Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Brazil 2014.

Recommended Posts

Hamilton vas vozi kroz Interlagos

 

 

Ostale su još dve trke do kraja F1 šampionata i očekuje nas verovatno nikad zanimljivija i nikad napetija završnica.

Luis Hamilton ima 24 boda prednosti ispred klupskog "druga" iz Mercedesa Nika Rozberga i sigurno se detaljno sprema za ovu trku, ali to mu nije smetalo da odvoji malo vremena i da nas ''provoza'' kroz čuvenu stazu kraj Sao Paola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozberg na pol poziciji

 

121686-rosberg.jpg

 
Niko Rozberg je obezbedio desetu pol-poziciju u sezoni u šampionatu Formule 1. Zahvaljujući najbržem krugu (1:10.023) na stazi Interlagos nemački vozač će krenuti sa prvog mesta. Iza njega, u trci za Veliku nagradu Brazila će krenuti timski kolega iz Mercedesa, Luis Hamilton, sa 0.033 sekundi zaostatka. Iz drugog startnog reda krenuće dvojac Vilijamsa. Sa treće pozicije krenuće ljubimac domaće publike, Felipe Masa, kao i Valteri Botas. Iza pomenute četvorke startovaće Dženson Baton iz Meklarena, Sebastijan Fetel iz Red Bula, Kevin Magnusen iz Meklarena, Fernando Alonso iz Ferarija, Danijel Rikardo iz Red Bula i Kimi Raikonen iz Ferarija. Trenutno, u generalnom plasmanu vodi Hamilton sa 316 bodova, a prate ga Rozberg sa 292, Rikardo sa 214, Botas sa 155... Jasno je da Hamiltona može da ugrozi samo Rozberg i ostaje da se vidi ko će na tronu u ''najbržem cirkusu'' naslediti Fetela.
 
preuzeto sa - Auto Blog
 

-----------------------------------------------------------------


Rozbergova pobeda uvertira pred konačni obračun u Abu-Dabiju

 

rozberg%2043.jpg

 
Nemac Niko Rozberg pobedio je u trci za Veliku Nagradu Bazila voženoj na stazi Interlagos u Sao Paolu i približio se vodećem u generlanom plasmanu Luisu Hamiltonu, koji je bio drugi. Ovakav epilog trke bio je idealna uvertira za, verujemo uzbudljivi finalni okršaj u Abu Dabiju koji će odlučiti o novom prvaku sveta. Britanac će odlučujuću trku čekati na prvoj poziciji sa 334 boda, ispred klupskog kolege iz Mercedesa Rozberga koji ima 317.
 

rozberg%2044.jpg

 
Prema novim pravilima Formule 1 koja važe od ove sezone, bodovi osvojeni u poslednjoj trci se dupliraju, tako da nas očekuje dramatičan finiš u koji Hamilton ulazi kao favorit za osvajanje titule, zbog prednosti koju je stekao u dosadašnjih 17 trka.  Odmah iza Rozberga i Hamiltona, na cilj su stigli Masa, Baton, Fetel... Nemac je ovom pobedom ujedno prekinuo niz od pet vezanih pobeda Hamiltona, koji je ove sezone deset puta otvarao pobednički šampanjac. Jedan od scenarija po kome bi matematički overio novu titulu je da u Abu Dabiju zauzme drugu poziciju, ako Rozberg bude prvi. Na Interlagosu nemački vozač je maksimalno iskoristio pol poziciju koju je osvojio u kvalifikacijama, iako je tri puta išao u pit-stop na promenu guma koje su se trošile na vrelom brazilskom asvaltu. Isti broj ulazaka kod mehaničara imao je i Hamilton, svaki put u istom krugu kao i Rozberg.
Nemac je prvi put išao već u 8. krugu, potom u 27. i poslednji put u 51. Hamilton je prilikom poslednjeg izlaska iz pit-stopa uspeo da smanji prednost klupskog kolege, ali je ovaj do kraja ostao pribran i sigurnom vožnjom ispred Britanca odvezao srebrni bolid do cilja i pobede. U senci duela dvojice vodećih u generalnom plasmanu Masa je na veliku radost domaće publike, uspeo da dobije bitke protiv Batona i Fetela i na kraju kao treći prođe kroz cilj.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...