Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

FIAT Automobili Srbija poklonila zaštitna auto sedišta za deset Kragujevačkih beba

Recommended Posts

Kompanija FAS u okviru SMART KID kampanje posetila je porodilište Ginekološko-akušerske klinike u Kliničkom centru u Kragujevcu i uručila zaštitna auto sedišta majkama deset prvorođenih beba 

 

post-3-0-32454700-1416280700_thumb.jpg

  

U okviru nacionalne kampanje SMART KID, posvećene podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) obišla je porodilište Ginekološko-akušerske klinike u Kliničkom centru u Kragujevcu, gde su predstavnici kompanije uručili deset zaštitinih auto sedišta za decu majkama prvih deset beba rođenih 16. novembra. Ovaj datum kompanija FAS odabrala je u znak obeležavanja Dana sećanja na žrtve poginule u automobilskim nesrećama. 

 

''Ovom prilikom bismo želeli da čestitamo svim majkama novorođenih beba u porodilištu u Kragujevcu. Imajući u vidu nedovoljnu upotrebu zaštitnih sedišta za decu, na ovaj način želimo da pomognemo i doprinesemo poboljšanju bezbednosti dece u saobraćaju, što je i osnovna ideja SMART KID kampanje'' rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FIAT Automobili Srbija.  On je dodao ''Naša želja je da utičemo ne samo na decu, već i na roditelje, da promene navike i ponašanje u saobraćaju, te da tako doprinesemo smanjenju broja saobraćajnih nesreća.''

 

post-3-0-21351800-1416280698_thumb.jpg

 

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat upotrebe sigurnosnih pojaseva na zadnjem sedištu u Srbiji iznosi 3,1%, dok je procenat upotrebe zaštitnih sedišta u automobilima za decu do 3 godine starosti 32%, što Srbiju svrstava u zemlje veoma niskog nivoa upotrebe zaštitnih sistema za decu. 

Nacionalna edukativna kampanja SMART KID, koju organizuje i sprovodi kompanija FIAT Automobili Srbija u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, posvećena je podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju. U okviru SMART KID kampanje, pokrenut je web portal www.smartkid.rs, pomoću kojeg roditelji i deca mogu da se na jednostavan i zabavan način informišu o tome kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju. U okviru kampanje organizovane su i brojne druge edukativne i zabavne aktivnosti da bi se najneposrednije moguće angažovali i roditelji i deca i naveli da preduzmu sve neophodne mere predostrožnosti kao aktivni učesnici u saobraćaju.

 

post-3-0-25839100-1416280696_thumb.jpg

 

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FIAT Automobili Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Grupacije širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FAS danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR samo u nabavku najsavremenije opreme. FAS je takođe generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, Lancia, FIAT Professional i Jeep.

 

Od FAS-a za FLCS

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...