Jump to content
FAS Goran
ivan.ik

VW Passat B8 / B9

Recommended Posts

Novi Passat se testira i na Nirburgringu

 

vw passat b9 staza01.jpg

 

Najnoviji špijunski video o testiranju nove generacije Volkswagen Passata B9 na Nirburgringu

 Očekuje se da će sledeća generacija biti lansirana do kraja godine. Novi karavan izgleda duže i niže od trenutne generacije.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Passat početkom septembra

 

235861-vw passat 24 06.jpg

 

Volkswagen će novu, devetu generaciju Passata zvanično predstaviti početkom septembra, dok će tržišno lansiranje uslediti početkom sledeće godine. I odmah napomena, novi Passat će se kupcima nuditi samo u karavanskom Variant izdanju, pri čemu će se njegova proizvodnja odvijati u Bratilsavi u Slovačkoj (zajedno sa novom generacijom Škode Superb).

 

235860-vw passat 24 05.jpg

 

Dok čekamo na promociju, nemački proizvođač je objavio fotografije novog Passata na kojima je spoljašnjost ovog noviteta još uvek pod maskirnom folijom.

 

vw passat 24 04.jpg

 

Passat će dobiti i opcione matrix LED farove sa dugim svetlom dovoljno moćnim da osvetli put ispred sebe do 500 metara.

 

235863-vw passat 24 03.jpg

 

Passat Variant je sada dugačak 492 cm (skoro 15 cm više nego dosadašnji model), a zapremina prtljažnika je porasla sa 650 na 690 litara odnosno na 1.920 litara sa oborenim zadnjim sedištima (140 litara više nego ranije). Preciznije, dužina iznosi 4.917 mm (+ 144mm), širina 1852 mm (+ 20mm), visina 1.482 mm (+ 7mm) i međuosovinsko rastojanje 2.841 mm (+ 50mm).

 

235862-vw passat 24 02.jpg

 

Što se tiče unutrašnjosti, naglasak je na kvalitetnijim materijalima i upotrebljivosti, a tu su i digitalna instrument tabla od 10.25 inča i ekran osetljiv na dodir (od 12.9 do 15.0 inča, u zavisnosti od verzije).

 

vw passat 24 01.jpg

 

U paleti će se naći četvorocilindrični benzinski i dizel motori, čije odabrane verzije će imati 48V blagu hibridnu tehnologiju. Zapremina motora se kreće od 1.5 do 2.0, a kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog ili sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom, zajedno sa pogonom na prednje ili sva četiri točka. Plug-in-Hybrid verzije raspolažu sa 204KS odnosno 272 KS (1.5 četvorocilindrični benzinac u kombinaciji sa električnim motorom), a koje će moći da pređu do 120 kilometara na struju jer je baterija umesto 13 kWh sada 18.5 kWh. Novi Passat je inače baziran na modifikovanoj MQB evo platformi, pri čemu automobil može da ima i adaptivnu kontrolu šasije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: VW Passat B8 Variant

 

Ovaj Passat ima 2.0 dizel motor snage 150 konja. Odavno nije tajna da je i sa proizvodnih traka silazilo više karavan nego sedan modela ovog automobila, a mi smo pokušali da odgonetnemo koliko je ovaj oblik karoserije zaista praktičniji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...