Jump to content
FAS Goran
Arguso

Fiat Stilo - ne radi klima i CD player

Recommended Posts

Pozdrav Stilistima i ostalim forumašima!

Srećna vam nova 2015 godina, puno zdravlja, sreće i automobila bez kvarova. :fun:

Pre neki dan (kada je bio najveći minus, -17) hteo sam da upalim automobil i on je upalio normalno.

Sve signalne lampice na instrumental tabli su se normalno uključile a posle strartovanja motora i isključile, nikakav problem niti grešku kompjuter nije prijavio.

Međutim, automatska klima i CD player neće da se uključe, čak ne sija ni pozadinsko (narandžasto) svetlo na klimi, što me je navelo na zaključak da ta dva uređaja uopšte ne primaju struju. Pre toga nisam imao nikakav problem sa ova dva uređaja, šta vi mislite da je u pitanju i ako su osigurači, gde se tačno oni nalaze i koji su?

 

Unapred Hvala na pomoći i srećni praznici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li ti radi svetlo u kabini?
Na dizelu je i ono povezano na tu liniju.

F39 se ne nalazi pored akumulatora već u kabini.
Druga kolona osigurača, prvi osigurač odozdo.

Kada kažem druga kolona ne računam onaj nulti

deo gde čuvaš rezervne.
Tako sam se ja zeznuo pa menjao pogrešan :)

 

cxcb420023.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, bio je u pitanju taj osigurač F39 HVALA na pomoći :unworthy: a i nalazi se tu kao na slici. Međutim, zamenuo sam osigurač, klima je proradila, svetlo u kabini takođe a CD player se isključi odmah po uključivanju i iz središnjeg dela za ventilaciju, počeo je izlaziti blagi dim i miris topljenja klabla/plastike, tako da je osigurač ponovo pregoreo. Zamenuo sam još jedanput taj osigurač i sada sve ostalo radi osim CD playera koji kada se uključi, na trenutak zasvetlji pozadinsko narandžasto osvetljenje i odmah se isključi. Sve do sada CD je radio odlično i nikad nisam ostavljao CD disk u samom playeru kada ga isključujem. Zadnji put kada sam ga vozio pre 6-7 dana CD player je radio normalno, ne mogu da verujem da je zima uzrok nekom "spoju" ili šta već kod CD playera i šta bi to ustvari i moglo biti? Nije mi pravio nikakve probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda je definitivno CD negde u kratkom spoju. I meni je taj osigurač stradao zbog CD-a. Neka žica je puštala struju na kućište i 2 puta mi je osigurač crkao zbog toga. Probaj neki drugi audio uređaj od drugara kako bi se uverio da nije u vodu za audio kratak spoj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tema je ionako vec jednim delom "kupusara", sto izbegavamo na forumu. Vec bi bilo preterano da se u njoj polemise i o skidanju CD playera, pa je to prebaceno u postojecu temu: http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/26440-stilo-zamena-fabri%C4%8Dke-muzike-zvu%C4%8Dnika/page-14#entry1158025

 

@Arguso

Procitaj temu gde su postovi prebaceni i ciji sam link ostavio, sve je detaljno opisano. Par postova unazad imas i moje slike kako izgleda nosac, isecak iz eLearn sa dimenzijama zica za vadjenje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U celoj kabini ima struje sem u kablovima za cd player.Prvo sam pomislio da mi se auto cd pokvario jer nije nikako hteo da se upali,potom sam ubacio drugi auto cd koji takodje nije hteo da se upali.Kad sam proverio kablove i prikljucke ispostavilo sa da u kablovima uopšte nema struje. Jel zna neko u čemu bi mogao da bude problem?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sva svetla u kabini mi rade i dugme za paljenje klime radi.Jedino struja ne dolazi do cd-a.


Osigurac?

 

Osigurač nisam proveravao jer ne znam koji je u pitanji i gde se nalazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vlasničkom uputstvu imas tabelu sa osiguračima. Meni tako jednom upaljač u kabini i gepeku nije radio, osigurač izgoreo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim Fiatovcima, ukratko ću opisati problem koji imam. Totalno sam nov da kažem u ova novija auta sa elektronikom i računarima. Desilo mi se juče da sam dao kontakt na autu kada sam povezao neki radio koji sam kupio i bukvalno istog sekunda sam ostao bez svetala u kabini i bez radia(Sumnjam da su tu osigurači otišli) E sad mi je drugi problem, komande su mi se pomešale naprimer, to sam danas primetio. Upalim prednje brisače i ubacim u rikverc odmah mi se pali i zadnji brisač, i staje kad izbacim iz rikverca u neutralnu ili bilo koju drugu brzinu. Pa me muči pitanje, dal je moguće da je zbog osigurača koji su otišli da je prespojio negde jer nisam stigao danas da promenim ili da je ipak elektronika neka i da mora da se kači na dijagnostiku? Znači ne izbacuje mi nikakve greške, samo je to problem. Verovatno mi je još nešto pomešao ali nisam primetio sem tog zadnjeg brisača...

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sa brisacem tako i treba da radi... Ako su upaljeni brisaci a ti ubacis u rikverc upali se i zadnji brisac i ostaje dok ne izbacis iz brzine.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tomileeeks

Nepotrebno otvorena tema spojena je sa postojecom u Stilo tehnickom podforumu.

U pitanju je osigurac F39 od 10A kod Body-ja, koji koristi vise uredjaja (radio, kabinsko svetlo, EOBD port, volumetrijski, anti-tilt senzori i sirena alarma, itd...). Naravno, prvo moras da otklonis problem koji je izazvao kurcslus (radio ili njegova instalacija).

Za neke najosnovnije i banalne stvari, imas na forumu okaceno Korisnicko uputstvo za Stilo, tu je i spisak osiguraca:

https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/other/Stilo/100009215.pdf

 

Sto se brisaca tice, kao sto kolega rece - ako su upaljeni prednji brisaci i ubaci se u rikverc, automatski se pali zadnji brisac, sto je poprilicno korisno.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shomispc

To nisam ni znao... Hvala u svakom slučaju!

@Ivan

Nisam mogao da nađem podforum, jer je preko telefona malo nepregledno, ali sve u svemu hvala, rešavam sutra svetlo i to.

 

Edited by Ivan
Skinuti nepotrebni citati, dodati tagovi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikakav problem, ustosices se vremenom, imas i Search opciju na forumu. Dobrodosao ti nama ;) .

Samo prvo otkloni problem sa radijom/instalacijom, jer ce ti se ponoviti ista situacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, imam problem sa radiom. Naime, kada upalim radio sve se normalno pali, Normalno stanice lista, ali zvuka nema, do cega moze biti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi li probao test zvucnika iz skrivenog menija?

Pritisnes dugmice 3 i 6 zajedno na par sekundi i ulazis u test svih 8 zvucnika. Cuce se pistanje za svaki od 8 (ukljucujuci i tweetere), sa jednog na drugi zvucnik prelazis sa >> . Ako se dobro secam sa svog bivseg Stildze.

Ako ne cujes nista, problem je do izlaza/zvucnika. 

Ako to cujes, iz istog testa mozes da pokrenes i test tunera (tj. napona stanica koje hvata) koji cesto zna da ode na Visteonu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista se ne cuje. Radio je normalno do juce, kad sam pjenom za klimu cistio ventilaciju, ali ne bi trebalo to da ima veze sa radiom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji radio imas? Kod mene nije bio u redu osigurac koji se nalazi iza ConnectNav+.  Vidi se kada se izvadi uredjaj, sa zadnje strane i zvucnici nisu radili dok nisam zamenio osigurac. Sve ostalo je bilo u redu na displeju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...