Jump to content
FAS Goran
totti

Ford S-Max

Recommended Posts

 

 

Jedna od osobenosti će biti mogućnost elektro pomeranja sva tri reda sedišta.

 

U prodaju izlazi u leto 2015.

 

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta su ga usporili, tek sledeće godine. Isto kao Mondeo.

Inače Maxa opasno izgleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa tebi tako sve jedno, tebi je i engleski kao kineski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljeni Ford S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid

 

ford s 03.jpg

 

Ford je potvrdio da će početkom 2021. godine ponuditi i hibridne verzije modela S-Max i Galaxy. Oba ova modela će praviti u Valensiji u Španiji gde će Ford investirati dodatnih 42 miliona evra.

 

196885-ford s 02.jpg

 

S-Max i Galaxy Hybrid će kombinovati 2.5 benzinac, elektromotor, litijum-jonske baterije i automatski menjač, a imaće ukupno 200KS i 210 Nm obrtnog momenta. Ovi modeli će moći da se kreću i samo na struju (Ford za sada nije objavio koliko km će moći da pređu u elektro modu), dok će emisija CO2 iznositi oko 140 grama po km.

 

196890-ford s 01.jpg

 

S-Max Hybrid će se nuditi u verzijama sa 5 i 7 sedišta (verzija sa pet sedišta inače ima zapreminu prtljažnika do 2.200 litara), a Galaxy Hybrid će standardno biti na raspolaganju sa 7 sedišta (zapremina prtljažnog prostora iznosi do 2.339 litara).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carkeysuk.jpg CarKeysUK video: Test 2020. Ford S-Max

 

Predstavljen 2015. godine, nedavno restilizovan, a sve u tržišnom segmentu (MPV) koji više nije ni blizu popularan kao pre:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid

 

ford-s-max 2021 07.jpg

 

Kao što je najavio još prošle godine, Ford je sada i zvanično ponudio i hibridne verzije modela S-Max i Galaxy. Oba ova modela će se praviti u Valensiji u Španiji, gde je Ford investirao dodatnih 42 miliona evra.

 

ford-s-max 2021 06.jpg

 

S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid kombinuju 2.5 benzinac, elektromotor, litijum-jonske baterije, prednji pogon i 8-stepeni automatski menjač, a imaju ukupno 190KS. To je dovoljno da S-Max Hybrid od 0 do 100 km/h ubrzava za 9.8 sekundi i postiže 185 km/h (Galaxy Hybrid do 100 km/h stiže za okruglo 10 sekundi).

 

ford-s-max 2021 05.jpg

 

Ovi modeli će moći da se kreću i samo na struju (Ford za sada nije objavio koliko km će moći da pređu u elektro modu), potrošnja goriva je 6.4 l/100 km, dok će emisija CO2 iznositi 146-147 grama po km (Galaxy Hybrid 6.5 l/100 km i 148-149 g/km).

 

ford-s-max 2021 04.jpg

 

S-Max Hybrid će se nuditi u verzijama sa 5 i 7 sedišta (verzija sa pet sedišta inače ima zapreminu prtljažnika do 2.200 litara), a Galaxy Hybrid će standardno biti na raspolaganju sa 7 sedišta (zapremina prtljažnog prostora iznosi do 2.339 litara)

 

ford-galaxy 2021 03.jpg

 

S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid će između ostalog moći da se dobiju sa 10.0-inčnim digitalnim instrumentima, FordPass Connect modemom, statusom vozila i lokatorom, el. podešavanjem sedišta, pa grejanjem, hlađenjem i masažom sedišta, a kod Vignale verzije i sa el. otvaranjem vrata prtljažnika. 

 

ford-galaxy 2021 02.jpg

 

Hibridni S-Max i Galaxy već mogu da se naruče, u Nemačkoj za 41.490 evra, odnosno 43.490 evra.

 

ford-galaxy 2021 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: 2008. Ford S-Max

 

Ford Sports Activity Vehicle, poznatiji po imenu S-Max. Iz ovog imena jasno je da su ambicije Forda bile velike, jer je planirano ''pomirenje'' MPV karoserije sa sportskim ambicijama.

Testirani primerak je u Titanium nivou opreme, mada zbog godišta prozivodnje nema sve zanimljive elektronske dodatke koje danas standardno srećemo u automobilima. Veoma je praktičan za svakodnevnu upotrebu, Ford S Max predstavlja ekonomično rešenje za porodice sa više dece ili one ljude kojima je potrebno dosta prostora u svakodnevnoj upotrebi. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...