Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Italija 2014.

Recommended Posts

Hamiltonu pol u Monci

 

118375-Hamilton.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Italije u Monci, za 13. trku šampionata Formule 1. Britanac je peti put u sezoni izborio prvo startno mesto za trku, a u direktnom duelu je nadmašio timskog kolegu i lidera šampionata Niku Rozberga. Hamilton ima 29 bodova manje od Rozberga sa kojim je imao sukob na poslednjoj trci u Mađarskoj pre dve nedelje. Iza njih će startovati Valtei Botas, Felipe Masa, Kevin Magnusen, Dženson Baton, Fernando Alonso i Sebastijan Fetel.

 


 

Hamiltonu VN Italije

 

118411-hamilton.jpg

 

Britanac Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije, a do trijumfa u Monci stigao je posle burnih zbivanja na stazi, na kojoj je njegov klupski kolega Niko Rozberg sam sebi onemogućio trijumf zbog dva potpuno neverovatna izletanja sa staze.

Da će ovo biti uzbudljiva trkačka nedelja u ''najbržem cirkusu na svetu'' pokazao je sam start: iako je po prvi put od maja konačno uspeo da osvoji pol poziciju, Hamilton je očajno krenuo u trku pa su, dok je on uspeo da svojim bolidom dostigne kakvu-takvu brzinu, već do prve krivine uspeli da ga prestignu Rozberg, Magnusen i Masa.

 

Felipe Masa je uspeo da talentovanog Magnusena prođe u petom krugu, nedugo zatim je to uradio i Hamilton, ali koji minut kasnije počelo je da se vidi koliko je nervozan Niko Rozberg. Ničim izazvan, vozač Mercedesa je u devetom krugu zaboravio da skrene u krivini, ali kako je prethodno izgradio dovoljnu prednost, uspeo je da se, vozeći levo-desno kroz prepreke, vrati na stazu i to kao lider. Naredni krug doneo je i novo preticanje bolida koji su se nadmetali za sam vrh, jer je Hamilton nadoknadio očajan start i izbio na drugo mesto, potisnuvši Masu, a onda je počela trka klupskih kolega. Borba, tačnije rečeno.

 

Britanac je ''disao za vratom'' Rozbergu, održavajući tenziju koja traje još od trke za prošlu, Veliku nagradu Španije, kada ga je upravo ''timski drug'' udario, zbog čega je Hamilton ispao, a Rozberg stigao do druge pozicije. Ta tenzija skupo je koštala Nemca, koji je u 29. krugu još jednom - izašao sa staze tamo gde se to ne radi, a dok se ovoga puta vratio na nju, Luis Hamilton je izbio na čelo. I, tu poziciju, jer je već bio obavio odlazak kod mehaničara, nije više ispuštao, pa je trijumfom nad ovoga puta drugoplasiranim klupskim kolegom - prišao tom istom kolegi u generalnom plasmanu na 22 boda zaostatka. Treće mesto pripalo je Vilijamsovom vozaču Felipeu Masi, dok je četvrti bio njegov kolega iz ekipe, Valteir Botas.

 

Još tri pobede do Mensela

Trijumf u Monci bio je 28. Hamiltonov u karijeri, pa mu još tri nedostaju da se izjednači sa najboljim britanskim vozačem Formule 1, Najdželom Menselom, koji je trijumfovao 31 put.

 

Osvajači bodova na trci za VN Italije

 

1. Luis Hamilton Mercedes 

2. Niko Rozberg Mercedes +3,1 sekunda

3. Felipe Masa Vilijams-Mercedes +25

4. Valteri Botas Vilijams-Mercedes +40,7

5. Danijel Rikiardo Red Bul Rejsing +50,3

6. Sebastijan Fetel Red Bul +59,9

7. Serhio Perez Fors Indija +62,5

8. Dženson Baton Meklaren-Mercedes +63

9. Kimi Raikonen Ferari +63,5

10. Kevin Magnusen Meklaren-Mercedes +66,1

 

Plasman vozača: Rozberg 238 bodova, Hamilton 216, Rikardo 166, Botas 122, Alonso 121, Fetel 106, Baton 72, Hulkenberg...

Plasman konstruktora: Mercedes 454 boda, Red Bul 272, Vilijams Mercedes 177, Ferari 162, Meklaren Mercedes 110, Fors Indija Mercedes 109, STR Reno 19...

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drago mi je što je tako lepo poslušao naredbe iz boxa i sjebao onu pičkicu Rozberga.

Moj glas za Hamiltona i srčane trke.

Rikardo , Botas pružili odlične partije. Masa najzad doveo trku do kraja / tiho i odlično vozilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovi je cini mi se drugi put da Hamilton ne posluša tim i da profitira. Da ga nije napao i cuvao gume kako su ga savetovali, možda ništa ne bi uradio, odnosno bio bi drugi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...