Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Renntech Rolls-Royce Wraith

 

renntech wraith 11.jpg

 

Američki Renntech se pozabavio i doterivanjem ionako luksuzog modela Rolls-Royce Wraith, pri čemu se pobrinuo i za izgled i za povećanje snage V12 motora.

 

renntech wraith 1.jpg

 

Dok 6.6 litarski twin-turbo V12 fabrički raspolaže sa 465 kW/632KS i 820 Nm, ovaj tjuner je reprogramiranjem ECU jedinice izvukao još 71 kW/96KS i 122 Nm obrtnog momenta. Osim toga, Wraith je dobio i set novih točkova u crnoj boji (sa kontrastom u žutim kočionim kleštima), crne elemente (prednja maska, okviri stakala, zadnji spojler...), kao i zatamnjena zadnja svetla. U Renntech ponudi se nalazi i podešavanjuće oslanjanje, ali se u vesti ne pominje cena svih ovih izmena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Wraith Black Badge edition

 

rolls-royce-wraith-black-badge 1.jpg

 

Na sajmu automobila u Ženevi je prikazana i Black Badge verzija Rolls-Royce modela Wraith. Ova verzija se po navodima fabrike izdvaja ekskluzivnim eksterijerom i još luksuznijim enterijerom. Wraith Black Badge edition je dobio Galileo Blue eksterijer, Mandarin bočnu liniju, kao i dvobojni kožni enterijer i posebne oznake edicije.

 

rolls-royce-wraith-black-badge 11.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII Collection Car

 

192745-rolls-royce-wraith 1.jpg

 

Rolls-Royce Motor Cars najavljuje još jedan model iz serije Collection Car, i to Wraith Eagle VIII. ''Wraith Eagle VIII Collection'' će zvaničnu premijeru imati na ovogodišnjem izdanju ekskluzivnog događaja Concorso d’Eleganza Villa d’Este, koji će se održati od 24. do 26. maja na obali jezero Komo u Italiji.

 

192746-rolls-royce-wraith 11.jpg

 

U planu je ograničena serija od samo 50 primeraka, pri čemu je serija napravljena u čast predstojeće stogodišnjice jednog izuzetnog podviga.

 

rolls-royce-wraith-eagle 111.jpg

 

Kapetan John Alcock i poručnik Arthur Brown su naime u junu 1919. godine izvršili prvi non-stop transatlantski let, i to u modifikovanom Vickers Vimy avionu iz Prvog svetskog rata koji je imao dva 20.3 litarska Rolls-Royce Eagle VIII motora. I upravo po tom motoru je ovaj specijalni automobil i dobio ime.

 

192747-rolls-royce-wraith 111.jpg

 

Wraith Eagle VIII Collection Car dolazi sa dvobojnim eksterijerom (Gunmetal i Selby Grey kombinacija), uz crni prednji gril, točkove u Shadow finišu, kao i sa dvobojnim kožnim enterijerom, sprecijalnim satom, RR logom na naslonima za glavu i plafonom koji pokazuje položaj zvezda i rutu leta 1919. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Wraith Black & Bright Collection

 

196957-rolls w 004.jpg

 

Rolls-Royce je izbacio još jednu specijalnu kolekciju modela Wraith, ovoga puta inspirisanu delovima Moskve (zelenim svetlima distrikta Moscow City i narandžastim osvetljenjem Hotela Ukrajina).

 

196958-rolls w 003.jpg

 

Wraith Black & Bright kolekcija je napravljena specijalno za Rolls-Royce Motor Cars Moscow, a podrazumeva tri Wraitha sa upadljivim dvobojnim eksterijerom.

 

196960-rolls w 002.jpg

 

Gornji deo ovih automobila je u Diamond Black boji, a donji u Brennen Green, Orange Metallic ili Twilight Purple boji.

 

196959-rolls w 001.jpg

 

U unutrašnjosti se ističe plafon u vidu zvezdanog neba koje je osvetljeno u zelenoj, ljubičastoj ili narandžastoj boji, u skladu sa bojom spoljašnjosti samog automobila.

 

rolls w 001.jpg

 

Takođe, tu su i elementi od ugljeničnih vlakana i aluminijuma, pragovi sa natpisom ''special build for Rolls-Royce Motor Cars Moscow'', kao i crna koža sa kontrastnim detaljima u Brennen Green, Orange Metallic ili Twilight Purple boji. Pod haubom je 6.6 litarski twin-turbo V12 motor sa 465 kW/632KS i 870 Nm, u kombinaciji sa 8-stepenim automatikom. Ubrzanje do 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) traje 4.3 sekunde, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Falcon Wraith

 

rolls falcon 003.jpg

 

Rolls-Royce je prikazao još jednu specijalnu verziju modela Wraith, ovoga puta inspirisanu Peregrin sokolom, najbžom pticom na svetu koja je poznata po svojoj snazi i brzini. Za realizaciju ovog modela se pobrinuo Rolls-Royce Bespoke Design Team, pre svega za specijalni motiv sokola koji je utisnut u plafon i na mestu između zadnjih sedišta.

 

rolls falcon 002.jpg

 

U unutrašnjosti se ističu i Charles Blue koža i ekskluzivni Rolls-Royce sat sa Baby Blue pozadinom.

 

rolls falcon 001.jpg

 

Automobil privlači pažnju i dvobojnim eksterijerom (gornji deo je Bala Blue, a donji u Andalusian White boji), kao i bočnom Arctic White linijom sa motivom sokola. Pod haubom je 6.6 twin-turbo V12 motor u kombinaciji sa 8-stepenim automatikom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misteriozni Rolls-Royce

 

rolls nepoznat04.jpg

 

U javnosti su se pojavile slike misterioznog novog Rolls-Royce modela čija premijera će biti održana uskoro.

 

rolls nepoznat03.jpg

 

O ovom shooting brake vozilu sa kamerama umesto klasičnih retrovizora za sada nema konkretnih detalja, sem da se najverovatnije radi o unikatu koji je nekog bogatog kolekcionara koštao više miliona evra.

 

rolls nepoznt02.jpg

 

Neke nezvanične informacije kažu da je ovaj Rolls-Royce trebalo da ima premijeru na ovogodišnjem izdanju događaja Pebble Beach Concours d;Elegance u Americi koji je u međuvremenu otkazan.

 

rolls nepoznat01.jpg

 

U svakom slučaju prve sklike su tu, a detalji tek slede.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promo video: Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection

 

Specijalni ''Wraith Kryptos Collection Car'' je inspirisan umetnošću pisanja i rešavanja kodova, a serija je ograničena na samo 50 primeraka:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan unikatni Rolls-Royce?

 

205252-Rolls-Royce 04.jpg

 

U javnosti su se pojavile patentne slike misterioznog novog Rolls-Royce modela.

 

205255-Rolls-Royce 03.jpg

 

Iako još nema konkretnih detalja, pretpostavlja se da se najverovatnije radi o unikatu koji je nekog bogatog kolekcionara koštao popriličnu sumu.

 

205254-Rolls-Royce 02.jpg

 

U pitanju je dvovratni coupe koji je po svemu sudeći baziran na Rolls-Royce Wraithu, ali se u odnosu na njega razlikuje po brojnim elelmentima (uključujući tu i zadnji deo sa drvenom površinom po uzoru na luksuzne jahte).

 

205253-Rolls-Royce 01.jpg

 

Ostaje pitanje da li je ovaj Rolls-Royce možda trebalo da ima premijeru na ovogodišnjem izdanju događaja Pebble Beach Concours d’Elegance u Americi, a koji je u međuvremenu otkazan.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

hennesseyperformance.jpg Hennessey Performance video: Rolls-Royce Wraith vs HPE750 Lamborghini Urus

 

RR Wraith je u fabričkom izdanju, a Urus je doradio Hennessey:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: 2020. Rolls-Royce Wraith Black Badge

 

Ovakav kao na testu koštao je 390.000 evra, a najjeftiniji je 280.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Specijalni Rolls-Royce Wraith - Inspired by Earth

 

208283-rolls wraith z04.jpg

 

Rolls-Royce je imao specijalnu narudžbinu za model Wraith koja je stigla od klijenta iz Abu Dabija. Ovaj primerak je dobio ime ''Wraith - Inspired by Earth'', a sadrži niz dizajnerskih promena i umetničkih detalja koji se fokusiraju na poziciju Zemlje u svemiru. Poklopac motora sadrži pravo umetničko delo koje prikazuje kako Bliski istok izgleda iz svemira. Za izradu umetničkog dela je bilo potrebno više od 100 radnih sati, a sadrži i Sunce i osam planeta Solarnog sistema.

 

208284-rolls wraith z03.jpg

 

Ostatak karoserije je lakiran u Royal plavu boju i predstavlja 75% Zemljine površine koju pokriva voda.

 

208285-rolls wraith z02.jpg

 

Unutrašnjost je presvučena Moccasin kožom koja ''predstavlja'' pesak u pustinjama Emirata. Cobalto plavi ukrasi i Emerald zeleni detalji predstavljaju vodene puteve i zelenilo sveta.

 

208286-rolls wraith z01.jpg

 

Na armaturnoj ploči se nalazi realistična slika Bliskog istoka, a infotainment sistem sadrži specijalne grafike i siluetu Solarnog sistema. Unikatno je i nebo koje je ukrašeno planetama Solarnog sistema. Wraith pokreće 6.6 V12 twin-turbo motor koji razvija 624 KS i 870 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača. Luksuzni coupe težak 2.4 tone od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4.5 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spofec Rolls-Royce Wraith Black Badge Overdose

 

spofec w 03.jpg

 

Spofec (SPirit OF ECstasy) je Novitecova tjuning divizija koja se bavi modifikacijom Rolls-Royce modela, a u njihovoj ponudi se nalazi i doterani Wraith Black Badge nazvan Overdose.

Spofec Wraith Black Dose Overdose je za 13 cm širi u odnosu na fabrički primerak, pri čemu ga odlikuju i novi prednji branik od ugljeničnih vlakana, doterani zadnji branik, spojler na prtljažniku, komplet 22-inčnih alu točkova, gume 265/35 ZR 22 i 295/30 22, novi izduvni sistem, modifikovano oslanjanje (auto je niži za 40 mm), kao i performance paket za pojačanje 6,6 litarskog V12 motora (na 717KS i 986 Nm obrtnog momenta).

 

213683-spofec 02.jpg

 

Treba pomenuti i da je ubrzanje od 0 do 100 km/h smanjeno na 4.2 sekunde.

 

spofec w 01.jpg

 

U planu je ograničena edicija od samo tri primerka.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Landspeed Collection

 

rolls-royce-landspeed 04.jpg

 

Nova kolekcija Rolls-Royce kolekcije Wraith i Dawn Black Badge Landspeed Collection slavi rekorde koje je britanski inženjer kapetan George Eyston postavio u Thunderboltu, koga su pokretala dva aero motora Rolls-Royce R V12. Rolls-Royce je više od jednog veka povezan sa svetskim rekordima brzine i na kopnu i na vodi. Ali dok su podvizi ser Malcolma Campbella dobro dokumentovani i nadaleko poznati, još jedan britanski heroj koji je postavio tri rekorda na kopnu koristeći Rolls-Royce motore istorija je uglavnom previdela.

 

Sada, nakon više od 80 godina, Rolls-Royce podseća na inspirativne podvige ovog heroja. Sa novom Wraith i Dawn Black Badge Landspeed kolekcijom, marka otkriva i prepričava izuzetnu priču o renomiranom kapetanu Georgeu Eystonu i njegovom izvanrednom automobilu Thunderbolt. Rolls-Royce Landspeed Collection crpi inspiraciju iz izuzetnog života Georgea Eystona i rekordnih podviga. Takođe ima snažne estetske veze sa jedinstvenim, onostranim pejzažom Bonnevilla, gde ga je Thunderbolt učinio, mada nakratko, najbržim čovekom na Zemlji.

 

Collection Car automobili su predstavljeni u posebno kreiranoj dvobojnoj završnoj obradi, Black Diamond Metallic sa novom bojom Bonneville Blue. Ova posebno razvijena nijansa ima poseban značaj za kolekciju, bojom koja pod sunčevom svetlošću prelazi iz svetloplave u srebrnu, ilustrujući odsjaje ogromnog neba nad Bonnevilleom i na Thunderboltovom aluminijumskom telu.

 

rolls-royce-landspeed 03.jpg

 

Unutrašnji detalji podsećaju na Bonneville Salt Flats u Juti, gde je Eyston ostvario svoje rekorde 1937-38. Pukotinska tekstura Salt Flatsa se savršeno reprodukuje ugravirana u prednjem delu; detalji volana imitiraju tamnu liniju traga označenu na površini tokom rekordnih vožnji.

 

rolls-royce-landspeed 02.jpg

 

Starlight Headliner precizno prikazuje noćno nebo 16. septembra 1938. kada je Eyston postavio svoj treći i poslednji rekord od 575.335 km/h.

 

rolls-royce-landspeed 01.jpg

 

Siluete davno izgubljenog Thunderbolta i njegova tri brzinska rekorda su laserski ugravirane na prednjem tunelu. Proizvodnja je ograničena na samo 35 primeraka Wraith Black Badge i 25 Dawn Black Badge, koji su svi već prodati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

petrolped.jpg PetrolPed: Rolls-Royce Wraith Black Badge

 

Rolls-Royce je poznat kao automobil u kojem plutate, ali kad ima Black Badge to znači da ima više snage i oštrije podešavanje kako bi se bolje ponašao na trkačkoj stazi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Rolls-Royce Dawn

 

Mansory dawn 04.jpg

 

Mansory predstavlja još jednu modifikovanu verziju ionako ekskluzivnog kabrioleta Rolls-Royce Dawn.

 

Mansory dawn 03.jpg

 

Njihov Dawn dolazi sa elementima od ugljeničnih vlakana, što podrazumeva prednji spojler, pragove, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, okvir maske...

 

Mansory dawn 02.jpg

 

U paketu su i crni točkovi od 22 inča sa narandžastim kontrastnim detaljima, crne ručice vrata, enterijer koji može da se dotera po željama klijenta (u ovom slučaju narandžasta koža, elementi sa crnom bojom visokog sjaja), kao i motor pojačan na 730KS i 1.000 Nm.

 

Mansory dawn 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...