Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
ivan.ik

F1: Australia 2015.

Recommended Posts

Prvi trening i stanje očekivano 

 

RESULTS: Free Practice 2, Australian Grand Prix (90min):
1. Nico Rosberg (Mercedes) 1m27.697s
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.100s
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +0.715s
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +1.145s
5. Valtteri Bottas (Williams) +1.568s
6. Daniil Kvyat (Red Bull) +2.319s
7. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) +2.374s
8. Pastor Maldonado (Lotus) +2.407s
9. Romain Grosjean (Lotus) +2.508s
10. Nico Hulkenberg (Force India) +2.776s
11. Felipe Nasr (Sauber) +3.058s
12. Sergio Perez (Force India) +3.283s
13. Jenson Button (McLaren) +3.690s
14. Max Verstappen (Toro Rosso) +3.698s
15. Marcus Ericsson (Sauber) +4.606s
16. Kevin Magnussen (McLaren) +5.592s (zamena za Alonsa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sutra ovako kreću

 

 

1. L. Hamilton Mercedes      01:26.327 16
2. N. Rosberg Mercedes      01:26.921 14
3. F. Massa                   Williams      01:27.718 21
4. S. Vettel                   Ferrari      01:27.757 12
5. K. Raikkonen Ferrari      01:27.790 17
6. V. Bottas                   Williams      01:28.087 16
7. D. Ricciardo Red Bull      01:28.329 22
8. C. Sainz Jr. Toro Rosso     01:28.510 22
9. R. Grosjean Lotus     01:28.560 20
10. P. Maldonado Lotus     01:29.480 20
11. F. Nasr                   Sauber     01:28.800 17
12. M. Verstappen Toro Rosso     01:28.868   15
13. D. Kvyat                   Red Bull     01:29.070 9
14. N. Hulkenberg Force India    01:29.208 14
15. S. Perez                   Force India    01:29.209 13
16. M. Ericsson Sauber     01:31.376 10
17. J. Button                   McLaren     01:31.422 7
18. K. Magnussen McLaren     01:32.037 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton sa pola u odbranu titule


 


Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Australije kojom u nedelju počinje ovogodišnji šampionat Formule 1.


 


17353625485503dd8556170713987627_orig.jp


 


 


Hamilton je do 39. pol pozicije došao sjajnim krugom od 1:26.327 na stazi "Albert park", a u prvom redu na startu trke, u 6 ujutro, pridružiće mu se timski kolega Niko Rozberg. Na trećoj poziciji naći će se Felipe Masa u Vilijamsu, i to pošto je u direktnom duelu pobedio Sebastijana Fetela, pred njegov debi u Ferariju.

 

Hamilton je u kvalifikacijama za prvu trku nastavio tamo gde je stao prošle sezone, a Mercedes je potvrdio apsolutnu dominaciju. Branilac titule je bio najbrži tokom sva tri dela i pol pozicija nijednog trenutka nije došla u pitanje, a na kraju je Rozberga pobedio za šest desetinki, ali treba napomenuti da je Nemac imao probleme sa motorom, koji mu se u jednom trenutku ugasio. Koliko je nemački tim ispred svih najbolje govori da je Masa kvalifikacije završio sa jednom sekundom i tri desetinke zaostatka za Hamiltonom. Iako nije uspeo da nadmaši dvojac Mercedesa, Brazilac je bio najbolji među ostalim vozačima, i to pošto je u samom finišu kvalifikacija odvozao svoj najbolji krug. Iako se činilo da će Fetel biti taj koji će biti iza Hamiltona i Rozberga, vozač Vilijamsa je četvorostrukog svetskog šampiona nadmašio za 39 stotinki. 

 

Fetel je tako morao da se zadovolji četvrtim mestom, ali je sve vreme bio ispred svog timskog kolege Kimija Raikonena, koji će biti peti na startu. Iza će slediti Valteri Botas u drugom Vilijamsu, vozač Red Bula Danijel Rikardo, odnosno Karlos Sains junior, koji je u bolidu ekipe Toro Roso bio najbolji među debitantima. Prvu desetoricu kompletirali su vozači Lotusa Roman Grožan i Pastor Maldonado. Prvi deo kvalifikacija je doneo razočaranje, ali ne i iznenađenje zbog eliminacije vozača Meklarena Džensona Batona i Kevina Magnusena. Još tokom testiranja bilo je jasno da će Baton i Magnusen, koji menja Fernanda Alonsa, biti daleko iza vodećih, a tokom kvalifikacija su bili najlošiji od svih vozača koji su izašli na stazu, pa će zauzeti poslednji startni red. Dvojac Menora Vil Stivens i Roberto Merhi nisu ni vozili kvalifikacije, pa se tako neće ni naći na startu prve trke sezone. Stivens i Merhi nisu kompletirali nijedan krug od početka akcije na stazi „Albert park“, pa je teško poverovati da bi i dobili dozvolu da voze, čak i da su pokušali da je izdejstvuju. Uz vozače Meklarena, u prvom delu kvalifikacije je završio i Markus Erikson u Zauberu, koji će zauzeti 16. mesto na startu. 

 

U drugom delu kvalifikacija usledila je velika borba, a kao najveće iznenađenje može da se okarakteriše eliminacija drugog vozača Red Bula Danila Kvjata, koji je imao 13. vreme. Ispred Rusa našli su se Felipe Nasr u drugom Zauberu i Maks Ferstapen, koji će u nedelju sa 17 godina postati najmlađi vozač koji je vozio trku u istoriji Formule 1. Iza je sledio dvojac Fors Indije – Niko Hilkenberg i Serhio Peres. Izveštaju kvalifikacija treba dodati da je Gvido van der Garde odustao od tužbe protiv Zaubera, iako je ekipu dobio na sudu, kako u Švajcarskoj, tako i Australiji. Iako je sud naložio da se Van der Garde nađe na stazi ovog vikenda, Zauber u petak to nije ispunio, ali se isto tako nije ni potrudio da on dobije superlicencu. Zbog toga je bilo i nemoguće da Holanđanin vozi na „Albert parku“, pa je sam odlučio da odustane od tužbe, jer bi, da nije, šefici Zaubera Moniši Kaltenborn pretio zatvor. 

 

Preuzeto sa - B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda na zacelju... kako ,zasto??!! ok treba vremena ... bice tesko sutra valjda ce uzeti neki bod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlika između Mercedesa i ostalih ekipa se, izgleda,još više povećala. Najbrži Wiliams (Massa),zaostaje 1,5 sec.,što je u ovom sportu večnost. Teoretski, Hamilton bi trebao da iber-runduje čak i trećeplasiranog (vozi se 58 krugova x1,5 sec = 1min i 28 sec.) Ferrari u blagom napretku u odnosu na prošlu sezonu,što ohrabruje,a McLaren (Honda)= katastrofa !

Možda je Mercedes čipovan, a ostali na fabričkim mapama ! :harhar:

Edited by vicent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda na začelju i sa najmanje krugova, verovatno ima debeo razlog.

Tužno što će opet da dominira jedan tim.

Da se Alonso nije namerno skucao, isfolirao bolovanje kako se ne bi blamirao ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma nije namreno valjda , Baton ce da izvuce maximum u trci nije mu prvi put ,bice bodova ubedjen sam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam gledao kvalifikacije,al koliko vidim po rezultatima,Mercedes tim i dalje razbija sve,a tako ce sigurno biti i u trci,ferarri me odusevio,sto tako ima dobar plasman,izgleda da sam imaju cak i bolji motor od renoa,dok ce se mclaren sa hondom jos muciti,al i postepeno razvijati motor,jer su  u predsezonskim testiranjima imali dosta problema,al nadajmo se da ce honda tokom sezone biti konkurentna,jer ove sezone imamo 4 proizvodjaca motora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve u svemu totalna dominacija Mercedesa, Mclaren Honda kao prave novajlije - veoma lose, Button hrabro odvezao trku u takvom bolidu i naravno zavrsio kao poslednji jedanaesti.

Mene su pozitivno iznenadili tim Sauber, kao i vozaci Nasr i Sainz. Massa i Vettel - best of the rest.

Rezultati:

1. Hamilton - Mercedes

2. Rosberg - Mercedes

3. Vettel - Ferrari

4. Massa - Williams

5. Nasr - Sauber

6. Ricciardo - Red Bull

7. Hulkenberg - Force India

8. Ericsson - Sauber

9. Sainz - Toro Rosso

10. Perez - Force India

11. Button - Mclaren

Ostali - OUT :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dosadna trka sa puno neozbiljnosti (pit lane) mada Ferrari taktički napredovao ali bar dve svetlosne godine iza Mercedesa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovi klinci sto debutuju ove godine u F1 su prijatno iznenadjenje.Videcemo za dve nedelje sta ce da bude,samo mi deluje da je mercedes jaci nego prosle godine.Ferrari pravi pocetnicke greske u boksu,a to placaju vozaci u ovom slucaju Raikonen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

naravno da sam ustao,kao i svake godine,ipak je formula sport broj1 koji najvise pratim,pomalo dosadna trka,al bilo je zanimljivih situacija,zao mi sto su mehanicari sjebali raikonena,mogao je da bude junak dana,najvise je obilazio,jeste vetel bio treci za ferarri,al nisam ljubitelj fetela nikako

potpuna dominacija mercedesa pre svega hamiltona,rozberg mu nije nijednom prisao ,a i svaka cast novajlijama dobro su vozili,najbolji je bio felipe nasr u odlicnom zauberu koji koristi odlicne za ovu godinu ferarijeve motore

od 15 vozaca koji su startovali samo su 11 njih zavrsili,jedino baton nije uzeo ni bod.Botas je imao problema sa ledjima pre samu trku,dok je magnusenu eksplodirao motor u predkrugu za zagrevanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda je definitivno veliki minus za McLaren.

Šteta za Lous što su nastradali na samom početku ali izgleda da je i Renault slab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

reno motori su izgleda bas slabi ove godine,tako da timovi sa renoovim motorima ce biti dosta slabiji u odnosu na motore koje koriste motore mercedesa il ferarrija,lotus je ove godine presao na mercedesove motore,al izgleda na prvoj trci nisu imali srece,a sto se tice honde,oni ce u prvih nekoliko trka uciti i poboljsavati sisteme na motoru,al i na samom autu i sam baton je rekao da je srecan sto je zavrsio trku,jer u predsezonskim testiranjima nisu uspeli ni po 20 krugova da izvezu odjednom

Ajd australija je uvod,al u maleziji,pravoj trkackoj stazi,videcemo pravo stanje timova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dosadna trka, drago mi je da je Ferrari napredovao, Sve u svemu Mercedes prebrz tako da ce sezona biti smor. Borba za trece mesto ce biti zanimljiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...