Jump to content
FAS Euroauto Goran
neshaoct

Najveća opasnost po vozače - suvozači

Recommended Posts

108396-renault%20espace.jpg

 

Ako ste mislili da najveći broj nezgoda u saobraćaju izazivaju pijanstvo, pušenje, umor, pospanost, korišćenje mobilnog telefona ili nešto tome slično, prevarili ste se. Najveća opasnost po vozača jestu upravo oni najbliži njemu. Osiguravajuća kuća Admiral iz Velike Britanije, tačnije iz Velsa, sprovela je istraživanje koje je trebalo da pokaže koji su najčešći uzroci zbog kojih vozači prave greške u saobraćaju. Na iznenađenje mnogih to nisu alkohol, cigarete, mobilni telefoni ili umor i pospanost.

 

Ispostavilo se da su po vozače najopasniji suvozači. Svaki treći vozač je priznao da je barem jednom imao otvoren verbalni sukob sa svojim suvozačem zbog kojeg je napravio ozbiljnu grešku u vožnji. Bilo da pored sebe vozite devojku, drugaricu, druga, roditelje ili pola familije, komšije, poznanike, sva je prilika da će pre ili kasnije doći do rasprave koja utiče na vozača da izgubio fokus sa puta i načini grešku ili previd. Vozače, njih 35%, najviše nerviraju komentari, uglavnom negativni, na njihovu vožnju. Na drugom mestu su oni koji podignu noge na instrument tablu kao da je njihov krevet. Oko 15% vozača tvrdi da su barem jednom bili toliko ljuti na svoje saputnike da su zaustavili automobil i neterali ih da izađu, da ne kažemo izbacili ih iz auta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni suvozaci nikad nista ne kazu na voznju dok ne izadju iz auta :laughing: Inace slabo pricam sa putnicima u autu mada cak i da pricamo, uvek izgubim koncetraciju po pitanju razgovora, a na voznju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji ste vi tip suvozača?

 

koji-ste-vi-tip-suvozaca.jpg

 
Postoje različiti tipovi vozača i o njima smo sve čuli. Ali šta je sa suvozačima? Kako se snalazite kada ste u automobilu a volan nije u vašim rukama.
 
DJ u kolima
Vi ste zaduženi za muziku u kolima, vi menjate diskove i radio stanice, vi znate pravu frekvenciju omiljenog radija za svaki grad u Srbiji i niko nema pravo da se meša u vaš muzički izbor.
 
Hranilica
Vi nosite dovoljno grickalica za sve u kolima, nijedno dugo putovanje vas ne iznenadi, vaši suvozači su uvek siti zadovoljni. Vaš ranac je pun čipsa i keksova.
 
Komičar
Vi zasmejavate sve u automobilu, znate sve najnovije i najbolje viceve, sa vama je vožnja prava zabava.
 
Karaoke pevač
Vi svaku pesmu znate napamet i svaku možete otpevati bez greške. Saputnici uživaju u vožnji sa vama, vi ste glavni grad u državi.
 
Vozač sa zadnjeg sedišta
Vi ste daleko od volana ali pogled vam je fiksiran na put. Ne obraćate previše pažnje na ljude oko sebe već dajete vredne savete vozaču.
 
Majstor pripreme
Ovi saputnici poseduju veštine na kojima bi im i Ber Grils pozavideo. Spremni su na sve uslove i iznenađenja na putu, uvek spakuju dovoljno vode, maramica, čokoladica, krpa, metlica, lanaca i tome slično.
 
Pričalica
Ovakvi saputnici žele da svoje priče podele sa svima. Nije bitno ako su vam to već pričali nekoliko puta ponoviće još jednom sa istim žarom kao da se radi o svežim događajima.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mDMnfv8CzJWO2_n5mer5BjKhZV0y04Qd-4a AutoAnaliza video: 8 stvari koje mrzim kod suvozača!

  1. hrana u autu
  2. blatnjava obuća
  3. lupanje vratima
  4. nepotrebno diranje komandi
  5. ignorisanje upozorenja za nevezani pojas
  6. brisanje rukom zamagljenih stakala
  7. suvozač svira drugima
  8. pametovanje oko vožnje

bonus: pušenje cigara u autu

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, neshaoct said:

bonus: pušenje cigara u autu

Jos opasnije ako nisu cigare a njoj ne smeta volan....:whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...