Jump to content
FAS Goran
beli_Punto

Kablovska, internet, fiksni...

Recommended Posts

Ta kombinacija sa Telekom-om, BOX paketi su po meni odlicna stvar, jednim racunom platis fiksni, mobilni, internet, kablovsku.

 

Tast moj ima BOX paket (mislim da je 4-ka u pitanju), mesecan racun za sve cetiri usluge je 3200,00 din, ili nesto sitno preko. Ovde gde sad zivim sam hteo da uzmem BOX paket, ali nije moglo, kao teren nije pokriven net-om (ustvari verovatno Radus Vektor drzi monopol). Tako da kao imam sad imam 25 Mbps (vise od 22 na speed testu nikada nisam video), net puca cesto, nekada se izvine a nekada ne, uglavnom  racune ne oprastaju a usluga je ocajna, a cena mesecnog racuna 1900,00 din.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo telekom napise: "do 10Mbit" a to je i 1 i 2 i 9,99 Mbit/s :laughing: 

Voleo bih da MS PK kaze koja je brzina net-a sa dva TV?

Problem sa IPTV-om je sto on mora da zahvati malo od ADSL protoka i do 2,5 Mbit po TV, pa ako su tehnicke mogucnosti lose los je i net a losa i slika na tv, za dva tv moras da racunas jos oko 5Mbit pa recimo u mom slucaju staje 3Mbit za surf.

Druga mana IPTV je sto menjanje kanala traje koji sekund, zna da iznervira.

Od kvaliteta veze zavisi i kvalitet slike, kazu da preko 1,5km udaljenosti od centrale ne treba ni pokusavati, moj stric je 3km i radi odlicno. Najbolje je za one koji nisu imali ADSL a sada mogu da uzmu ADSL od Telekoma na mesec dana, besplatno ce dobiti i IPTV taj mesec pa ce videti kako radi.

Edited by Dr Sidious

Share this post


Link to post
Share on other sites

U celoj priči sa IPTV-jem mi se ne sviđa što ako imaš Smart TV gubiš originalni Guide menu. Uz IPTV televizor služi samo kao monitor bukvalno što je ok za CRT televizore a na ovim novim je bezveze. Zato ga i nisam uzeo u razmatranje a pošto imam kablovsku nije mi ni trebao generalno. Da napomenem da ko je na Ikom-u ako kupuje TV obavezno da uzima Samsung jer će tako imati Free digitalnu sliku. Samsung televizori imaju čitač koji se gađa sa signalom digitalbe koji Ikom pušta pa se ne mora uzimati od njih resiver i doplaćivati za digitalnu.

Naravno funkcioniše i guide, infi o kanalima.....

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ne znam koja je brzina ali imam dva tv-a non stop ukljucena, dva kompjutera i dva telefona na svoj wifi i slika je perfektna. Internet mi idlicno sluzi i na telefonima i na kompjuterima. Imam mladjeg brata koji je veoma zahtevan kad je u pitanju internet i komp i nikad se nije pozalio..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna napomena za one koji razmisljaju da uzmu fiksni preko kablovskog provajdera, fiksni telefon ne radi kada nema struje, cisto da se ne iznenadite neprijatno.


Ako ti nije tesko odes na http://www.speedtest.net/ dok ti rede oba TV pa napises rezultat. Koliko si daleko od centrale?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prva instalacija se ne placa, ali se malo duze ceka, a sto se tice povezivanja jednostavno je. A i mogu ja da ti pomognem.

Ono sto moze da ti predstavlja problem je da kabl, UTP, mora da ide od ADSL modema do TV.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad otvoris kutiju mislices ko zna sta ali je prosto, nema greske.

@Dr Sidius, hocu, samo kad se setim. A gde je centrala ne znam, mislis na postu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vazdusnom il kopnenon linijom :) 700-800m otprilike , ali imam druga koji skroz na kraju grada, nekih 4km od poste i sve mu je ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda ja mogu da pomognem nesto vezano za telekom usluge pa pitajte ☺

Trebaćeš meni

Na proleće planiram mojima na placu da uvedem IPTV, pošto kablovske tamo nema (u pitanju su Stubline kod Obrenovca), a ide ova digitalizacija, pa je pitanje da li uopšte ima i koje svrhe sa običnom antenom. Ionako mogu da uhvate 2.5 programa. Centrala je nova, tako da svi uslovi verovatno postoje.

E sad, tvoja uloga bi bila da mi ubrzaš onu proceduru ispitivanja da li postoje tehnički uslovi itd...

I jedno pitanje - ima li ovaj Telekomov STB skart izlaz? Vezivao bi se na CRT TV, pa pitam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam telekomov adsl, i bio jako nezadovoljan, tada cak nisu imali ni tehnicku slubu koja izlazi na teren, a da ne pricam o call centru koji radi cini mi se do 19:00 a vikendom nesto krace ili cak uopste, sve u svemu jako su bili bezobrazni i neljubazni, cak su mi tokom nekih razgovora pretili da se razgovor snima  :rofl:  sram ih bilo. Pa sam samo jedno jutro ustao spakovao opremu i odneo u poslovicu i rekao im da mi se vise ne obracaju, ne salju racune...... a da umanjivali su mi veoma cesto racune zbog stalnih reklamacija sto na nemanje neta sto na smesnu brzinu, sve u svemu raskinuli smo  :harhar: .

 

I onda pozovem sbb i dodju donesu opremu i ja zadovoljan, call centar radi 00-24, imaju tehnicku slubu koja izlazi na teren....jednom sam i sa njima imao problem, menjali su nesto na banderama i ja otada nisam imao net pa smo se ubedjivali par dana, dok im nisam ispozdravljao sve po spisku, pa me onda 5x na dan zvao neki sefic, da se izvinjava i uverava da ce u najkracem roku sve biti reseno, tako je i bilo posle par sati dobio net, zaboravili jedan kabal na banderi da zakace, i to bas moj. Sefic me zvao jos par puta da se izvini i da proveri da li je sve u redu i naravno umanjili su mi racun, sve u svemu koga god da uzmes, ne smes da budes fin, znaci odmah bezobrazno i sve po spisku preko telefona, i onda si prvi na spisku da rese problem, i vecito fini.

da sada imam najmanji paket i imam 25mb/s i kablovsku, na jednom televizoru imam d3 uredjaj a na druga dva kablovsku bez d3 uredjaja, i sve je super, pretplata je negde oko 2600, ali nisam siguran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko ne zeli mobilni ili fiksni mislim da je najbolje resenje Sbb ili Total.

Mada sada i Sbb nudi u svojim paketima fiksni i to za duplo manju pretplatu i dosta besplatnih impulsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo SBB brzina.

 

Speed.jpg
 
Prešli na gold trio paket. Nakačeno koliko hoćeš TV-a (kod mene 4) , probušio zid gurnuo komšiji kabl + dao lozinku za net i plaćamo po pola.
Tu smo dobili D3 sa HDMI i 12 HD kanala, Cisko glupi ruter i bežični telefon. Izađe me oko 1500+ 380 za tel. Inače je oko 3380 din.  http://www.sbb.rs/Paketi/5380/DIGITALNI+TRIO+TV%2BNET%2BTEL.shtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

To + Hilti i na ko.nju si. A možete i po zgradi da delite.

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...