Jump to content
FAS Goran
Macvanin

Patike/Garancija na patike? - / Kupovina u Srbiji

Recommended Posts

Puma X-CAT DISC patike inspirisane BMW-om

 

bmw%20puma%20111.jpg

 

Puma X-CAT DISC otvara novo poglavlje saradnje automobilskih i proizvođača sportske opreme. Nova patika je inspirisana BMW GINA Light Visionary modelom. Proizvođači sportske opreme su već tradicionalno povezani sa proizvođačima automobila. Prošlo je mnogo decenija od kako su prve patike na sebi imale automobilski logo. Puma X-CAT DISC otvara novo poglavlje takve saradnje. Novina je to da su za proizvodnju patika počele da se koriste ideje viđene na automobilima. Tačnije Puma je iskoristila koncept karoserije sa modela ''BMW GINA Light Visionary Model'', kod koga je umesto limenih panela iskorišćeno platno.

 

bmw%20puma%2011.jpg

 

Ono je razvučeno preko konstrukcije tako da ima funkciju kože automobila. Sada je tu ideju iskoristila Puma, za svoj novi model patika Puma X-CAT DISC. Naravno, poenta nije bila u pukom preuzimanju tehnologije i ideja iz sveta automobilizma, već se radi o atraktivnom marketinškom potezu dve nemačke firme, koje su našle interes u zajedničkom tržišnom nastupu. U svakom slučaju, ideja je zanimljiva a patike izgledaju neobično i futuristički. Puma X-CAT DISC pripada seriji ''disk'' modela bez klasičnih pertli, a zatezanje u ovom slučaju vrši disk. Kao i kod BMW-ovog kokcepta, Puma X-CAT DISC koristi tehnologiju kod koje je specijalno perforisano jednodelno platno razvučeno preko konstrukcije patike. Prodaja novih Puma X-CAT DISC patika počinje već od sutra, u odabranim Puminim buticima širom sveta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puma ponovo predstavlja Ferrari patike

 

puma ferrari 03.jpg

 

Puma Speedcat je legendarna  patika koja datira iz 1998. godine i koju nadahnjuju motosportovi, a sada se patika u punom jeku vraća u partnerstvu sa Ferrarijem. 90-ih je Puma kompanija snabdevala vozače Formule 1 vatrootpornom verzijom Speedcata. Nosili su ih vozači Ferrari Scuderije i zbog svog elegantnog dizajna niskog profila patike su se ubrzo pretvorile u model koji je komercijalno počeo da se prodaje.

 

puma ferrari 02.jpg

 

Sada se dvojac Puma X Ferrari vratio i ponovo donosi trkačke patike. Novi Speedcat je napravljen od glatkog semiša, a presečen je prošivenom kožnom Puma trakom na srednjoj ploči, dajući patikama trkačku estetiku.

 

puma ferrari 01.jpg

 

Nove patike će se uskoro naći u prodaji, a njihova cena će biti 110 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kawasaki i Adidas lansirali dva zajednička modela

 

Kawasaki-Adidas 02.jpg

 

Kawasaki Motors Japan je nakon zajedničkog rada s kompanijom Adidas predstavio nove Kawasaki Adidas patike. Napravljena su dva modela, koja nose naziv ZX 5K Boost Kawasaki i ZX 8000 Kawasaki.

 

Kawasaki-Adidas 01.jpg

 

Što se stila tiče, oba modela su dizajnirana po uzoru na filozofiju japanskog proizvođača. Slažu se i kada je paleta boja u pitanju, pa su zato veoma, veoma zelene. ZX 5K Boost Kawasaki donosi crnu osnovu sa ukrasnim detaljima u jarko zelenoj boji, a tu je i Ninja logo na prednjem delu.

Sa druge strane, ZX 8000 Kawasaki ima zelenu osnovu koja će definitivno privući pažnju, uz bele i plave ukrasne detalje. Tu je i Ninja logo, smešten na strani. Ovaj model je napravljen od kože kengura, što omogućuje izuzetnu udobnost. U ovom trenutku, oba Kawasaki Adidas modela su dostupna isključivo u Japanu. ZX 5K Boost Kawasaki košta 22.000 jena (nešto preko 160 evra), dok za ZX 8000 Kawasaki patike treba izdvojiti 16.500 jena (nešto preko 120 evra). Nema informacija o tome hoće li biti dostupne i van ''Zemlje izlazećeg sunca'', kao ni koliko bi koštale u tom slučaju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo, pomenuo si patike, lični primer od pre neki dan :D a na tragu onoga što kaže @dekirs

TC Galerija, subota predveče, ova patika:

 

patike cena 01.jpg

https://planetasport.rs/patike-nike-air-max-invigor-m-ck0898-400.html

 

U skladu sa našom pričom na temi: MSRP bi bila 12.999, a prava cena 11.699.

Ali, nisu imali moj broj.

I, vidi prodavac da već hoću da odem negde drugde i kaže ''imamo vaš broj u drugoj prodavnici, poslaćemo taj par o našem trošku na vašu adresu, imaćete patike u utorak, najkasnije sredu.'' Kažem da je to prekasno i da mi trebaju patike ranije.

Kaže prodavac: ''ok, možemo poslati taj par o našem trošku na vašu adresu, imaćete patike u utorak, najkasnije sredu, i biće sa 20% popusta.''

U prodavnici sam i samo vidim cenu od 12.999, tako da je računao 20% od toga. Pojma nemam da su na sajtu te patike 11.699. Da sam znao tražio bih mu 20% od te cene sa sajta... :D 

 

Uglavnom, danas stigle:

 

patike_02.jpg patike_01.jpg

 

10.399 RSD.

Može @dekirs i jeftinije od cene na sajtu :D barem u Planeti, a nešto ne verujem da samo oni koriste taj princip.

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno / zamenio jednu od slika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planeta ima taj fazon da daju 10% popusta na vec snizene cene, recimo kupis nesto oni ti traze mejl i broj i salju ti kao taj jedinstveni kod koji ima 10 posto popusta. Ustvari ti je on dao to na tu cenu iz radnje, 10% standardnih ove koje imas na sajtu i 10% od koda..

Buzz nema taj fazon npr nego popust je takav kakav je pa oces neces. Jedino sto imaju ono ciganisanje o kom sam pričao, ako ne znaš da su snizene verovatno ces platiti punu cenu u radnji :D

 

 

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dekirs

 

Eto vidiš kako radi MSRP, nisam otišao kod drugih jer sam mislio da on to samo meni daje neki poseban popust (tih 20%), kad ono međutim... :D:D

Ali, da smo pričali o ovome ranije, da je neko napisao na Forumu da imaju u Planeti tu foru sa 10+10, onda bih mu tražio još niže od tih 10.399 jer tih 20% očigledno da mogu da daju svima. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj prijatelj je nekada davno u Sava centru držao radnju sa patikama (da l' beše Marisport ili slično, pošto se zove Mario). Kad sam kupovao patike, pošalje me u radnju, nazove tamo i dobijem popust 50% na Adidas patike. I tako je čak imao zaradu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct da si sacekao jos malo  da ostane samo 48+ dobio bi ih u pola cene... 
ovo iz iskustva ;) 

 

Ja skoro kupio jordanke za 70 eur :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren patike

 

227066-mclaren p3.jpg

 

Saradnjom kompanija McLaren i Athletic Propulsion Labs (APL) nastale su nove HySpeed patike.

 

227067-mclaren p2.jpg

 

Koštaju 450 dolara, a dostupne su za muškarce i žene u pet boja: White/McLaren Orange, White/Black/Ombre, Rose Dust/Creme, Energy/Metallic Silver i McLaren Orange.

 

227068-mclaren p1.jpg

 

Komad ugljenčnih vlakana se proteže celom dužinom patika i vidljiv je sa donje strane. Potpetica je inspirisana sedištima u McLaren Senni i ima jastučić od tri dela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley patike za odabrane

 

bentley patike 01.jpg

 

Bentley je objavio da je ušao u partnerstvo sa Dominikom Ciambroneom, čovekom koji stoji iza brenda za prilagođavanje patika, ''The Surgeon''. Zajedno će kreirati seriju cipela ograničenog izdanja za kupce ovog luksuznog proizvođača automobila. Saradnja brendova je počela ranije ove godine, kada je Ciambrone posetio sedište kompanije Bentley u mestu Crewe u Engleskoj, da vidi kako funkcioniše Mulliner odeljenje za prilagođavanje i kako je najbolje uskladiti proizvodnju patika sa kupcima. Zajedno su kreirali kolekciju ograničenog izdanja patika fokusiranih na Bentlijeve modele, plus jedan potpuno jedinstven par koji će biti predstavljen u Art Basel u Majamiju sledećeg meseca.

 

bentley patike 02.jpg

 

Ograničena serija patika ima estetiku specifičnu za Bentley, kao što su dijamantsko prošivanje i ukršteni štep, a čak koriste i istu kožu kao proizvođač automobila. Sve su zasnovane na Adidas Forum Low patikama. Prvi set se fokusira na performanse i inspirisan je Bentlijevom S i Speed gamom. Oni imaju kombinaciju boja Titan Grey i loptice za kriket tamno crvene boje i dizajnirani su da dočaraju atletski stav Continental GT Speed Convertible modela. Druga patika inspirisana je Azure modelima. Imaju Portofino plavu kožu sa detaljima u boji sedišta iznutra, a inspirisane su Bentayga modelom sa proširenim međuosovinskim rastojanjem Azure. Na kraju, The Surgeon je kreirao jedinstven, unikatan par napravljen posebno da dopuni automobil koji još uvek nije predstavljen. Ove patike će biti predstavljene na Art Basel u Majamiju sledećeg meseca zajedno sa unikatnim Bentley vozilom koje je kreirao Mulliner.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche slavi 60. rođendan modela 911 s kolekcijom Puma patika

 

porsche puma 03.jpg

 

Porsche slavi model 911 sa retro dizajnom patika, a kao i do sada saradnja je sprovedena uz pomoć sportske marke Puma.

Porsche 911 je već 60 godina utelovljenje uzbudljivog dizajna i inženjeringa. Dizajniran od strane mladog Ferdinanda Alexandera Porschea i njegovog tima, sportski automobil - prvobitno nazvan 901 - odmah je osvojio srca ljubitelja automobila.

 

porsche puma 02.jpg

 

Ikona je nastavila da se razvija tokom proteklih šest decenija. Od 1963. do danas razvilo se osam generacija, što jasno pokazuje da za proizvođača sportskih automobila stajanje nikada nije opcija. Porsche slavi 60. godišnjicu s ograničenom posebnom edicijom sportskog automobila - novim 911 S/T. U skladu s tim, Porsche Lifestyle Group predstavlja dve posebne ograničene edicije patika u saradnji sa globalnom sportskom kompanijom Puma. Lansiranje i ekskluzivna pretprodaja će se održati 5. septembra u Porsche pop-up prodavnici na IAA Mobility u Minhenu.

 

porsche puma 01.jpg

 

Modeli patika posebno dizajnirani za godišnjicu odražavaju impresivnu istoriju kultnog sportskog automobila: Retro patike simbolizuju prošlost, a Heritage patike sadašnjost Porschea 911. Oba modela nisu samo ograničena, već su pojedinačno numerisana, što svaki par čini jedinstvenim. Elegantne retro patike karakteriše klasična uska i ravna silueta Porschea 911 S 2.5 iz 1972. Ovo je bila jedna od prvih 911 sa S i T komponentama, iako još nije službeno nosila sufiks ''S/T''. Shema boja patika u svetlo plavoj je izvedena iz spoljašnje boje istorijskog vozila. Isto važi i za startni broj 56 na peti.

 

Uz besprekorno dorađene presvlake od brušene kože u kombinaciji s podlogama i jezikom od glatke kože, crveni kontrastni šavovi zaokružuju retro izgled. Patike su ograničene na 1972 primerka, što jasno sugeriše godinu rođenja vozila. Broj ograničenja se nalazi na dnu kožne pločice pričvršćene sa strane cipele, s upečatljivim natpisom Porsche na vrhu. Na prednjem delu jezika, tzv. grill bedž Porschea 911 S/T - okrugli bedž na rešetki hladnjaka vozila - apliciran je kao utkana oznaka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...