Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WTCC: Citroen

Recommended Posts

Ne menjamo ekipu koja pobeđuje

 

wtcc%20citroen.jpg

 

Za takmičenje u drugoj sezoni FIA WTCC šampionata, ekipa Citroën Totala će se osloniti na istu vozačku postavku. Nakon trostrukog uspeha na Svetskom šampionatu u 2014 godini, Hoze Marija Lopez, Ivan Miler i Sebastijan Leb će nastaviti takmičenje u okviru zvaničnog tima. Ostala dva WTCC Citroën C-Elysée-a će biti angažovana na privatnoj osnovi od strane ekipe Sebastijan Leb Rejsing-a (Sébastien Loeb Racing). Uspešno završena, prva sezona Citroën Racing-a na FIA WTCC je omogućila brendu Citroën da pobedi u svetskom takmičenju proizvođača, i da realizuje trostruki uspeh na svetskom takmičenju reli vozača sa Hoze Marija Lopezom, Ivanom Milerom i Sebastijanom Lebom.

Nakon zimske pauze očekuju nas nova uzbuđenja i nadamo se novim pobedama šampionskog WTCC Citroën tima.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Loeb najavio napad na WTCC pobede

 

122444-loeb.jpg

 
Vlasništvo nad devet titula svetskog šampiona u reliju i prethodno iskustvo nastupa na kružnim trkama nisu Sebastiena Loeba automatski pretplatili na pobede u WTCC šampionatu, uprkos očekivanjima nekih navijača. Francuz je, kako sam kaže, prošlu godinu proveo učeći, najviše o tome kako izbegavati greške u bliskim borbama. Reli i krug su ipak dve različite priče.
''Cilj za novu sezonu je biti bolji nego prošle godine, koju sam uglavnom proveo u učenju. Nadam se da sam dovoljno naučio i da ću stečena iskustva znati da iskoristim kako bi poboljšao moju vožnju i češće se borio za pobede. Vozači protiv kojih nastupam su vrlo dobri. Iako sam sezonu završio na trećem mestu iza Yvana Mullera i Jose Maria Lopeza, moglo je i bolje. Prošle godine počeo sam od nule i za reli vozača je pomalo čudno naći se na stazi okružen sa toliko drugih vozača. Napravio sam više grešaka od ostalih, mislim da je dobar deo njih leži u upravo u činjenici da nisam navikao na druge automobile oko sebe. Ove godine ćemo pokušati da to ispravimo'', obećao je Francuz. 
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nove boje Citroena za novu sezonu WTCC-a

 

145728-citroen%20wtcc.jpg

 

Na međunarodnom salonu automobila u Ženevi sportsko odelenje francuskog Citroena je predstavilo novi dizajn takmičarskog C-Elyseea, kome će ove godine cilj biti odbrana titule u FIA-inom šampionatu touring automobila (WTCC). Citroen će ove sezone u WTCC-u učestvovati u skromnijem aranžmanu; umesto četvorice vozača boje francuskog tima braniće dvojica; Jose-Maria Lopez i Yvan Muller. Citroenove sportske aktivnosti su ove godine u velikoj meri oblikovane ulaganjima u razvoj automobila kojim će se nekada šampionski tim vratiti na staze svetskog rally šampionata (WRC) sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...