Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Škoda Superb

Recommended Posts

chasingcars.jpg ChasingCars: 2023. Škoda Superb

 

Verzija sa 280 konja i pogonom na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Četvrta generacija Škode Superb će ponovo ponuditi hatchback

 

Skoda Superb 24 3.jpg

 

Škoda će uskoro predstaviti četvrtu generaciju svoje SUS vodeće serije modela, Superb, i ponovo će upotpuniti njegovu gamu i sa elegantnim ''hečbekom.''

 

Skoda Superb 24 2.jpg

 

Nova iteracija ove tradicionalne varijante karoserije je porasla u dužinu i visinu i u isto vreme postala još aerodinamičnija. Njegov skulpturalni Škoda dizajn je dalje evoluirao i sada ima redizajniranu osmougaonu Škoda masku i ažurirane kvake na vratima. Široka paleta pogonskih agregata za novi Superb sada uključuje i blagi hibrid. Unutrašnjost je potpuno redizajnirana. Po prvi put u Superbu, dolazi sa head-up ekranom i centralnim ekranom za informacije i zabavu koji je narastao na 13 inča.

 

236882-skoda superb 04.jpg

 

Ručica menjača, sada postavljena na stubu upravljača, čini prostorniju centralnu konzolu. Ispod centralnog displeja su novi Škoda Smart Dials. Ovi rotacioni tasteri, svaki sa malim digitalnim displejom, omogućavaju brz i lak pristup mnogim funkcijama vozila. Unutrašnjost je obeležena održivim materijalima; tekstil koji se koristi je napravljen od 100 posto recikliranog poliestera.

 

236883-skoda superb 03.jpg

 

Superb hečbek četvrte generacije dostupan je po prvi put sa blago hibridnom tehnologijom. U osnovnom modelu 1.5 TSI sa 150 KS, četvorocilindrični benzinski motor je dopunjen starter-generatorom od 48V i litijum-jonskom baterijom od 48V. Ovo omogućava rekuperaciju energije tokom kočenja. Tako prikupljena energija se skladišti u bateriji i može se koristiti za podršku motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Pored 1.5 TSI, Škoda nudi dve 2.0 TSI jedinice sa 204 KS i  265 KS. Kao i najmoćniji dizel, 2.0 TDI sa 193 KS, vrhunski benzinac dolazi sa pogonom na sve točkove kao standard. Bogat spisak motora zaokružuje 2.0 TDI sa 150 KS. Po prvi put u Škodi, svi Superb motori su standardno upareni sa 7-brzinskim DSG-om. Svi agregati ispunjavaju Euro 6d standard emisije.

 

Skoda Superb 24 1.jpg

 

U poređenju sa prethodnikom, novi Škoda Superb hečbek je porastao u dužinu za 43 milimetra na 4.912 milimetara i u visinu za dvanaest milimetara na 1.481 milimetar. Ovo omogućava jedanaest milimetara više prostora za glavu napred i šest milimetara više za putnike pozadi. Kapacitet prtljažnika je povećan za 20 na 645 litara. Širina vozila, 1.834 milimetra, i međuosovinsko rastojanje od 2.841 milimetar ostali su nepromenjeni. Optimizovani usisnici vazduha i detaljan rad na ćeliji za putnike i spoljašnjim retrovizorima poboljšali su aerodinamiku, što je rezultiralo koeficijentom otpora cd od samo 0.24. Najnovija iteracija Superb dizajnerskog jezika sadrži mnoge skulpturalne linije marke Škoda.

 

Redizajnirana unutrašnjost Superba sada ima samostojeći centralni ekran sa dijagonalom ekrana do 13 inča. Dopunjuju ga head-up displej, prvi za Škodin vodeći SUS model, i novi Škoda Smart Dials. Ovo su tri rotirajuća dugmeta ispod infotainment ekrana, od kojih svaki ima digitalni displej prečnika 32 milimetra. Smart Dials omogućavaju brz i lak pristup mnogim funkcijama vozila. Redizajnirana centralna konzola ima uredniji, prostraniji i organizovaniji izgled, pošto se ručica menjača sada nalazi direktno na stubu upravljača. Tradicionalni nivoi opreme Active, Ambition i Style zamenjeni su novim opcijama: Essence i Selection, dopunjene verzijama Sportline i Laurin & Klement. Svaki od njih ima jedinstven dizajn enterijera, spajajući savremene koncepte sa naglaskom na održivim materijalima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna kratka horor prica...
Sluzbeni superB 2.0 TDI 150ks

 

9000km na satu, sto bi rekli nov nov NOV...

 

IMG-4d87a14a9f81013f6edff3c3346bfc1b-V.thumb.jpg.1e1e9b2d77c9e5aceb0772017509abe8.jpg

 

IMG-5b09b479a3c3aaa11a5266ee026a2b78-V.thumb.jpg.e3775010c2585501b8c5b747f77d794d.jpg

 

Vec je jednom dosipano, vozac kaze malo i kao ajd to smo mislili mozda to prvo sto je potrosio mada ni to ne bi trebalo, nema tu vise razrade motora i toga.

Tada je dosipan i antifriz jer je palio lampicu...

 

Stigle su 4 potpuno nove, jos jedna trosi ulje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam davno imao pristup 5 TDI-eva 2.0 od cega je samo jedan trosio ulje bas dosta. Ja sam pripisivao to nemilosrdnoj voznji. Nije to bilo nesto sumanuto, ali video sam jednom lampicu za ulje na sluzbenom putovanju.

Na mom Leonu nikad nisam video ni potrosnju ulja ni rashladne tecnosti. Verujem da ima i do vozaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar je dobio novi Superb 2.0 tdi 200 ks (dobio ga je 2020. godine i to je i godiste auto), od prvog kilometra je trosio ulje. Rekli su da ce prestati kad se razradi (wtf?!?!), normalno nije, trosi isto kao i od prvog dana. Ne divlja, ne stiska hladnog, normalno vozi.

 

edit: tri su dobili istovremeno u firmi i njegov jedini nije imao kvar (ne racuna se potrosnja ulja ofc), drugom je prsla vodena pumpa na sred puta, treci je imao problem sa menjacem, ali ne znam sta tacno. Oba slucaja resena u garanciji.

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, znam dve škode za koje je reklamirana povišena potrošnja ulja ( bila je oko 1 litar na oko 3.500 km ) i odgovor je bio da je u granicama dozvoljenog ( do pola litra na 1.000 km ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, Bingodalton said:

2.0 TSI Skoda ne trosi, da ne ureknem sad.

Takođe, ista priča za 2.0 TDI 150, samo dolivam tečnost za šoferku između malih servisa od kad sam je uzeo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komšija iz ulice službeno dobija novi Superb sa vozačem čim se pojavi novi model. Kaže da bi se sad najradije vratio u novu Superb prve, eventualno druge generacije. 

 

Ako lažu mene, lažem i ja vas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda objavljuje skice spoljašnjosti četvrte generacije modela Superb

 

238123-skoda superb 2024 04.jpg

 

Nešto više od nedelju dana do premijere četvrte generacije modela Superb, Škoda je objavila skice spoljašnjosti svoje potpuno nove ICE perjanice. Dizajn uključuje elemente iz novog dizajnerskog jezika Modern Solid, a ključne karakteristike uključuju unapređena LED Matrix prednja svetla i LED zadnja svetla s kristalnim elementima. Svetska premijera će biti emitovana uživo 2. novembra u 19 časova.

 

238124-skoda superb 2024 03.jpg

 

Oliver Stefani, rukovodilac Škoda sektora za dizajn:

''Superb je tradicionalno oblikovao Škoda dizajnerski jezik i četvrta generacija modela će to nastaviti: njegov izgled karakterišu oštro iscrtane linije, jasno definisane i dinamične proporcije i moderan skulpturalni i kristalni stil.''

 

238121-skoda superb 2024 02.jpg

 

Skice spoljašnjosti pokazuju prve karakteristike novog dizajnerskog jezika Modern Solid. Time naglašavaju predanost kompanije Škoda razvijanju svoje dizajnerske filozofije, dok u isto vreme ostaju verni poznatim vrednostima brenda kao što su praktičnost i prostranost. Još duži i viši Superb četvrte generacije dolazi s poboljšanim aerodinamičkim performansama i brojnim istaknutim detaljima. Između ostalog, prednja svetla su postala oštrija i kristalnija, a prostor za glavu i prtljažnik znatno su porasli.

 

238122-skoda superb 2024 01.jpg

 

Svetska premijera će se prenositi uživo na Škoda Storyboard-u kao i na Škoda YouTube kanalu 2. novembra 2023. u 19 časova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Škoda Superb

 

skoda superb premijera.jpg

 

Više prostora i udobnosti, pametne kontrolne funkcije i elegantan dizajn su karakteristike po kojima će se izdvajati novi Superb.

Sa još više prostora i udobnosti, novi Škoda Superb će biti dostupan u verzijama limuzine i karavana. Pogon na sva četiri točka će biti dostupan kao opcija. Da bi kupcima pružili još veći izbor, biće dostupna i Superb plug-in hibrid verzija:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...