Jump to content
FAS Goran
beli_Punto

Kablovska, internet, fiksni...

Recommended Posts

ja sam imao radius vektor i jutros otisao do belvila,gde je poslovnica supernove,da vidim kakve nove pakete imaju,a sad pustili skoro sve kanale promo,osim onih pornicarskih

imaju super par i super par plus,ovaj prvi ima 210 kanala,5 arena i 6 SK i jos dosta dobrih kanala i 60mbps,i taj paket je 2600.I sad imaju i u ponudi telefon,e sad ne znam dal je postojeci fiksni sa istim brojem il kao sto je vektor nudio njihov fiksni al drugi broj.Pa jedan dan cu ici da potpisem ugovor

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Smireni sve je to Telekom :) 

http://rs.n1info.com/Biznis/a449804/Telekom-kupio-jos-dva-kablovska-operatora-Radijus-vektor-i-AVcom.html

 

Baš plasiraju Radijus vektor šemu preko "novog" Supernova operatera

 

Kao i sve u zemlji, i ova oblast se podelila na Sbb (United Group) i Telekom (država). Navodno, kao ne dozvoljava se monopolističko ponašanje bilo kog operatera, a sve male kds su pokupovali međusobno i podelili. Dodatno, kao korisnik, nemam mogućnost izbora operatera već samo onog koji je prvi stavio šapu na zgradu/kuću/naselje. Tako da... Svakako snalaženje.

Edited by andreja.micovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dugo je Telekom kaskao dok se SBB širio, pa ofanziva Telekoma nije neočekivana jer bi u protivnom SBB bio baš mnogo jači. Plus se naravno ''potrefila'' politika koja je, iz njoj važnih razloga, pogurala Telekom da krene agresivnije.

Čini mi se da nam internet sada omogućava da biramo operatera dokle god imamo priključak za Net. Kao što je danas važno da imamo Net na fonu, a SMS, pa čak i pozive ne moramo da koristimo (zato su i dali neograničeno sve to), tako se dešava i kod kablovskih operatera. Kako vidim, možemo da imamo npr. Net od Telekoma (plaćaš samo Net njima), a onda na Smart TV-u ili PC-u instaliraš Eon aplikaciju od SBB-a i gledaš kao da je SBB kabal. Ili obrnuto.

 

Ponuda van SBB mreže:

https://sr.eon.tv/paketi#paketi

I u najjeftinijem paketu tu su SK kanali, NovaS, N1, sve da kažemo ekskluzivno od SBB-a.

 

Screenshot_13.jpg

 

Koliko kontam, već sada, a naročito u bliskoj budućnosti, imaćemo samo operatera za internet kao važnog. Tom nekom platim Net, instaliram npr. Eon app i eto mi SBB kanala. Kao da se u budućnosti ide da svi imamo samo operatera interneta, a šta ćemo gledati zavisiće od aplikacija koje imamo instalirane, i za koju se posebno plaća. Kao danas za Netflix, Amazon, itd, itd...ni oni nisu dovukli svoj kabal do nas, pa ih možemo gledati. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato je Telekom,odnosno Supernova krenula u ofanzivu, da imaju sto bolju ponudu,jer bi ih SBB sve progutao.Od svih operatera sto je Telekom kupio Kopernikus i Radius Vektor su bili najjaci i najvise korisnika su imali

Ako potpisem novi ugovor sa 4mbps koji sad imam,imacu 60mbps:D,ima laptop da mi prolupa i da leti po kuci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja koristim Orion. Duo paket 100 mb/s optički internet i osnovni paket kanala, ima 3-4 kanala HD,  Arena, RTS i još neki i to zadovoljstvo košta 2099 dinara mesečno. 

Ne verujem da iko od kablovskih operatera ima jeftiniju ponudu za ovu brzinu neta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kad u to uguraš još tel, i 100 gb neta koje možeš podeliti sa ukućanima mislim da je Telekom sa tom ponudom bio Best by.

A kodi I ad za kodi možete pratiti ovde

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Ebenchmark%2Ers%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D394281&share_tid=394281&share_fid=10983&share_type=t

 

A uređaje ovde

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Ebenchmark%2Ers%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D291706&share_tid=291706&share_fid=10983&share_type=t

 

Android multimedia plejeri

 

Послато уз помоћ Тапатока

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U drugom stanu koristim Telekom BOX 4, sa Omorika 1 mobilnim paketom (neograničeni minuti i sms ka svim mrežama u domaćem saobraćaju, 4GB mobilnog neta, 100 minuta za pozive ka CG i BiH za mtel mrežu), neograničeni minuti sa fixnog za pozive ka fixnoj i mts mobilnoj mrezi, 10MB/s brzina neta, 5 Arena kanala i sve je to 3.800. Po isteku ugovora mislim da neću produžavati saradnju sa telekomom  jer ne volim što uslovljavaju da moraš imati fixni broj da bi koristio bilo koji BOX paket.

Naspram njih SBB mi se cini previše skup čak i za neke najosnovniji paket.

 

Imam još oko godinu dana do isteka ugovora pa ću videti šta uzeti i ko će imati ponudu koja mi najviše bude odgovarala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj fiksni je nebitan, sem ako ga nemaš, tada jeste problem .

Onda i ti imaš 100 gb neta za telefon ako ga podeliš bar sa jednim brojem, najviše 4

Čije stanje vidiš na *797*97#

 

Послато уз помоћ Тапатока

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam ja to, uspeo sam neki promotivni period da zakačim u septembru pa sam imao po 1 din 4 meseca a 3 meseca samo pretplata od 899 za fiksni i tek onda vraćaju punu pretplatu. Inače čuo sam za to 100GB neta ali nemam definitivno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moraš korisnički servis nazvati, svi sa box 4 imaju, nazoveš servis nešto 797 ... I kažeš da želiš da pridružiš broj tek tada se aktivira usluga.

Broj mora biti postpejd sa nekom od novih tarifa, najviše 4 broja...

 

Послато уз помоћ Тапатока

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatno je koliko su jadni SBB i Telekom sa ovim aktuelnim prepucavanjem između njih. Truju danima sa svojim lagarijama.

I jedni i drugi neće da kažu šta je ustvari problem. Ukratko:

- Telekom želi na mala vrata da dobije kanale koje nikada nije imao u svojoj ponudi.

- SBB ne želi da im da te kanale, ali guslaju o politici kako bi sakrili da uopšte i ne žele da im daju sve kanale.

 

Davno sam bio na IKOM-u. On je nastao tako što se u jednom momentu spojilo ko zna koliko sitnih kablovskih operatera, pa su zato i izabrali takav naziv za novu zajedničku firmu - IKOM (Interaktivne kablovske objedinjene mreže). Kad sam se preselio na NBGD, tu je već bio Radijus Vektor. Isto tako mali operater. Super je bilo i kod jednih i kod drugih jer su imali istovremeno i Arene i SK kanale. Imali su najbolje od Telekoma i od SBB-a. Dali su im (Telekom i SBB) Arene i SK jer su ovi bili premali da ih ugroze, tako da im je super bilo da naplaćuju od njihovih korisnika. U međuvremenu su ti mali pokupovani od ova dva velika. Pomenuti IKOM je kupljen od SBB-a, a Radijus je kupljen od Telekoma. Isto kao što su i neke druge male pokupovali Telekom i SBB. Postojeći ugovori koje su ti mali imali su istekli, i sad eto ''problema''.

 

Direktno, SBB nikada nije držao Arene u ponudi, kao što ni Telekom nikada nije držao SK. 

Sada kad više nema tih malih, Telekom želi na ''mala vrata'' da dobije najbolje United Media kanale (SK kanale i Nova kanale gde im idu serije, Utisak, Kesić, Ivanović) pozivajući se na ugovore koje su o tim kanalima imali oni mali operateri koje su u međuvremenu pokupovali.

 

SBB (United Media) neće da kaže da Telekomu uopšte ni ne želi da ponudi SK kanale i Nova kanale. Neće da kažu da im nude samo N1, Grand...

Telekom neće da kaže da ionako nikada pre nije imao SK kanale u ponudi, i da sada hoće na kvarno da ih dobije pozivajući se na ugovore koje su imali sa SBB-om oni mali operateri pre nego ih je Telekom kupio. SBB sere o politici, a ne može da objasni kako to uopšte ni ne nude Telekomu svoje kanale gde im ide Utisak, Kesić, Ivanović...tj. sve ono gde se najviše govori protiv Vučića oni uopšte i ne nude Telekomu. Kako to SBB smatra da građani nemaju interes da vide Utisak, Kesića, Ivanovića jer to uopšte i ne nude, nego samo imamo interes za N1 i Grand. :) Prećutkuje SBB da ih čuvaju kao adut, kao ekskluzivni sadržaj, kao magnet, kao kapital za ucenjivanje korisnika da se pređe kod njih.

 

Jasan je i komercijalni interes Telekoma jer ako bi imali u ponudi listu koja bi uključivala sve Arene, sve SK kanale, sve svoje serije (Besa, Državni službenik...) na onom Superstar kanalu, ali i sve serije koje pravi SBB (Žigosani u reketu, Ubice mog oca...), informativu sa obe strane, tj. i N1 i Novu i Pink i Happy... - time je Telekom poklopio tržište Srbije jer ima sve, i tu je kraj bilo kom ozbiljnom drugom operateru. SBB zna da bi to bio njihov kraj, i zato uopšte ni nema nameru da im ponudi SK kanale, Nova kanale. Isto tako je United Media u Hrvatskoj povukao svoje kanale iz ponude HT (Hrvatski Telekom), samo tamo ne seru kao kod nas da je to Hrvatski Telekom namerno uradio jer im je naredio Plenković.

 

Rešenje bi bilo (kao što je već urađeno u nekim drugim državama) da svi kablovski operateri imaju sve u ponudi. Da im se normativima zabrani da imaju ekskluzivne kanale.

Digitalna kablovska to tehnički omogućava, ne mogu više da se vade da nemaju mesta za sve kanale jer su ionako ukinuli analogni signal. Rešenje je da SBB ne može da bira, nego mora Telekomu da ponudi sve kanale, a isto tako i Telekom mora da ponudi SBB-u sve svoje kanale.

 

Time se prekidaju ove njihove igrice i kampanje, a za korisnike se počinju boriti spuštanjem cene koju plaćamo. Tada više ne mogu da se bore za korisnike ''mi imamo ove serije, a ako odeš tamo tih serija nema''. Ili, ''mi imamo ove prenose Lige Šampiona, a ako odeš kod onog drugog toga nema''. Ili, ''mi imamo F1, a ovi drugi to uopšte nemaju'', itd, itd...već se izbor svodi na to ko sve daje za najmanje para.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato posta kds nastradala najvise. :( I tu je neka igranka bila, isto optuzuju jedni druge...ali bilo kako bilo, ostasmo bez SK, N1, Eurosport, discovery i ostale iz tog paketa.....da se iskupe, odnosno da ostane isti broj kanala da ne bi krsili ugovor, ubacuju svakakve gluposti od kanala i tako se pokrili od prevremenog raskida, odnosno da bez nadoknade mogu ljudi da napuste, jer eto, oni su ispostovali ugovor, broj kanala je zadrzan. Meni istice u oktobru, a dotle ce se nadam se resiti oko tih operatera pa cu videti gde cu. 
U posti sam jer mi je bilo zgodno sto je imao samo jedan daljinski, kablovi sprovedeni sve, ne treba fixni.... i dobra ponuda kanala i neta bila za samo 2100 mesecno, jos bila akcija 5meseci po 1rsd, ihh :D 

 

 

Edited by Stilisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

kodi zakon. Najbolje od regiona :D

Bitan samo internet, strpljenje i malo naprednije korišćenje računara (malo više od otvaranja browsera i pasijansa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

PTT KDS do pre par meseci bio za poželeti kad je izbor kanala u pitanju. Ja nekako ne mogu da se odreknem Arene, a i nekoliko nemačkih kanala koje imam na KDS, zato mi se ne raskida ugovor.
Nabijem ih sve baš sa njihovim prepucavanjima i politikom...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo samo kod nas ima,imao Radius vektor koji je imao i arene i SK,a sad kako su postali deo Supernove,nema SK,sve je to deo politike

Drzavi je trn u oku SBB,zbog objektivnog izvestavanja 

Citam na benchu temu oko supernove,čemer i jad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam na KDS, jer je najjeftiniji, plaćam 1500 rad mesečno, realno nit mi trebaju neki exkluzivni kanali, niti nešto brz net! Samo je džukački što neko reče, to što su pogasili "krštene" kanale i ubacili neke bidibogsnama! Mada i taj Discovery I Hystoriji i ostali koji su nekad bili pod obavezno, imaju programsku šemu punu idiotizama, pretura ja po magacinima i skladištima i zalagaonica... Sad mi je samo malo mrsko kad tražim basket po netu, inače sve jedno! 

Mada često mi nedostaju one sexy tonašice sa TLC koje se jadne bore dal da pojedu tri ili četiri pileta!

@silenci

Sve ti je to tvrđenje Pazara. Kakvo objektivno izveštavanje?? Pa više ni svojim očima ne verujem da se nešto desilo, a kamoli televizijama koje primaju lovu od svakog ko ponudi!!

Edited by bane1321

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima i toga,al dosta toga kriju drzavne televizije sto npr N1 izvestava,al mislim ovaj ce se zavrsiti i da ce postici dogovor

meni najgore sto nemam SK,da pratim MotoGP,al F1 imam na satelitu nemacki RTL,kada pocne sezona

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, totti said:

non stop popravke i čeprkanje po kolima

I to verzija na exploreru čini mi se sa onim Rusima zaostalim u istočnoj Nemačkoj.

 

Sve je ovo bilo predvidivo kada je telekom kupio kopernikus kako bi kopernikus kupio o2 i prvu. 

A SBB je bahat, realno. Koliko puta sam se samo svađao sa njima zbog (ne)ostvarivanja prava i sve se završilo na tome to je što je, menjaj ako ti se ne sviđa. A podeljeni po opštinama u gradovima, ne daj bože da postoji mogućnost da izabereš između 2 kablovska operatera. Ili kabl ili adsl. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, neshaoct said:

Sada kad više nema tih malih, Telekom želi na ''mala vrata'' da dobije najbolje United Media kanale (SK kanale i Nova kanale gde im idu serije, Utisak, Kesić, Ivanović) pozivajući se na ugovore koje su o tim kanalima imali oni mali operateri koje su u međuvremenu pokupovali.

Da Telekom stvarno želi ovo što si napisao ne bi "vlasnik" Telekoma taj Utisak zabranio još 2014.

Edited by Woodoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Woodoo

 

Naravno da želi, i baš iz tog razloga koji si naveo.

Razmisli malo više unapred...ako Telekom ima sve (kao što sam gore pomenuo), Telekomova ponuda kanala je onda šta? Ona je dominantna na tržištu.

Sa takvom ponudom, Telekom bi imao enormno povećanje broja korisnika jer nudi sve (sve SK, Arene, N1, Senke, Ubice mog oca, Besa, Državni službenik, Utisak, Kesić, Ivanović....sveeeee :D). Time ubija SBB jer zašto plaćati isto ili više, a nemaš Arene i ostalo što je Telekom ekskluziva.

 

Nakon što ubije SBB, tek tada kreće obračun sa politički nepogodnima, među kojima i autorka Utiska. Ali, tada ona više nema gde da ode osim na YouTube.

Paradoksalno, ali uništavanje SBB-a se postiže ubacivanjem svih njihovih kanala u ponudu Telekoma, a bez istovremenog ubacivanja svih Telekom kanala u SBB ponudu. Zato oni stvarno hoće sve što sam nabrojao.

 

A, SBB su seronje jer podvaljuju politički obračun, pa se oni kao bore da se vidi N1...a, što se ne bore da se vidi N1 i Nova i SK 1-10 i svi ostali njihovi ekskluzivni sadržaji? Pa, baš zato što znaju da ako to daju Telekomu, a istovremeno Telekom njima ne dozvoli Arene i sve ostalo - nema SBB-a za par godina.

SBB zato treba da vodi kampanju da im Telekom da sve kanale kao što bi i oni njima dali. Da istovremeno svi dobiju sve i da se onda za nas bore spuštanjem cene usluge. Ali šipak...neće SBB to jer nema toliko para kao Telekom, tj. može da ih ima toliko ali neće jer se pune privatni džepovi i finansiraju razne druge političke stvari...jer nije valjda da se veruje da Đilas više nema veze sa United Media.

Share this post


Link to post
Share on other sites



A podeljeni po opštinama u gradovima, ne daj bože da postoji mogućnost da izabereš između 2 kablovska operatera. Ili kabl ili adsl. 


Kod nas u zgradi barem od pre neki dan postoji mogućnost izbora, pošto je više od 50% stanara dalo pristanak da SBB dovede svoju instalaciju, a što su i uradili. Sad je na svakom ponaosob da li će da ostane na PTT ili će preći na SBB.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...