Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin Vulcan

Recommended Posts

Aston Martin Vulcan za sajam u Ženevi

 

 

Aston Martin je kratkim teaser videom najavio da će na predstojećem, 85. sajmu automobila u Ženevi (od 3. do 15. marta) prikazati i novi model nazvan Vulcan. Mada Britanci za sada nisu saopštili nikakve detalje, spekuliše se da se ovde možda radi o najekstremnijem Aston Martinu ikada napravljenom, možda čak o hypercaru sa V12 motorom koji će biti napravljen u ograničenoj seriji i koji će konkurisati modelima poput McLarena P1 GTR i LaFerrarija FXX K.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan za sajam u Ženevi

 

aston%20vulcan.jpg

 

Aston Martin je objavio još jedan ''teaser'' video kojim najavljuje da će na predstojećem, 85. sajmu automobila u Ženevi (od 3. do 15. marta) prikazati i novi model nazvan Vulcan. Mada Britanci za sada nisu saopštili nikakve detalje, spekuliše se da se ovde možda radi o najekstremnijem Aston Martinu ikada napravljenom, i to sa V12 motorom sa 750KS koji će biti napravljen u ograničenoj seriji (pominje se 30 komada) i koji će konkurisati modelima poput McLarena P1 GTR i LaFerrarija FXX K. Automobil će karakterisati i ekstremni body kit od ugljeničnih vlakana, dok više detalja tek sledi.

 
 
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan i zvanično

 

aston%20v%2033.jpg

 

Nakon što je ranije ovog meseca objavio nekoliko teaser video priloga i zatamnjenih fotografija, Aston Martin je sada konačno otkrio svoj novi model Vulcan (ime je dobio po avionu) koji će oficijelnu premijeru imati na predstojećem, 85. sajmu automobila u Ženevi (od 3. do 15. marta).

 

aston%20v%203333.jpg

 

Kao što se i najavljivalo, ovde se radi o najekstremnijem Aston Martinu ikada napravljenom, pravom hypercaru za trkačke staze koji će konkurisati modelima poput McLarena P1 GTR i LaFerrarija FXX K.

 

aston%20v%203.jpg

 

Za pogon je zadužen 7.0 V12 motor sa više od 800KS, u paru sa Xtrac šestostepenim sekvencijalnim menjačem, dok je pogon na zadnje točkove.

 

aston%20v%20333.jpg

 

aston%20v%2033333.jpg

 

Ovaj dvosed će postizati više od 200 milja na sat (322 km/h), a karakterišu ga i ekstremni body kit od ugljeničnih vlakana, podešavajući amortizeri, Brembo kočnice, karbon-keramički diskovi (380 mm i 360 mm), podešavajući Boschov ABS, LSD diferenacijal i lagani magnezijumski točkovi od 19 inča (gume Michelin 345/30).

 

aston%20v%203333333.jpg

 

U unutrašnjosti su upotrebljeni materijali kao što su koža, alkantara, ugljenična vlakna, aluminijum i titanijum.

 

aston%20v%20333333.jpg

 

Što se dimenzija tiče, Vulcan ima međuosovinsko rastojajnje od 280 cm (isto kao i Aston Martin One-77), širok je 220 cm (20 cm više od modela One-77), a takođe je i 10 cm niži od One-77. Na kraju, sa svojih 1350 kg Vulcan je i 150 kg lakši od One-77 modela.

 

aston%20v%2033333333.jpg

 

Aston Martin planira da napravi seriju od samo 24 komada Vulcana (proizvodnja startuje u četvrtom kvartalu ove godine), i to po ceni od 1.8 miliona funti po primerku.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan na 24 časa Spa

 

134937-aston%20vulcan.jpg

 
Aston Martin Vulcan je nešto posebno u današnjem svetu automobila. Sa 7.0 V12 sa preko 800 konja, može da ''pojede'' bilo koju stazu na svetu. Međutim, Vulcan nema dozvolu za svakodnevni saobraćaj, njegova sudbina je vezana isključivo za trkačku stazu. Ova raketa od ugljeničnih vlakana će doći u ruke veoma bogatih klijenata, a Aston Martin će na 24 časa Spa, 25. jula, izvesti Vulcan na nekoliko krugova. Test vozač, Daren Tarner će odraditi dva leteća kruga na atraktivnoj belgijskoj stazi. S obzirom da je član razvojnog tima od samog početka, idealna je osoba za vožnju ovog hiperautomobila.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan u narandžastom izdanju

 

aston%20v%208.jpg

 
Aston Martin je svoj novi model Vulcan (ime dobio po avionu) zvanično predstavio početkom marta na sajmu automobila u Ženevi, zatim je prikazan i u Goodwoodu, a sada i u test centru na Nirburgringu gde je izložen primerak sa narandžastim eksterijerom. Kako je ranije najavljeno, ovde se radi o najekstremnijem Aston Martinu ikada napravljenom, pravom hypercaru za trkačke staze koji će konkurisati modelima poput McLarena P1 GTR i LaFerrarija FXX K.
 

aston%20v%2088.jpg

 
Za pogon je zadužen 7.0 litarski V12 motor sa više od 800KS, u paru sa Xtrac šestostepenim sekvencijalnim menjačem, dok je pogon na zadnje točkove. Ovaj dvosed će postizati više od 200 milja na sat (322 km/h), ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje manje od 3 sekunde, a karakterišu ga i ekstremni body kit od ugljeničnih vlakana, podešavajući amortizeri, Brembo kočnice, karbon-keramički diskovi (380 mm i 360 mm), podešavajući Boschov ABS, LSD diferenacijal i lagani magnezijumski točkovi od 19 inča (gume Michelin 345/30).
U unutrašnjosti su upotrebljeni materijali kao što su koža, alkantara, ugljenična vlakna, aluminijum i titanijum. Što se dimenzija tiče, Vulcan ima međuosovinsko rastojajnje od 280 cm (isto kao i Aston Martin One-77), širok je 220 cm (20 cm više od modela One-77), a takođe je i 10 cm niži od One-77. Na kraju, sa svojih 1350 kg Vulcan je i 150 kg lakši od One-77 modela. Aston Martin planira da napravi seriju od samo 24 komada Vulcana (proizvodnja startuje u četvrtom kvartalu ove godine), i to po ceni od 1.8 miliona funti po primerku.
 

aston%20v%20888.jpg

 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

141295-aston%20vulcan.jpg

 
Svega 24 primerka ovog super-automobila biće dostupno kupcima, a nijedan od njih nema dozvolu za drum. Ipak, ako imate dovoljno novca i uticaja i to se može promeniti.
Vulcan izgleda poput svih rođaka u klasi - tanane linije, ogromna hauba, razni dodaci koji pomažu aerodinamici... Sve u svemu, četvorka za izgled. Ipak nije najlepši u porodici. Možda nije najlepši, ali jeste jedan od snažnijih. Ispod pomenute haube krije se sirova snaga – 7.0 litarski V12, koji proizvodi 800 konjskih snaga. Teži nešto manje od tonu i po, pa bez problema može dostići brzinu od preko 320 kilometara na sat. Zato Vulcan i nije legalan za vožnju pored običnih ''smrtnih'' četvorotočkaša. Međutim, gospodin Bernie Moreno koji zastupa Aston Martin u Klivlendu, imao je privilegiju da ipak obrne krug ulicama. Sve je, naravno, odrađeno u pratnji policije, a možda i nije trebao da muči ovaj super-automobil. Jednostavno je vidljiv njegov trkački pedigre. Kod gospodina Morena biće izložena 3 od 24 Vulcana, koliko je plan da ih bude napravljeno. Vulcan naravno neće biti jeftin. 2.3 miliona dolara potrebno je izdvojiti za ''jahanje na vatri''.

preuzeto sa - Auto Blog
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan u Abu Dabiju

 

144815-aston%20vulcan.jpg

 
Kada ste u mogućnosti da kupite poseban automobil, onda uz njega dolazi i poseban tretman. To su iskusili prvi vlasnici Aston Martinovog superautomobila Vulcan kojima su primerci isporučeni na svečanosti u Abu Dabiju, gde su, potom, dobili priliku da svoje nove ljubimce provozaju ''Jas Marinom'', najmodernijom gran-pri stazom. Aston Martin će izraditi samo 24 primerka Vulcana, a svi vlasnici dobiće priliku da ih vožnji poduči Daren Tarner, fabrički vozač trkačkog tima ove kompanije, kako bi svi bili u mogućnosti da maksimalno iskoriste potencijale svog novog ljubimca. U Vulcanu se, inače, nalazi V12 motor sa 7.000 kubika radne zapremine, koji razvija preko 820 konjskih snaga, pa je zaista potrebna veština da bi se njime upravljalo na maksimumu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nedugo nakon što je od Ministarstva obrane dobio na korišćenje novo proizvodno postrojenje, Aston Martin objavio je intrigantan teaser video.

Snimak u trajanju od 38 sekundi sniman je unutar fabrike u St Atanu i uključuje liniju najčuvenijih modela ovog brenda, što se odnosi na DB5, Lagodnu, V8 Vantage, novi DB11 i Lola-Aston Martin B09/60 prototip. Potom se Vulcan isparkirava i čuje se njegov moćni 7.0-litarski V12 motor. Klip se zatim prekida, sa rečima koje najavljuju  da ćemo uskoro saznati o čemu se radi. Ovaj video može se protumačiti na nekoliko načina. Sa jedne strane, moguće je da je u pitanju teasing proizvodnje DBX krosovera, koji će se praviti u ovoj fabrici. Sa druge strane, odsustvo DBX koncepta u video može značiti da ovaj britanski brend uskoro planira da koristi ovaj prostor i na druge načine, možda za pravljenje ulično legalnog Vulcana? Ništa od toga nije nemoguće, a šta je tačno u pitanju, verovaćemo Aston Martinu na reč da ćemo otkriti uskoro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Vulcan AMR Pro

 

167557-amr%2011.jpg

 

Još jedna novost koju je Aston Martin pripremio za ovogodišnji Goodwood Festival brzine je i Vulcan sa AMR Pro paketom.

 

167556-amr%201.jpg

 

Ovaj paket će biti dostupan za sve vlasnika Vulcana (njih 24), pri čemu je za realizaciju odgovoran Q by Aston Martin Advanced Operations.

 

167558-amr%20111.jpg

 

Paket pre svega donosi veći downforce (4000 Nm umesto standardnih 3150 Nm), veći i od trkačkog modela Aston Martin Racing Vantage GTE koji generiše 3104 Nm downforcea.

 

167559-amr%201111.jpg

 

Takođe, Vulcan AMR Pro odlikuju i poboljšana trakcija, unapređena aerodinamika (uz novi prednji spojler i upadljiviji zadnji spojler), hauba od ugljeničnih vlakana (sada lakša za 5 kg), kao i 7.0 litarski V12 motor sa 820KS, sada uparen sa Xtrac šestostepenim sekvencijalnim menjačem sa skraćenim prenosnim odnosima. Sve u svemu, Aston Martin navodi da Vulcan AMR Pro sada vozačima nudi priliku da dodatno poboljšaju svoje vozačko umeće i da uživaju u još intenzivnijem iskustvu vožnje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljubičasti Aston Martin Vulcan ponovo na aukciji

 

168911-aston%20v%201.jpg

 

Aukcijska kuća Mecum Auction je ljubičasti Aston Martin Vulcan prodavala na svojoj aukciji i ranije, ali, automobil nije prodat. Sada će četvorotočkaš milionske vrednosti biti ponovo ponuđen kupcima. Kada se pojavio na aukciji pre godinu dana u Montereyju, očekivalo se da će Aston Martin Vulcan namenjen vožnji na stazi biti prodat po ceni između 2.3 i 3.3 miliona evra. Tada nije pronašao novog vlasnika, pa je aukcijska kuća godinu dana kasnije odlučila da ponovo pokuša da proda automobil. Međutim, ovog puta bi mogao da bude prodat po ceni od 600.000 do 2.7 miliona dolara.

 

168912-aston%20v%2011.jpg

 

Aston Martin je proizveo samo 24 primerka Vulcana, a samo tri su bila namenjena američkom tržištu. Međutim, ovo je jedini od tri koji je ofarban u Midnnight ljubičastu boju. Veoma retko je korišćen, a na stazi je prešao samo 161 km.

 

168914-aston%20v%201111.jpg

 

Automobil pokreće moćni 7.0 itarski V12 motor uparen sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem.

 

168913-aston%20v%20111.jpg

 

Aukcija će biti održana između 16. i 19. avgusta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi i za sada jedini Aston Martin Vulcan legalan za javne puteve

 

Aston Martin Vulcan

 

Jedna od manjih britanskih inženjerskih kompanija, RML Grupa, je kreirala prvi, i jedini Aston Martin Vulcan koji je legalan za javne puteve. Ova kompanija je planove o konstruisanju prvog Vulcan modela najavila još pre 18 meseci. Pre nekoliko dana je nekoliko britanskih novinara dobilo priliku da se u tom automobilu provoza, odnosno, da sedne za njegovim volanom.

 

Aston Martin Vulcan

 

Za razliku od modela McLaren P1 GTR koji je automobil konstruisan za trkačke staze i modela P1 koji je legalan za javne puteve, Vulcan je dizajniran samo i isključivo za stazu. Zahvaljujući modifikacijama ovog modela, kompanija RML je ujedno uspela da njen Vulcan bude legalan za vožnju po putevima, ali i da bude bolji od P1 GTR modela legalnog za javne puteve kojeg je konstruisala kompanija Lazante. Posmatrano od napred možemo videti da je RML montirao novu haubu kao i manje farove, dok originalni farovi koji se nalaze integrisani u prednjem braniku sada služe kao pokazivači pravca. Tu su još i plastični prekrivači na zadnjim svetlima. Ono što je impresivno je činjenica da je RML uspela da zadrži 820 konjskih snaga koje proizvodi atmosferski V12 agregat zapremine 7 litara. Aston Martin je proizveo svega 24 ovakvih automobila, te nas ne bi čudilo da i drugi modeli prođu kroz sličan tretman, odnosno, da postanu legalni za javne puteve.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Aston Martin Vulcan AMR Pro

 

Ima ih samo 24 ovakvih za ceo svet, a svaki ima 800 konja (7.0 V12 atmosferac) i namenski je napravljen auto za stazu. ''AMR Pro'' je dodatni paket za Vulcan koji dodaje još više downforce-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...