Jump to content
FAS Goran
Iggy NS

Punjači akumulatora

Recommended Posts

Uzeo jutros ovaj Smart punjač u lidlu. Trebalo je da košta 2000 din sada je 1600 na nekoj kratkotrajnoj akciji,kažu da je to što ima da se rasproda

 

Screenshot_20220117-095518.png IMG_20220117_092656171.jpg IMG_20220117_095112020.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

uzeh ga i ja sada u lidlu (vojislava ilica) doduse cena je 1999 din. i ima ga koliko hoces - znaci brdo punjaca na gomili ............ ;).

a kakav je videcemo kad nam stvarno zatreba.

 

 

IMG_20220118_143137.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

aj mala pomoc ovih sto su kupili ovaj punjac u lidlu , stoji u struji 220v vec pola sata i na ekranu samo to dole pokazuje niti da ga punim niti voltazu. kad ga iskljucim iz struje nece da se upali na dugme uopste ni ti to dugme za programe nista ne reaguje , ne prebacuje nista.

sta se desava .................. jel govno izgleda ne ispravno.

 

 

IMG_20220118_150903.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad video na youtubu kao obican punjac je sem tih zastita nekih i moras vaditi aku ako nemas garazu i neku struju blizu pa puniti. 

ja sam razumeo da se on moze napuniti i ovako u kuci pa se iskoristiti i kao neka baterija dodatna do kola i pomoci aku da startuje ako je los na licu mesta ............. sve u svemu punjac kao punjac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao si i booster sad u Lidlu, samo je skuplji. To je to što si mislio da ovo jeste. 

Ovo što ti imaš je samo fino upakovan punjač akumulatora, a ono što si želeo je booster i on može da startuje tipa 10 uređaja bez punjenja.

Ovo je booster u lidlu
image.thumb.png.d66a3164356924dbdbb8c81c66e8d6f7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

bas to sam mislio ;). neka ga i tako nemam nikakav aku punjac a ni komsiluk nema pa cemo ga koristiti ako ne crkne od stajanja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas prvi put probao ovaj Smart punjač iz lidla. Bio kod šuraka pa da testiramo posle ovih minusa ovih dana. Zaboravio sam da proverim napon ujutro,vožen 70 km pa sam ga onda kačio.Ako se povezuje na akumulator pre kačenja na struju malo na minus pecne ili minus na šasiju. Ali ako se uključi na struju pa onda kači tada se to ne dešava verovatno to nema veze ali to sam primetio. Na Puntu pre punjenja pokazao je 12.7 v tako da je na onom klasičnom punjenje to dopunjavanje trajalo max 25 minuta. Posle smo zakačili na šurakov auto napon je bio 12.4 v i dopunjavanje je trajalo 2:10 minuta. Super stvarčica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam takav lidlov par godina i zadovoljan sam, ovo je sad kao osram, mozda je ensto bolji ali u sustini isti qrac samo drugo pakovanje, svakako vrsi posao za male pare.

 

oni busteri su bacanje para, par njih isprobalo kazu slab je

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

To za bustere ne znam na koji misliš ,rodjak ima neki enhelov super stvarčica. Kod njega uglavnom se voze pasati 20 godina stari njih pali bez problema 1.9 dizeli . Naravno ako je problem samo akumulator,lepo zavrti tj.brzo. Mislim da je koštao skoro 100 evra sećam se da je pričao nesto o jačini baterije kod njega je ta jača. Uglavnom malo čudo ali radi posao

Share this post


Link to post
Share on other sites

dobar buster kosta 200, 300e pa i vise i to polovan, novi idu od 400e pa cak i preko 1000 zavisno od kvaliteta i snage, ja sam jedno vreme razmisljao da kupim ali ipak su mnogo jake cene za nesto sto ti realno treba par puta godisnje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kad sam video ovo čudo bilo mi smešno,malo veće od eksterne baterije. Na moje oči upalio golfa 5 dizela i to ništa sporije nije zaverglao nego na akumulator. Ovo je za nedaj bože i da upali ispravan auto kome je akumulator riknuo. Nije to za servise pa da vergla na njega ceo dan za to su ti skuplji uredjaji od 500 i više eura. Super stvarčica ali ako ima potrebe za tim. Svidelo se to meni ali potreba u gradu za tim kad su prodavnice auto delova na svakom uglu gubi smisao plus akumulator je duplo jeftiniji bar za Punta . Taksisti imaju ono na poziv za paljenje auta na kablove onda bi se takav uredjaj brzo isplatio,plus nema zezanja i lakše.  Pre nekoliko godina ta usluga je bila 1000 dinara ne znam sada koliko naplaćuju

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/25/2022 at 7:38 PM, BaneJ said:

 

Svi smart punjači su identični iznutra, isti mikrokontroler, tj. elektronika i softver.

Imaju oni bitna ograničenja ali su jeftini i user friendly.

Izgleda je isti kao ovaj:

http://www.sena.com.pl/assets/spaw2/uploads/files/instrukcje/instrukcja prostownik z mikroprocesorem 010303.pdf

 

Da li neko moze da mi objasni koje modove treba koristiti?

 

Hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koristi automatski mod. Samo priključiš i on radi sve što treba. Ne brini. 

 

Ako baš hoćeš da menjaš, koristiš mod 3 i 4 za male moto akku (recimo do 20Ah) a modove 5 i 6 za sve auto akumulatore. 5 je za redovno održavanje, a 6 je za više ispražnjene akku i za neko kao zimsko punjenje na minus temperaturama... a u stvari je sve to isto  :)  nego mkt jbg. 

 

 

 

On 11/26/2022 at 9:17 AM, OMP said:

dobar buster kosta 200, 300e pa i vise i to polovan, novi idu od 400e pa cak i preko 1000 zavisno od kvaliteta i snage, ja sam jedno vreme razmisljao da kupim ali ipak su mnogo jake cene za nesto sto ti realno treba par puta godisnje.

 

50 eura sam platio Xiaomi buster na KP i pali 3.0 dizela bez problema... Nije neka no name glupost sa 16 priključaka i opcija, što svakako ne treba kupiti. A dimenzijama je najmanji i najelegantniji na tržištu pa ga stalno nosim u motoru. Nebrojeno puta je pomogao, napunio telefone na putu, dopunio navigacije, svetleo celu noć na terasi koja nema svetlo dok smo mi pili i zajebavali se... vredi. 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, PremieRacing said:

 

50 eura sam platio Xiaomi buster na KP i pali 3.0 dizela bez problema...

To je dzabe, ja bih ga odmah uzeo za te pare...ovi sto dovlace kola od preko svi to imaju one budzaste jake, kazu oko 300-400fr placali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato što njima hoby varijante bustera ne mogu da vrše posao. Jedno je kad treba da startuješ nešto što je mesecima stajalo, drugo je kad ti treba za malo oslabljen aku.

 

Isto važi i za kablove - imaš one iz Lidla što mogu eventualno skutere da pale, a imaš i one debele ručni rad što će i kamion da upale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam kablove iz lidla i mogu reci da su super, pali mrtav auto bez ikakvih problema dok imam jos jedne neke stare istog precnika zice sa kojima nema sanse da startujes auto sa mrtvim akumulatorom zato sam i kupio ove lidlove jer su me stari izdali par puta. Premoscavali smo sa lidlovim i mini bager tako da uopste nisu bacene pare, ja sam ih po preporuci i kupio.

btw uz jedan auto su mi stigli neki CH kablovi, jako slicni lidlovim, lep precnik zice, ja reko to je to, deluju kvalitetno, na prvo paljenje kad su zatrebali nije bilo vajde tako da su zavrsili u kanti odmah, samo sam stipaljke skinuo deluju dobro.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ti iz Lidla nisu mogli ni Pandu benzinca da upale, sa donora dizela. Morao da donesem one debele pravljene.

Očigledno da nije svaki "mrtav" aku jednako "mrtav".
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad kazem mrtav mislim na aku koji je zreo za bacanje i kome nema vise spasa, a takvih sam 3-4 imao i upalio preko lidl kablova, bas sam pre nekih 15ak dana jedan auto tako upalio, mozda lidl imao par varijanti tih kablova ne znam ali ja sam ovim vrlo zadovoljan, uopste nije los presek, naprotiv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davno sam na buvljaku kupio te "kablove" i posle 2 paljenja kad je trebalo da odrade posao su se ugrejali i izolacija oko njih krenula da se topi. 

Onda lepo našao neki kabl prst debljine da budu dovoljno savitljiv, isekao na dužinu koja mi odgovara, takođe i neka bolja klešta stavio i odsad kad zatreba nema više da kabl greje i slično. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

zato je i bitno da bude dobar presek zice kabla, tanji se greju i ne prenose dobro struju pogotovo ako se duze vergla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam neki Ansmann i odličan je. 

Prepoznaje kada je aku mrtav, prikazuje stanje trenutne napunjenosti (kada se aku priključi i sve vreme punjenja) i ima opciju održavanja akumulatora. To je potrebno, recimo, kada se ne vozi motor, brod i sl. van sezone, tada se priključi na punjač i on se sam uključuje da dopuni kada padne napon na neku vrednost.

Mislim da je koštao oko 100€ i radi, već 3 - 4 godine (nije da ga koristim često). 

Žena vozi kratke relacije i onda je potrebno par puta godišnje da skinem aku da ga dopunim i traje mu akumulator više godina (obzirom na režim upotrebe, vrlo korisna sprava).

 

ansmann.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...