Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Vozači neće više imati pomoć preko radija

Recommended Posts

111668-f1.jpg

 

Doneta je neočekivana odluka u Formuli 1. Vladajuće telo najbržeg cirkusa na svetu, odlučilo je da natera vozače da se više potrude tokom trke pa su zato zabranili timovima u F1 da preko radija pomažu vozačima oko bolida ili same vožnje. Direktor trka, Čarli Vajting, poslaće timovima pismo u kojem će ih obavestiti šta će od sada biti zabranjeno a šta ne, a ono što je sigurno je da sugestija vozačima oko njihove brzine neće biti. Tako vozači više neće imati informacije o tome gde gube vreme ili recimo, gde je njihov timski kolega bolji. Promena u komunikaciji preko radija dolazi zbog odluke da se strožije poštuje Član 20.1. sportskih propisa Formule 1, koje glasi: ''Vozač mora da vozi bolid sam i bez pomoći''. Ipak, novo pravilo ostavlja prostora timovima da savetuju vozače po pitanju strategije odlazaka u boks i bezbednosti.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema veze, upropastice f1, ali uzdicice se neka druga formula gde ce svasta biti dozvoljeno, gde ce biti v8 ili v6 motori sa 2000+ccm i koji mozda nece biti najprefinjeniji bolidi, ali bice najinteresantniji.

21 godinu konstantno pratim f1 mislim da sam samo ove godine propustio 3 trke (vec). Jos gore je sto mi to nije ni bilo bitno... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela je Formula E, tu u startu zvuk nije bitan pa predpostavljam da će biti samo interesantnija kako bude išla dalje sezona, slažem se sa kolegom da su na dobrom putu da upropaste F1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...