Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Skuplji i strožiji tehnički pregled vozila - stupio na snagu

Recommended Posts

Zaboravili su da navedu da vazduPLOHov mora da se telepROMPTuje na tehnički pregled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bi bilo problema kada bi na tehničkim pregledima samo radili svoj posao i poštovali propise. 

Evo ovaj je registrovan sasvim nedavno. Kladim se da ga je registrovao kod Kalabića na Zvezdari (moj ćale tamo registruje njegovu kantu). 

 

IMG-f72b4d02dfdaaea10cd9d4d86f4e0f00-V.jpgIMG-f661cc2c5c123b52a29061af4c4795a4-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovog su na tehničkom slikali samo spreda, kao za ličnu kartu...a iz profila k'o plazma keks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karijes okluzalno na sajtnama...
Kako su počeli ljudi da prate forume posle novog zakona, već sutra će blic da piše o hapšenjima na tehničkom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ACSszfGGnM-mJyNsSOroQgk_m9aJQjAv-yP_GFsO Emisija SAT: Nova pravila za tehničke preglede

 

Počela je primena novog Pravilnika o tehničkim pregledima i fotografisanje svih vozila koja dođu na kontrolu ispravnosti. Pregled putničkog vozila će trajati najmanje 30 minuta, a oni sa neispravnim svetlima, kočnicama, upravljačkim i drugim značajnim sistemima, više neće moći da prođu tehnički pregled i produže registraciju.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čitam po internetu, neke linije tehničkog su vraćali automobile ako nemaju sve oznake modela (fali JTD na gepeku, ili TDI, ili oznaka modela), ako im je pukao lak u velikoj površini (krov ili hauba), čak kažu i ako delovi karoserije nisu u istoj boji (retrovizori nisu u boji auta, ili poklopac rezervoara goriva i sl.). 

Opet, drugi kažu da im je tehnički prošao isto kao i prethodnih godina, tipa pogledali su im kočnice, sišao lik u kanal na minut, slikao sve oko auta...sve to trajalo jedva 10 minuta i onda preostalih 20 minuta popunjavali papire. :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komšija, matorac, danas išao do AČ Krnjača da vidi preventivno ima li šta da sredi, rekli mu da skine gepek sa krova i da zameni stop svetlo, ima naprslinu malu, ne fali deo, ne smeta pri radu. Ali eto. Takođe čitam kako vraćaju zbog laka, ako je izlizan znak, ako fali znak. Po meni čist idiotizam, to za znak, čak i lak, kakve veze ima sa bezbednošću? Mislim da polako odlazi sve to u retardiranu krajnost, neko bi morao da reši i zvanično svima saopšti šta može šta ne, a ne da se kojekakva šuša pita. Kakve veze ima nepostojanje oznake JTD, TDI i sl sa tehničkom ispravnošću vozila?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umislili da rade homologaciju. Neki automobili fabricki nemaju oznaku, oni ce morati potvrdu od proizvodjaca da dobiju izgleda.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas radio tehnicki, manje vise sve ono sto sam procitao po netu i mislio da je nekakva sprdnja - sve je tacno!  

 

Ja sam se jeeedva nekako provukao (na jednom teh pregledu nisu hteli ni da gledaju auto, malo slabije prednje gume (inace michelin stare god dana) i gewinde. Dve sam gume kupio danas nove, a gewinde zavrnuo u najvislji polozaj. E sad, moj auto u paketu opreme ima stavku "spustena sasija" tako nesto i to je u odnosu na "obicnu" vektru -15mm. Gewinde su zavrnute u najvislji polozaj sto je plafon -10mm u odnosu na ono kakav je kupljen kao nov 

Jeeedva jedva sam prosao i to jer saobracajna kad se ocita stoji Vectra sport i u resenju od poreza Vectra GTS, pa je bilo kao ajde sad, a za sledecu godinu vidi da to sredis.

 

Inace pored ova dva problema za koje su mene drkali pregledali su svaku sitnicu na automobili, sve pa i dal rade prskalice farova jer imam xenon (fabriocki) i sreca da je sve ispravno na autu...izduvni gasovi su bili tu i tamo,a nemam katalizator, to sada nije bilo problem,al mi je receno da i to vratim do sledece registracije.

 

Za vreme dok sam bio tamo, jednog su vratili sa tehnickog zbog led pozicijaneku toyotu aygo zbog nekakve razlike u masi vozila od 3kg (negde se razlikovalo nesto u dokumentima,pojma nemam sta) i jednu astru g jer je imala gitovan branik (~3x5cm povrsina fleke)

 

U sustini, kad se podvuce crta - veliki broj vozila ima pod presu da ide, pa ce vlasnici morati peske u tu evropu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod kojih to pedera si radio tehnički? 

Šta ti je rekao za izduvne gasove, koje parametre meri, i koje su mu referentne vrednosti? 

A vraćanje za gitovan branik neću da komentarišem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvar je odgovornosti. Tehnički pregled je ODGOVORAN za ono što radi. Ako auto prođe tehnički i za 2 dana ga zaustavi policija i utvrdi da auto nije smeo da pređe tehnički ko je kriv? Ako su tehničke preglede naplašili velikim kaznama za nemaran rad onda će sigurno biti ovako. I slažem se, do sada je i previše puštano. Agencije tek treba ukinuti one su izvor velikog procenta problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aco, slažem se da treba uveti red, da ne mogu da se reguju truleksi i neispravni automobili. Evo ja imam prskotinu na braniku, neko me klepio na parkingu, naravno nisam bio prisutan. Da li utiče na bezbednost, mislim da ne utiče. Ili za nedostatak znaka? Nadam se da je to ipak plod nečije mašte, jbt, koga briga za znak, a masa automobila i nema pozadi znakove, ono 1.9, 2.0 itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...