MiloshBg 2868 Posted July 7 To su te cene. U toj ceni su verovatno jos demontaza/montaza, farbanje, boja, gomila zabica, lajsnica, znackica itd.. Tako to ide u ovlascenim servisima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1993 Posted July 8 Marža milion posto Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2868 Posted July 8 Ovlascenog servisa ne, oni rade za rade za %, tj. ~30% rabata. Nemaju oni veliku zaradu na delovima, najveca zarada su im ruke i usluge. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1993 Posted July 8 (edited) ja sam imao drugačije iskustvo sa klapnom gasa. Po kataloškom broju BOSCH. Ovlašćeni 78 000 ponuda, Wint 15400 . Edited July 8 by stex_pb 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2868 Posted July 8 Cenu diktira sam brend, tj Fiat u ovom slucaju, a ne ovlasceni servis. Inace da, to je sasvim normalan odnos izmedju OE cene dela i tog istog dela u aftermarketu. Ludilo jbga... 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1993 Posted July 9 Mislim na isti deo, BOSCH. Nije zamenski 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2868 Posted July 9 Pa da, Bosch je OEM i sve sto nije u OE pakovanju se se smatra zamenskim tj aftermarketom, ali da, Bosch je prva ugradnja svakako. 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6067 Posted Wednesday at 07:45 AM Mali doprinos temi "Četvrti redovan servis" za Jaris 1,5 ( koji se obavlja na 60.000 km ili posle 4 godine, zavisno šta pre nastupi ), u februaru ove godine sam platio oko 39.000 dinara. Posle samo oko pet meseci, takav isti servis bi koštao malo preko 47.000 dinara. Sreća, "peti servis" ( za 3-4 hiljade km ) će da košta manje ( oko 27.000 ), jer je manjeg obima. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26447 Posted Wednesday at 09:59 AM (edited) Nemoj da ti ovo vidi @shuxx ... Moraces da prinosis secer i da ga umivas 'ladnom vodom . Edited Wednesday at 10:53 AM by Ivan 5 shuxx, Nikola031, Woodoo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 10:06 AM Ma jok, sve mi milo em drago. Znam da MRN maksimalno pažljivo održava auto, i baš mi krivo što ne vozi nešto što bi meni odgovaralo, lako bi se dogovorili da ga prodaje. Tako da, Go For It 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 10094 Posted Wednesday at 10:45 AM 12000 za ruke, pre par godina je toliko bio ceo servis. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 10:55 AM 12000 bi mene koštalo sve ovo navedeno, s rukama. Ali, nije ovlašćeno dranje 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26447 Posted Wednesday at 11:20 AM Najjeftiniji mali servis u zivotu - 1.4 MultiAir Bravo, pre 6-7 godina kod naseg Gorana. Bas mi je ostalo u secanju, okruglo 57 EUR sa klupskim popustom za ruke. Pri tom, normalno nikakav bofl od filtera, Shell Helix HX7 ECT 5-40 ulje, itd. E, moguce da je jedino bilo bez filtera kabine, jer ga uglavnom sam menjam cesce, stavim nesto kvalitetnije u karbonu i usisam kuciste... A mozda je cak i filter kabine usao u tu cifru, pise mi u knjizici koju jos uvek cuvam. Kad danas pogledas te ranije cene, kao da su za rubriku "Verovali ili ne" . Kao sto se desavalo da imas i gratis ruke za mali servis ili da ne platis tehnicki pregled ako na liniji uzmes osiguranje koje promovisu, itd. Bilo nekad. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 11:32 AM Godinama sam za fabiju HTP plaćao 30 eur mali servis, a kasnije je toliko koštao za Z10, ali samo materijal DIY ruke. Ma džabaleska Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 11:49 AM Ova stavka TGMO i na kraju 208, to ulje iz bureta od 208 L ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26447 Posted Wednesday at 11:51 AM (edited) Kantica : Edited Wednesday at 11:52 AM by Ivan 2 1 moron, shuxx and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 11:52 AM Toyota Gazoo Motor Oil ? Koliko li ga jeftino kupuju sam da mi je znati... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2868 Posted Wednesday at 12:06 PM Nesto sitno ispod 2000 rsd po litri sa poslednjim poskupljenjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6067 Posted Wednesday at 02:47 PM 4 hours ago, Ivan said: Nemoj da ti ovo vidi @shuxx ... Moraces da prinosis secer i da ga umivas 'ladnom vodom . Ja sam nekako i dalje ubedjenja da redovno održavanje Hondi u Srbiji u ovlašćenoj mreži može da sebi priušti i „boranija“, a da održavanje Toyoti u njenoj ovl. mreži sebi mogu da priušte samo „dobrostojeći ljudi“ 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22387 Posted Wednesday at 03:08 PM To si par puta spomenuo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 10094 Posted Wednesday at 04:01 PM Ja sam nekako i dalje ubedjenja da redovno održavanje Hondi u Srbiji u ovlašćenoj mreži može da sebi priušti i „boranija“, a da održavanje Toyoti u njenoj ovl. mreži sebi mogu da priušte samo „dobrostojeći ljudi“ Toyota zna zasto! Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6067 Posted Wednesday at 05:07 PM Drago mi je što Toyota "zna zašto" je to tako Ja nisam u stanju ni da naslutim 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 1064 Posted Wednesday at 05:48 PM (edited) Zato sto je ogroman broj taksista pouzimao nove Toyote kao sto su drzavne firme pouzimale Skode.. Kada smo vec prodali toliko aj da dignemo cenu servisa jer sto da ne.... Porasla potraznja, porasla i cena.... Na Toyoti Coroli Cross prilikom malog servisa sajbnica na cepu za ulje je 1000 dinara. Edited Wednesday at 05:49 PM by werp690 2 moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6067 Posted Wednesday at 06:26 PM Takva politika cena već ima svoju punu logiku Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2868 Posted Wednesday at 08:08 PM 2 hours ago, werp690 said: Zato sto je ogroman broj taksista pouzimao nove Toyote kao sto su drzavne firme pouzimale Skode.. Kada smo vec prodali toliko aj da dignemo cenu servisa jer sto da ne.... Porasla potraznja, porasla i cena.... Na Toyoti Coroli Cross prilikom malog servisa sajbnica na cepu za ulje je 1000 dinara. Taksisti imaju i drugaciji plan i drugacije cene odrzavanja. Drzavne firme su ta vozila kupila preko tendera ( putem politike i kombinacija uvoznika sa drzavom ) i te cene su tek posebna prica. Pa sta mislite zasto je Ostoja usao u pricu sa stelantisom i postao generalni uvoznik a fca srbija naprasno sklonjen/ugasen. 3 moron, Grafit and TheWickerMan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites