Jump to content
FAS Goran
fiat128s

Filmovi auto-moto koje smo voleli,gledali,uzivali...

Recommended Posts

Evo meni se svidjaju recimo sledeci

 

1.Nacionalna klasa do 785ccm

2.Smoki bandit

3.Konvoj

4.Driver

5.Italian Job (stari sa Beni Hillom)

6.Over the top...

Share this post


Link to post
Share on other sites

7. Gone in 60 seconds

8. Fast and furious 1. deo

9. Taxi 1. deo

10. Transporter 1. deo

...

ako se prisetim jos nekog dodacu a mozda me i neko preduhitri :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobesneo max I II III

Price iz majstorske radionice

Days of Thunder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radi se o automobilima, mislio sam da je plastika, ali nije toliko loš film Born to Race

 

mogu reći jedan od najboljih filmova koje sam gledao i koji bih svima preporučio da pogledaju Rush

 

i jedan dokumentarac koji me je takođe oduševio Senna

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/11/2014 at 0:26 AM, Woodoo said:
Over the top nema mnogo veze konkretno sa automobilima.
 
Meni je ovaj klasik uvek bio jedan od boljih
 


Spilbergov debitantski

:ok:

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Baby Driver'' bi mogao da bude jedan od najboljih filmova o automobilima

 

baby%20driver.jpg

 

Sony Pictures Entertainment nam za leto priprema uzbudljivi akcioni film o profesionalnom vozaču pljačkaša, sa puno akcije i ludom vožnjom Subarua WRX STI-a kao i mnogih drugih modela. Filmovi o automobilima dolaskom kompjuterske animacije su značajno počeli da se oslanjaju na CGI (computer generated imagery), odnosno na kompjuterski generisane ''snimke'' potera automobilima, što je neke stvari učinilo toliko nerealnim da je bilo muka da se gledaju.

 

 

''Baby Driver'', novi film koji stiže u produkciji Sony Pictures Entertainmenta, a pod režiserskom palicom Engleza Edgara Wrighta i uz učestvovanje zvezda kao što su Kevin Spacey i Jamie Foxx, garantuje sirovu vožnju, bez ikakvih specijalnih efekata, a to se može i proveriti pažljivijim gledanjem foršpana. U centru priče je Baby, mladić sjajnih vozački sposobnosti koji spletom okolnosti mora da vozi svoj Subaru WRX STI za grupu kriminalaca svaki put nakon što oni napadnu svoju metu i tako im omogući da pobegnu policiji. Prema onome viđenom u foršpanu, ''Baby Driver'' bi mogao da bude jedan od najboljih filmova o automobilima i vožnji u poslednje vreme, ako ne i svih vremena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scott Eastwood i BMW u akciji Overdrive

 

167342-overdrive%2011.jpg

 

Filmovi predstavljaju veoma privlačan teren za predstavljanje novih proizvoda iz automobilske industrije. Kada iza njih stoje holivudski producenti, onda je marketinški uspeh zagarantovan.

 

overdrive%201.jpg

 

Pred nama je trailer za film Overdrive, u kojem možemo videti kako Scott Eastwood pri ekstremnoj brzini skače na BMW M3. U akciji možemo videti i druge modele nemačkog proizvođača, ali i unikatne modele tipa Bugatti iz 1932. godine ili slavni Ferrari 250 GTO.

 

overdrive%20111.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smokey and the bandit ubedljivo najbolji film o brzoj vožnji, tu nema govora. Za mlađe generacije Taxi 1 je odličan, a za one koji ne znaju od kog filma je krenula pomama za "ghost rider" klipovima onda odgledajte ovaj film iz 1976. koji je snimljen u jednom kadru bez specojalnih efekata:

 

Auto je Mercedes-Benz 450SEL 6.9  Ovde je samo zvuk editovan od Ferrari 275GTB  sve ostalo je bez montaže. Prilično hrabro za 1976. godinu

 

Više o filmu:

https://en.wikipedia.org/wiki/C'était_un_rendez-vous

Pre par epizoda u Grand tour je Jeremy pominjao ovaj film kao veliki uzor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beldocs 2018.: Filmovi za ljubitelje automobila

 

TheUgliestCar.jpg

 

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ''Beldocs'' domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, uključujući veliki broj svetskih i evropskih premijera. Beldocs festival biće održan od 7-14. maja u nekoliko dvorana.

 

Najružniji auto - The Ugliest Car - Grzegorz Szczepaniak, Poljska / 2017, 47 min

Najmlađi protagonista ovog dokumentarca je Varburg, automobil star preko 50 godina. Auto je još uvek na drumu, vozi ga Bogdan koji je u njemu sa svojom majkom Kazimierom. ''Road movie'', koji se odigrava između koncentracionog logora Majdanpek u Poljskoj i bivšeg naci radnog logora u Nemačkoj, zapravo je putovanje u prošlost koje evocira sećanja iz rata.

 

 

Reditelj: Grzegorz Szczepaniak. Rođen 1984 in Lublinu, Poljska, Grzegorz Szczepaniak je po obrazovanju gitarista (diplomirao je na Univerzitetu za muziku Frederik Šopen u Varšavi) i filmski montažer (diplomirao je na Filmskoj školi u Lođu, Poljska). ''Najružniji auto'' je njegov prvi dugometražni dokumentarni film.

 

Avec L'Amour

Dionis je nastavnik biologije u penziji. Sa strašću, i snom. Poseduje više od stotinu zarđalih starih automobila od kojih većina nije u voznom stanju, i svake noći spava uz njih, sanjajući o tome da svoju neobičnu kolekciju pretvori u muzej. Ali njegova strast i snovi imaju svoju cenu. Njegova mlada supruga svake noći spava sama u kući, dok danju pravi svadbene i rođendanske torte da bi nekako skrpili kraj sa krajem. Dok sanja o muzeju, okružen svojim raspadajućim automobilima, upravo u tim hrpama rđe Dionis nalazi radost življenja. ''Avec l’amour'' je jednostavna priča, ali takođe i moćan portret univerzalne ljudske sage, predstavljen kroz priču o ovom sredovečnom muškarcu. Film o penzionisanom nastavniku, njegovoj ženi, njegovoj strasti i njegovoj fantaziji o otvaranju muzeja u malom gradu bez puno zanimljivosti. Njegova ljubav, njegov život.

 

 

Reditelj: Ilija Cvetkovski, član Evropske filmske akademije za mlade, filmski je režiser i fotograf sa sedam godina neposrednog iskustva u oblasti filma i fotografije. 2010. godine prekinuo je školovanje u Monpeljeu, gde je studirao arhitekturu da bi nastavio karijeru na filmu. Nakon toga vraća se u Skoplje i upisuje na Evropsku filmsku akademiju (ESRA), gde režira svoj prvi kratki fim, ''Dušan'' (2012). Inspirisan moći i uticajem koje lični i nezavisni filmovi imaju, 2012. godine sopstvenim sredstvima počinje snimanje prvog dokumentarnog filma ''Avec l’Amour'', koji je premijeru doživeo na filmskom festivalu ''HotDocs Toronto'' u maju 2017.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najava za film Ford v. Ferrari

 

Matt Damon i Christian Bale. 

Pre šest godina u bioskopima se prikazivao film Rush koji se bavio rivalstvom Jamesa Hunta i Nikija Laude, a sada je objavljen ''teaser'' za prvi automobiliski film, nakon 2013. godine, koji bi mogao da stane u istu rečenicu sa Rushom. Naslov ovog filma, baziranog na istinitom događaju, jeste Ford v. Ferrari, glavne uloge pripadaju Mattu Damonu (Carroll Shelby) i Christianu Baleu (Ken Miles), a tema je Fordova želja za razvojem automobila koji će pobediti Ferrari na Le Manu 1966. Naravno, reč je o modelu Ford GT40. Ako kojim slučajem ne znate kako je ta trka završila nećemo vam ni mi otkrivati kraj. U svakom slučaju biće zanimljivo videti ekranizaciju razvojnog procesa koji je stajao iz ovog automobila.

Nažalost, na početak prikazivanja ćemo još malo da sačekamo jer Ford v. Ferrari u bioskope stiže sredinom novembra.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1 film sa Bredom Pitom

 

bred pit.jpg

@vincenzolandino

 

Uprkos najboljim naporima Holivuda, Formula 1 do sada u stvari nikada nije uspela da osvoji Amerikance putem ekrana. Jer, stvari je promenio Netflix koji je dobio tu bitku svojim dokumentarnim serijalom F1: Drive to Survive.

 

Sada kada je popularnost F1 eksplodirala u SAD nakon VN Majamija i najava VN Las Vegasa, Holivud je spreman da iskoristi novostečenu slavu serije, što će navodno učiniti uz pomoć Brada Pitta uz Apple Studios. Film bi tako mogao da bude veoma zanimljiv i zbog činjenice da bi u celu priču mogao da se uključi i sedmostruki šampion F1 Lewis Hamilton, kao i skoro cela ekipa koja stoji iza filma Top Gun: Maverick. Filmski projekat koji još uvek nema naslov preuzeo je Apple Studios, koji je navodno pobedio nekoliko drugih velikih studija i streaming servisa - Amazon, MGM, Netflix, Paramount, Sony i Universal.

 

Navodno će glumiti Brad Pitt, ali ne kao protagonista priče iz istorije F1 poput Rusha iz 2013. godine, već kao vozač veteran F1 koji je došao iz penzije da bi bio mentor mladom suvozaču koji je tek ušao u svet F1. U tom smislu, radnja zvuči poput povratka Michaela Schumachera u trke F1 kao pomoć mladom Nicu Rosbergu. Bez obzira na pretpostavku, izgleda da će priča biti odlična, jer je scenario navodno napisao Ehren Kruger, jedan od pisaca Top Gun: Maverick.

 

Ali to nisu svi veliki igrači: navodno će biti uključeni režiser Joseph Kosinski i producenti Jerry Bruckheimer i Chad Oman. Produkcijska kuća Plan B Entertainment Brada Pitta bi takođe trebalo da bude uključena. Izveštava se da film ima budžet od oko 130 do 140 miliona dolara, što je trostruko više od ukupnog budžeta za Rush iz 2013. i preko 30 miliona dolara više od cifre potrošene na ''Ford protiv Ferrarija''. Očigledno ne nedostaje talenta ni sredstava kako bi ovaj film bio dostojan Formule 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...