Jump to content
Goran
srdjos

Cene održavanja vozila u ovlašćenim servisima / iskustva, mišljenja o njihovom radu

Recommended Posts

To su te cene. U toj ceni su verovatno jos demontaza/montaza, farbanje, boja, gomila zabica, lajsnica, znackica itd.. Tako to ide u ovlascenim servisima. 

Ovlascenog servisa ne, oni rade za rade za %, tj. ~30% rabata. Nemaju oni veliku zaradu na delovima, najveca zarada su im ruke i usluge. 

Posted (edited)

ja sam imao drugačije iskustvo sa klapnom gasa. Po kataloškom broju BOSCH. Ovlašćeni 78 000 ponuda, Wint 15400 .

Edited by stex_pb

Cenu diktira sam brend, tj Fiat u ovom slucaju, a ne ovlasceni servis. :)

Inace da, to je sasvim normalan odnos izmedju OE cene dela i tog istog dela u aftermarketu. Ludilo jbga...

Pa da, Bosch je OEM i sve sto nije u OE pakovanju se se smatra zamenskim tj aftermarketom, ali da, Bosch je prva ugradnja svakako. 

Mali doprinos temi :)

"Četvrti redovan servis" za Jaris 1,5 ( koji se obavlja na 60.000 km ili posle 4 godine, zavisno šta pre nastupi ), u februaru ove godine sam platio oko 39.000 dinara.

Posle samo oko pet meseci, takav isti servis bi koštao malo preko 47.000 dinara.

Sreća, "peti servis" ( za 3-4 hiljade km ) će da košta manje ( oko 27.000 ), jer je manjeg obima.

IMG_20260213_155607.jpg.3a37756c3bc86b8b0839c901fd2086af.jpg

304756580_Screenshot(277).png.3d111fef00ce517b85c1e8a49cd0da31.png

Ma jok, sve mi milo em drago. Znam da MRN maksimalno pažljivo održava auto, i baš mi krivo što ne vozi nešto što bi meni odgovaralo, lako bi se dogovorili da ga prodaje. 

Tako da, Go For It :thumbup:

Najjeftiniji mali servis u zivotu :D - 1.4 MultiAir Bravo, pre 6-7 godina kod naseg Gorana. Bas mi je ostalo u secanju, okruglo 57 EUR sa klupskim popustom za ruke.

Pri tom, normalno nikakav bofl od filtera, Shell Helix HX7 ECT 5-40 ulje, itd.

E, moguce da je jedino bilo bez filtera kabine, jer ga uglavnom sam menjam cesce, stavim nesto kvalitetnije u karbonu i usisam kuciste... A mozda je cak i filter kabine usao u tu cifru, pise mi u knjizici koju jos uvek cuvam.

Kad danas pogledas te ranije cene, kao da su za rubriku "Verovali ili ne" :D .

Kao sto se desavalo da imas i gratis ruke za mali servis ili da ne platis tehnicki pregled ako na liniji uzmes osiguranje koje promovisu, itd. Bilo nekad.

Godinama sam za fabiju HTP plaćao 30 eur mali servis, a kasnije je toliko koštao za Z10, ali samo materijal DIY ruke. Ma džabaleska

4 hours ago, Ivan said:

Nemoj da ti ovo vidi @shuxx ...

Moraces da prinosis secer i da ga umivas 'ladnom vodom :D .

Ja sam nekako i dalje ubedjenja da redovno održavanje Hondi u Srbiji u ovlašćenoj mreži može da sebi priušti i „boranija“, a da održavanje Toyoti u njenoj ovl. mreži sebi mogu da priušte samo „dobrostojeći ljudi“ :) 

Ja sam nekako i dalje ubedjenja da redovno održavanje Hondi u Srbiji u ovlašćenoj mreži može da sebi priušti i „boranija“, a da održavanje Toyoti u njenoj ovl. mreži sebi mogu da priušte samo „dobrostojeći ljudi“  
Toyota zna zasto!

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Zato sto je ogroman broj taksista pouzimao nove Toyote kao sto su drzavne firme pouzimale Skode.. Kada smo vec prodali toliko aj da dignemo cenu servisa jer sto da ne....  Porasla potraznja, porasla i cena.... 

Na Toyoti Coroli Cross prilikom malog servisa sajbnica na cepu za ulje je 1000 dinara. 

Edited by werp690

2 hours ago, werp690 said:

Zato sto je ogroman broj taksista pouzimao nove Toyote kao sto su drzavne firme pouzimale Skode.. Kada smo vec prodali toliko aj da dignemo cenu servisa jer sto da ne....  Porasla potraznja, porasla i cena.... 

Na Toyoti Coroli Cross prilikom malog servisa sajbnica na cepu za ulje je 1000 dinara. 

Taksisti imaju i drugaciji plan i drugacije cene odrzavanja. 

Drzavne firme su ta vozila kupila preko tendera ( putem politike i kombinacija uvoznika sa drzavom ) i te cene su tek posebna prica. Pa sta mislite zasto je Ostoja usao u pricu sa stelantisom i postao generalni uvoznik a fca srbija naprasno sklonjen/ugasen.