Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Singapur 2014.

Recommended Posts

Hamilton i kada greši bolji od Rozberga

 

hamilton%202014.jpg

 

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, kreće sa prvog startnog mesta na 14. trci šampiona Formule 1 na Velikoj nagradi Singapura na stazi u Marina Beju. Ovo je njegova 37. pol pozicija u karijeri, šesta u sezoni, do koje je stigao s vremenom 1:45.681 Sa drugog startnog mesta krenuće njegov timski kolega Niko Rozberg. Britanac je od Rozberga bio bolji za 0.007 sekundi. Nikovo vreme bilo je 1:45.688. Treće vreme postigao je Danijel Rikardo (1:45.854), četvrto Sebastijan Fetel (1:45.902), a peto Fernando Alonso (1:45.907). Potom slede Felipe Masa (1:46.000), Kimi Raikonen (1:46:170), Valteri Botas (1:46.187), Kevin Magnusen (1:46.250) i Danil Kvjat (1:47.362).

 

Tokom prva dva dela treninga glavnu reč vodili su vozači Ferarija, Fernado Alonso i Kimi Raikonen. Međutim, Niko Rozberg i Luis Hamilton preuzeli su sve u svoje ruke tokom  odlučujućeg perioda.Niko Rozberg, Luis Hamilton, Fernando Alonso, Kimi Raikonen, Felipe Masa, Danijel Rikardo, Sebastijan Fetel, Valteri Botas, Kevin Magnusen i Danil Kvjat vodili su žestoko bitku za pol poziciju tokom poslednjih 15 minuta kvalifikacija. I pored nekoliko grešaka koje je napravio, vozač Mercedesa uspeo je da postigne najbolje vreme i izbori se za pol poziciju u Singapuru, šestu u sezoni. On je timskog kolegu na drugoj poziciji ostavio za samo sedam hiljaditih delova sekundi. Kimi nije mogao da učestvuje u završnici nadmetanja. Dok je držao četvrtu poziciju, nekoliko minuta pre kraja, morao je da parkira automobil zbog problema, pa će startovati sa sedme pozicije.

Noćna trka ulicama Singapura voziće se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

 


 

---------------------------------------------------------

 

Jeste Hamilton pogrešio u prvoj krivini i pored toga osvojio prvo mesto na startu, ali je Rozberg bio iza za samo James Bond :D razliku iako je bio na gumama koje su stare 7 krugova, a Hamilton na novim. Videćemo sutra...ako će negde da izbace jedan drugoga, to je na ovoj stazi sa zidovima gde nema asfaltiranih zona za zletanje, nego su te ''zone'' betonske. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferari prvi put da sjebe Red Bul.

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...