Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Vidim da uopste nema tema o ovom automobilu, a drugar je zainteresovan za putnickog, sa 9 sedista, za rad, odnosno za prevoz putnika. Ima neki smestaj u CG pa bi ponudio gostima i prevoz.

 

Gledali smo bas zajedno, ima ova verzija sa 1.9jtd, 2.0, kao i 2.0 benzin. Kontam da su i Citroen Jumpy i Peugeot Expert isti, samo sto su tamo hdi motori.

 

E sad, da li neko zna, da li je upoznat sa ovim modelima? Kakva im je potrosnja? Da li je benzinac sa plinom uopste vredan gledanja, posto su oni jeftiniji na oglasima, ili da se fokusira bas na dizela?

 

 

Edited by neshaoct
dopunio naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam mu savetovao kombi bolje, tamo mogu i koferi da se stave, sve stvari, jer ovako bi, kako mi je rekao, zakacio prikolicu i tamo stavio sve torbe, da u kolima ima mesta... a kaze, razlog zasto nece kombi je u potrosnji, on bi za dve, tri sezone da isplati taj auto sto kupi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikakva razlika nije u potrosnji. Kombi trosi 8-9-10l zavisi od voznje i relacija. U skudu nema mesta ni za taj broj ljudi, pokocice se. Cak i u kombiju se prvo sediste ne racuna u komercijalno ( ako ima dvojku napred)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da, jos kad bi pogurao osmoro ljudi + on, pa prikolica sa torbama, sigurno bi i to podiglo potrosnju... a ovako u kombi, Ducato npr, stalo bi sve unutra, a i sto kazes ima vise mesta, komotnije je. Kolega, info iz prve ruke, stane li 8, 9 kofera pozadi u kombi, iza treceg reda sedista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stane. Veliki mu je gepek ali i to se napuni do pola stakla gore zacas. U danasnje vreme sa ovim ogromnim koferima to je haos! Ja sa kombijem od 15mesta napunim gepek, krovni kofer i u hodniku stane po neki kofer obavezno :) Vec sa ovim od 18mesta...haos! Pun gepek, pun box pozadi i opet u hodniku i galeriji stvari :D Nekad su bile one manje putne torbe pa ih poredjas lako i bez problema , a sad ovi ogromni koferi...brate ima ga metar ipo u visini i bar 30cm u sirini :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista, hvala kolega, otici cemo da vidimo tog Scuda, isprobati koliko je udoban, koliko mesta ima, pa cemo onda uporediti sa nekim kombijem. Hvala na savetima! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista. Pitaj uvek sta te zanima. Jedini problem sa malim kombijima su velike kubikaze i registeacije, drugo nista.

Ako bas hoce nesto tako malo onda bolje vito da gleda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima tu blizu jedan prodaje Ducato 2.0 dizel, to nije toliko skupa registracija, a za potrosnju, videcemo. Otici cemo kasnije i njega da vidimo i Scuda. Ja sam isto za kombi vise, posto bismo na smenu vozili, neku turu on, neku ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da znate 2.0 su Pezoovi motori, samo je 1.9 fiatov....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za te male da vidis sa agencijama tu po bg ili da radis iznajmljivanje sa i bez vozaca, to funkcionise u Bg. Obidji agencije i ostvari kontakt, a za iznajmljivanje..oglasavaj se. Mislim da tu ide oko 50e po danu. Skoro sam pricao sa jednim likom i kaze da mu to dobro ide, ima par kombija i uzimaju bendovi, televizije za snimanja i sl. Zadnja solucija ti je da radis neku kao liniju preko ali je to malo vozilo za to mada moze da se krene sa njim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peugeot Expert Sport Edition

 

peugeot expert sport.jpg

 

Peugeot je najavio da će na samom početku sledeće godine na britanskom tržištu početi sa prodajom nove verzije modela Expert. U pitanju je Expert Sport Edition koji odlikuju i doterani stajling i bogatija standardna oprema. Expert Sport Edition će moći da se dobije kao panel van sa tri sedišta ili kao crew van sa šest sedišta, ali oba sa standardnim međuosovinskim rastojanjem. Za vozilo su između ostalog predviđeni crni 17-inčni alu točkovi, bočna grafika, izbor od tri boje kao i dvozonski klima uređaj.

Za pogon se brine 2.0 turbo-dizel motor (u verzijama sa 120KS, 150KS i 180KS), a u zavisnosti od izbarane varijante Expert Sport Edition nudi maksimalnu zapreminu prtljažnog prostora od 3200 do 5300 litara kao i maksimalnu nosivost od 1308 do 1458 kg. Na kraju, cene za Peugeot Expert Sport Edition na britanskom tržištu startuju od 29.460 funti (34.800 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Scudo i e-Scudo

 

fiat scudo 2022 06.jpg

 

Nakon što su već predstavljene električne verzije modela Citroen Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro i Toyota ProAce Verso, sada stiže i električna varijanta njihovog italijanskog rođaka Fiata Scudo. Proizvodnja će se odvijati u Stellantis Hordain fabrici u Francuskoj, a pored električne verzije e-Scudo ostojaće i regularne Scudo varijante sa dizel motorima u verzijama od 102KS, 120KS, 145KS i 177KS (uz manuelni ili 8-stepeni automatski menjač).

 

fiat scudo 2022 05.jpg

 

Vozilo će biti na raspolaganju sa izborom od nekoliko dužina i nekoliko verzija, dok korisna zapremina iznosi od 4.6 do 6.1 m3.

 

fiat scudo 2022 4.jpg

 

U ponudi će se naći verzije dužine 461 cm, 495 cm i 530 cm (sa do devet sedišta).

 

fiat scudo 2022 03.jpg

 

Električni Fiat e-Scudo će raspolagati sa 136KS i 260 Nm, pri čemu će maksimalna brzina biti 130 km/h (el. ograničeno).

 

fiat scudo 2022 02.jpg

 

Bazna verzija će imati baterije od 50 kWh i autonomiju od 230 km (po WLTP normama), a druga varijanta će raspolagati sa baterijama od 75 kWh i autonomijom od 330 km. Ovde i podatak da se do 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču može napuniti za do 45 minuta.

 

fiat scudo 2022 01.jpg

 

Novi Fiat Scudo će u opremi između ostalog moći da ima LED prednja svetla, sistem upozorenja o napuštanju kolovozne trake, nadglednje mrtvog ugla, zadnju kameru, sistem automatskog kočenja u gradu, Grip Control...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav 

Da li mi neko moze objasniti vazdusno vesanje kod experta . U pitanju je model iz 2007.god.

Pitanje je kako se ukljucuje i iskljucuje, u gepeku ima jedan prekidac koji kada se zadrzi upali na kratko zutu lampicu...nakon par stiskanja nista se nije desilo ali ujutru sam video da je auto spusten.Nikako ne mogu da provalim koji je nacin podizanja ni spustanja .

Drugo pitanje je da li ako auto stoji par dana bolje je ispustiti vazduh ili ne i kako se to vesanje ponasa po mrazevima , da li ga spustati ili ne.

Mozda su malo glupo pitanja ali nisam po netu nasao nista korisno

Zahvaljujem se na odgovorima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...