Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

E pa ova Alfa je bila u gedora sekciji zbog ovih papucica i drvene rucice :p

Da da, kao prosli vlasnik..cccccc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne moraš sad ti zbog nas da menjaš papučice i patosnice... Ako se tebi sviđaju - super, ne obaziri se na tuđa mišljenja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni su papucice extra :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kud sam ista i rekao, mozda ne bi niko ni primetio :D

Svakako lete napolje, samo fabrikana dolazi u obzir :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh. Ljepotica. Ja do nedavno nisam mogao da svarim karavan alfe,ali ova restajling je ljepsa sw nego obicna...top. Neka ke srecna i neka te sluzi bolje od brave. Kod nas na oglasima ima jedna ista takva, i boja i felge...unutra kao sivkasta koza i najjaci paket opreme za 2900e na strane table.koliko si avoju platio i jeli najjaci paket opreme?..nece covjek kompenzaciju,da oce dao bi mu bravu i doplatio koliko god:-)

 

zemljak, fina je ona 156, al DALEKO je ono od najjaceg paketa opreme.  Fina oprema,al najaca jok :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulaže se momački, u suštini ne mora, moglo je da se posređuje ono što je bilo hitno i tako da se prelazi brdo kilometara, ali šta ću kad volem :D

 

I da, ipak sam zaboravio nešto :D Klasična boljka kod ovog auta - vibracija na ubrzanju/opterećenju, pojedene šolje poluosovine, i to smo poskidali, ubacili 4mm platne, namastili fino sve, sad klizi kao nov. I druga stvar, poskidani katalizatori, prvi kat do turba je postao downpipe, izvađeno sve iznutra, nastavljeno na fi76 do savitljive cevi, koja ide u f60 onda, pa do kraja, čekam samo protočni lonac da odradim i neki fin ukras nazad, to je to što se tiče izduva.

 

cf48066301e9c64ceeba675ec501ee0892aa6dec

 

:D

 

ja da ti javim utisak, skoro sam probao sa 1 protocnim nazad, NISTA ti to ne treba. Isto kao i bez njega,cak se i ostrije cuje kad nema nikakvih lonaca.  ja evo 2 god vozim bez srednjeg i zadnjeg lonca i bez katalizatora, jedino taj prvi dje dodje downpipe se kanim da skinem, i to cu ubrzo :)

 

na otvorenom putu milina, nema buke nikakve! zvuk ostaje iza i prilicno je zanimljiv, samo cijev drug, em povoljno em efikasno!  a vjerovali ili ne,manje dimi s otvorenim izduvom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

20150124_123327.jpg

 

Da, ručica je i dalje drvena, ne mogu da nađem nigde čak ni aftermarket koja ide na ovaj šaltač sa prstenom za rikverc, tako da će ići na presvlačenje kožom sledeće nedelje :)

 

I nemoj neko da me zaebava za ove šabanske papučice metalne i odmorište za nogu, to je prethodni vlasnik iz nekog razloga ubacio, biće skinuto čim uzmem originalne fabričke navlake :D I naravno, ove gumene patosnice lete prvom prilikom, samo da se dokopam dobrih tepiha :)

Negde na ARCS forumu sam pročitao da ustvari može i bez tog prstena samo nisam zapamtio kako. Pitaj OMP-a, mislim da je on baš to radio na svojoj, tako da može bilo koja ručica da se ubaci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jedino taj prvi dje dodje downpipe se kanim da skinem, i to cu ubrzo :)

 

To nemoj ni skidati, nego ga iskoristi za downpipe. Svuče se dole sa turba, raseče se, povadi sve iznutra i zavari nazad. Ima posla jer je debela gvožđurija i ima slojeva unutra, ali bilo koji ozbiljnij auspuh servis će ti to rešiti za 20 minuta.

 

Ne bih ipak bez lonaca vozio, znam šta je JTD sa skroz otvorenim auspuhom, vozio sam ga na Bravi, ono, kad se navikneš misliš da se ustvari ne čuje ništa unutra, ali tek posle kad sam nakon 2 godine vožnje takvog auta montirao fabrički srednji lonac, shvatio sam šta je ustvari tih auto :)

 

Tako da će ipak biti jedan protočni, da se ne čuje unutra ništa, a opet da duva koliko god može :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kako oces i kako ti odgovara :)  ja sam uvijek za to da izduv na dizelu treba da ima sto manje prepreka,da manje garezi skuplja i ne iznenadi dimom :)

 

moguce,kad skinem  i taj prvi katalizator bice bucan :)  al sumnjam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odrađen auspuh do kraja konačno, stavljen ukras, skinut zadnji lonac, tako da je sad situacija što se izduva tiče - cat downpipe na turbu, pa fi76 do savitljive cevi, pa odatle fi60 do ukrasa :)

 

cxcb470530.jpg

 

Na leru ništa zvuka bukvalno, kao stock, ali čim se pipne gas dobija onaj sjajni duboki podrig. U vožnji, kad se smiri, nema buke nikakve, čak ni na mestimičnom dodavanju gasa, tek tek možda da može da se nasluti da je nešto rađeno (pričamo o zvuku u kabini, sa zatvorenim prozorima i zavesom na gepeku), ali zato kad se potopi, sabija, a spolja kad se sluša je posebna priča, grmi i šušti u isto vreme, a najviše mi se sviđa raspuštanje pritiska pri šaltanju, onaj sjajni swooosh :D

 

Snimiću nešto kad stignem pa kačim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drago mi je što si rešio da ne diraš papučice 

 

E malo sutra, skinuo sam papučice i ono kretensko odmorište za nogu metalno, poručio one Carrera patosnice crne fine tepih, samo još da iskopam original gumene navlake za pedale i to je to :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Vule, skoro sam nasao na nekom sajtu mozda je cak i ovaj i poslao im mail, sa pitanjima da li moze crna traka, crna patosnica, da ima stopere ove plasticne posto ih ja imam u podu, i da li je onaj podebljani deo na vozacevoj patosnici isto platnen ili plastican, i nikada nisam dobio odgovor.

Pa kad ti stignu ove ako mozes samo neku sliku da okacis da vidim kako izgledaju pa cu i ja da porucim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz neku sliku bi mogao da okacis i klip kako se cuje novi izduv..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...