Jump to content
FAS Goran
ZarkoIn

Fiat Stilo 1.9 jtd by ZarkoIn

Recommended Posts

Pozdrav društvo!

 

Evo da i ja predstavim svoj auto, kao što i dolikuje novom članu. Od oktobra prošle godine vozim Fiat Stilo 1.9 jtd, dizel, 2004. godište. Kupio sam od jednog drugara iz Indjije. Za sad me dobro služi i zadovoljan sam. Uradjen je veliki servis, tako da sam sa te strane miran neko vreme. Naravno, postoje manji problemi sa elektronikom, ali  koliko sam shvatio čitajući ovaj forum, to je relativno česta pojava i nije preterano strašan problem.

 

Toliko za sada, a evo i nekoliko fotografija:

 

027.jpg  028.jpg

029.jpg  030.jpg

035.jpg  040.jpg

 

 

Pozdrav! :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrodošao.

Lep Stilo, deluje očuvano.

Meni je super ova boja enterijera. Čak planiram da promenim kod mene komplet.

U zdravlju da te služi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na komentarima!

 

Kao što sam rekao, čim sam ga kupio u oktobru, uradjen mu je veliki servis kod majstora u Indjiji. Poslednjih par dana mi se često pali neka lampica i piše: Rr indicator, Rear fog i Blb failure (ili tako nešto, sad sam već zaboravio :) ). Pali se povremeno kad stisnem kočnicu ili kad ubacim u rikverc. Pre par dana su mi i otpala vratanca rezervoara. Kupio sam u Indjiji polovna ali sive boje. Ovde, u NS sam uzeo boju i u prodavnici boja su mi preporučili nekog majstora. Kontaktirao sam ga, odneo mu sve i on mi je to ofarbao i namestio. Zadovoljan sam kako izgleda. Sad još da nadjem nekog električara pošto se bojim sam da čeprkam, nisam baš vešt za takve stvari...

 

Što se tiče felni, videćemo kakve budu finansijske mogućnosti kad se bude stavljale letnje gume... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Dante Bg!

 

Pročitao sam sve i sad mi je malo jasnije. Pogledaću kasnije dobro sve sijalice da li rade.  A posebno te kod tablica. Mada, opet mi treba neka pomoć od nekog iskusnijeg ili nekog električara, jer se stvarno ne razumem u te stvari i ne bih baš sam da nešto čačkam...  :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledao sam danas sva svetla, sve sijalice i sve radi. E sad, da li neka svetli slabije, nisam mogao da procenim, nemam baš tako dobro oko. :D  A i dalje se povremeno pali kada stisnem kočnicu ili ubacim u rikverc (ne svaki put) Bulb failure, Rr indicator i Rear fog. Ako neko od forumaša iz NS se razume u elektroniku i ima vremena jedno popodne da pogleda u čemu je problem, slobodno nek se javi. Za sad nastavljam da vozim ovako...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skini onaj dzek od stop svetla i pregledaj ga. Ocisti kontakte i ako imas naprskaj kontakt sprejem. Pogledaj i crnu zicu od mase da li lepo stoji, oce ona ponekad da se mrdne i da zeza.

Lep stilo, u zdravlju da se sluzis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešen problem sa Bulb failure, Rr indicator i Rear fog: u pitanju je bila masa na zadnjem levom stop svetlu. Sad je to namešteno i više ne svetli.

 

Sad mi se javio nov problem sa elektronikom na instrument tabli.

U nedelju veče krenem iz In za Ns. Upalim auto i nijedno svetlo na instrument tabli se ne upali, niti se pomera ijedna kazaljka. Ugasim, upalim, opet isto. Tako sam vozio do Ns. Iako znam put napamet, prvi put sam vozio ovako naslepo, bez ikakvih pokazatelja. Nije baš prijatno u mraku. Sutradan upalim auto i sve normalno radi. Juče sam bio u In kod električara i kaže da je najverovatnije počela da crkava štampana ploča (ako sam dobro razumeo) koja reguliše rad instrument table i sve te sijalice i lampice. Kaže da se one relativno teško mogu popraviti i da će najverovatnije trebati da se zameni novom štampanom pločom. Za sad da vozim ovako, pa ako počne češće da se to dešava, onda će skinuti i videti šta da radim, dal je može popraviti ili da tražim drugu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postoji poseban deo foruma za tehnička pitanja (probleme):

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/18-tehni%C4%8Dka-pitanja/

 

Tamo gledaš, i ako slučajno nema tema koja se već bavila problemom (pitanjem) koje imaš, otvaraš novu temu i opišeš problem. Ako već ima takve teme, onda se samo nadovežeš u već postojećoj.  :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Par umetničkih fotografija. :D Čisto da se prikažu neke lepote prirode u Srbiji, u kombinaciji sa našim ljubimcima. U pitanju je jugoistočna Srbija, okolina Bele Palanke. :welcome:

 

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jbte ovaj toti kao GOOGLE EARTH!

Oznaci mesto gde je detelina sa 4 lista molim te... :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da je obustava saobraćaja izmedju Čiflika i Sinjca pre bila od 9 do 11h i od 14 do 16h. Razbijali su ogromne stene da bi mogli da prave autoput. Ne znam da li to još važi, ovih dana nije toga bilo. Ali pošto mi je verenica iz Čiflika, mene ta obustava nešto puno ne dotiče, uvek imam gde da svratim. :laughing:

 

A Sićevačka je zaista prelepa i prava je uživancija voziti kroz nju, posebno od kad su sredjeni tuneli. Mada, nije bilo loše ni kad su trajali radovi, pa se išlo obilazno, kroz Prosek pa preko Ploče do Crvene reke. I tamo je priroda jako lepa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...