Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Stex3105

Fiat Bravo - prednje kočnice od Fiat Marea 2.0?

Recommended Posts

Poz.
Nasao sam prednje diskove I celjusti od maree 2.0 20v to bi trebalo da je hgt. Pa me interesuje da li neko zna koja je velicina diska? Razmisljam da ih nabacim kod mene na bravo 1, 2 16v. Vreme mi za menjanje diskovavpa bi ovo dobro doslo. Verovatno necu moci da stavim 14 celicnu felnu. I danas sam uporedjivao ventilirajuce od maree jtd I moje sa brava isti je precnik. I koliko sam na brzinu video kacenje za klesta je isto verovatno nece morati glavcine da se menjaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasao sam.Kod mene su diskovi 257mm obicni,ventilirajuci od jtd-a su isto 257mm a od HGT-a su 284mm ventilirajuci. Znaci trebalo bi druge felne celicne da nabavljam za  zimu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzeo sam diskove i klesta od maree hgt 284mm. Koliko vidim bice zajebano ili skoro nemoguce da se nabaci na moju glavcinu ovo sve je deblje i jace u odnosu na moje kocnice i na one od jtd-a.Idem da rasturam pa cu videti sta cu napraviti :D Ako ne napravim nista uzecu od jtd-a klesta i ventilirajuce. Nerviraju me ovi moji diskovi koji su ko list papira :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas ceo dan sam mozgao oko prednjih kocnica i  zakljucio da moze ali je previse  posla da  se napakuju 284 diskovi od HGT-a.Trebala bi da se menja glavcina a nju  nisam mogao da nadjem. Na  mojoj glavcini je trebalo da se probuse rupe za nosac klesta i sam nosac treba da se stanji za nekih 5mm.A i nebih mogao da nabacim celicnu 14 na kojoj imam zimske gume. A dosta mi je vise cimanja oko tih felni i guma tako da sam odustao od toga. Stavio sam napred ventilirajuce od maree JTD,obradio diskove i stavio nove plocice,a u utorak pocinjem za prepravkom pozadi idu umesto dobosa diskovi isto od maree htg 240mm obicni nisu ventilirajuci. Imam sve delove samo da raspakujem ovo sto sad imam i da spakujem ono :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, za te čeljusti mora barem 15". Ja na JTD pakujem uskoro pa javljam kako je prošlo, jer tu ne bi trebalo biti nekih posebnih zezanja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlika je u glavcini. Kod mene i na JTD-u je ista glavcina. Nocas klesta je previse debeo  od HGT-a u odnosu na  jtd i srafovi su deblji  nije isti i rupe. Ako imas 15 felnu nista drugo ti nece praviti problem. Rupa se moze prosiriti a nosac klesta se mora stanjiti nekih 4mm sa unutrasnje strane ka disku. A ako uzmes drugu glavcinu  siri je gornji deo gde se kaci amortizer tako da ces i to morati da stanjujes. U svakom slucaju ima neke sitne prepravke ali sve se moze  upasovati  :) Ja sam odustao od  od 2.0 kocnica jer su kao prvo teze nekgo moje a moj motor 1,2 :D i nemam felne 15 za zimski set. a na ovim 14 sad imam nove gume pa mi se ne zeza oko toga da ovo prodajem i da kupujem drugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

obratite paznju i na ABS jedinicu, i tu ima razlike. Ja sam to hteo da radim ali sam isto odustao zbog felni. ali sam video da je ABS sa 2.0 drugaciji nego kod mene na 1.6, pa nisam hteo i to da prebacujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...