odrastao pored roditelja i braće, Čede i Dragana. Prve kontakte sa novinarstvom doživeo je u nekada kultnom i fantastičnom Radio Beogradu, kući ispunjenoj pravim majstorima žurnalistike, a imao je sreću da zanat započne da uči u redakciji emisije ''Vreme sporta i razonode'', i da bude pokraj kralja reporterstva Radivoja Raće Markovića, i već dokazanog šampiona automobilskog sporta Predraga Kneževića. Školovanje i napredovanje nastavio je u mnogim beogradskim redakcijama pisanih i elektronskih medija, a njegova potpuna preokupacija bile su automobilske trke i F1.
 
Bio je na mnogim trkama i relijima u našoj zemlje, a kada se otisnuo na piste Formule 1, onda je iz trke u trku postajao sve bolji poznavalac tog najpopularnijeg takmičenja. Komentarišući trke na mnogim televizijskim kanalima vrlo brzo je stekao ogroman broj svojih pristalica i navijača koji su u njemu od prvog prenosa prepoznali novinara koji je potpuno posvećen materiji, i koji raspolaže velikim znanjem.
Veljko Petrović je na trkama F1 upoznao sve najveće vozače, sve šampione. Potrudio se da o njima i njihovoj karijeri sazna što više, više nego bilo koji drugi novinar, da pronikne u sve tajne i zanimljive detalje najvećeg cirkusa na svetu. Ko zna koliko je sati provodio u traženju najsitnijih pojedinosti, imao je perfektnu arhivu i statistiku, i sve što je znao prenosio je na smiren i odmeren način svojoj televizijskoj publici.
Nažalost u toku skoro celog života borio se sa teškom bolešću koja mu je sve više i više narušavala zdravlje. Kod svojih kolega i velikog broja simpatizera ostaće upamćen kao pravi ekspert formule jedan – najbolji među najboljima.
Djordje Djenić  
16.mart 2015.

 

cxcv79.jpg  cxcv80.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slava mu ! Voleo sam da slušam njegove komentare,bio je pravi poznavalac i profesionalac u svom poslu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...