Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Ford Mondeo / Ford Evos

Recommended Posts

Novi Ford Taurus

 

224274-ford t 05.jpg

 

Nakon što je nedavno u Kini već predstavio novi Mondeo, Ford je sada ponudio još jedan novi sedan, i to Taurus nove generacije koji će se prodavati na Bliskom istoku.

 

224277-ford t 04.jpg

 

Ipak, novi Taurus je u stvari tek kineski Mondeo koji je za Bliski istok dobio određene izmene (na prednjem braniku i unutrašnjosti), a i za proizvodnju je zadužen kineski Changan Ford.

 

224278-ford t 03.jpg

 

Automobil je dugačak 4.935 mm, širok 1.875 mm, visok 1.500 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.945 mm.

 

224275-ford t 02.jpg

 

Deo opreme čine digitalni instrumenti, multimedia sistem sa ekranom osetljivim na dodir, adaptivni tempomat, sistem automatskog kočenja, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, nadgledanje mrtvog ugla...

 

224276-ford t 01.jpg

 

Pod haubom Taurusa je 2.0 EcoBoost turbo benzinac čija snaga nije saopštena (kineski Mondeo ima 238KS), a uparen je sa 8-stepenim automatskim menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlasnik oštećenog Porschea 911 razočaran zamenskim Ford Mondeom i traži nadoknadu štete

 

186626-Porsche 911 7.jpg

 

Regionalni sud u Frankfurtu je rešio zanimljiv slučaj.

Sudsku tužbu je podneo vlasnik Porschea 911 čiji automobil je oštećen u saobraćajnoj nesreći. Dok je njegov Porsche bio na popravci u servisu, vlasnik je kilometre trošio u zamenskom Ford Mondeu. Uz nadoknadu materijalne štete na Porscheu, vlasnik je od tuženog zahtevao i nadoknadu štete za ''vožnju u Mondeu''. Razlog? Vožnja u zamenskom Mondeu ''nije razumna jer auto ne pruža užitak u vožnji poput Porschea 911''. Međutim, sud je takav argument odbio.

Iako u takvom slučaju postoji mogućnost nadoknade štete, sud je procenio da Mondeo zadovoljava sve kriterijume kao zamenski automobil. U sudskoj presudi stoji da Ford Mondeo nudi manje užitka u vožnji od 911 Porschea, ali to je samo ''hendikep'' na bazi lične procene. Radi se o nerazumnom zahtevu jer takva ''šteta'' ne podleže nadoknadi. U suprotnom bi postojala opasnost da se obaveza plaćanja nadoknade, suprotno pravnim ocenama, proširi i na nematerijalne štete. Odluka suda je pravnosnažna i vlasnik Porschea nema pravo na žalbu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...