Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Legendarna staza u Monci odlazi u istoriju 2016.

Recommended Posts

monca.jpg

 

Berni Eklston je najavio verovatni kraj jedne od najpoznatijih trka, na stazi u Monci, zbog komercijalne neisplativosti. Trenutni ugovor koji Monca ima sa Formulom 1 potpisan je 2010. godine i Eklston veruje da nije verovatno da će biti obnovljen 2016, kada bude istekao.

- Ne verujem da ćemo napraviti novi aranžman, ovaj stari je bio katastrofalan za nas sa komercijane strane. Posle 2016. rastajemo se – rekao je Eklston. Monca, na kojoj su održane sve trke za Veliku nagradu Italije, osim 1980. kada je domaćin bila staza u Imoli, jedna je od najpoznatijih staza na svetu.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monci hitno treba 60 miliona evra

 

191409-Monca.jpg

 

Prvi čovek ''Automobilskog kluba Italija'' Anđelo Stiki Damijani izjavio je da je legendarnoj Monci potrebno 60 miliona evra za renoviranje da bi ono bilo gotovo za 100. godišnjicu, ali i da bi obezbedila svoju budućnost u Formule 1. Krajem prošle godine pojavile su se informacije da čelnici staze planiraju velike promene za njen jubilej 2022. godine, koje uključuju i uklanjanje jedne šikane. Međutim, Monca ima ugovor za organizaciju Velike nagrade Italije za još ovu sezonu, a Damijani naglašava da je situacija hitna i da je potrebno što pre naći 60 odsto predloženog budžeta od 100 miliona evra za renoviranje. Zbog toga je zatražio i pomoć italijanske Vlade, koja je važna za budućnost same staze.

 

''Mi smo zaduženi za isplatu nadoknade vlasnicima Formule 1 i ne možemo da potrošimo novac na veoma hitno renoviranje staze. U pitanju je stara staza, koja se bliži svojoj 100. godišnjicu. Pravi način da dočekamo taj dan je da stazu unapredimo u skladu sa njenom istorijom. Ukoliko bi pomoć došla od italijanske Vlade, to bi bilo ključno da bismo uradili sve što treba. Uspeli smo da pronađemo balans zahvaljujući pomoći regiona Lombardije, koja ističe ove godine i moramo da je obnovimo za naredih nekoliko godina'', rekao je Damijani. Monca poslednjih godina dobija kratkoročne ugovore sa Formulom 1, pošto od 2016. godine redovno dolazi do zastoja u pregovorima. Jedan od problema su ugovori koji su potpisani sa prethodnim vlasnicima Formule 1. ''Imamo komplikovane i teške pregovore sa ''Liberti Medijom'', koja je nasledila previše skupih i neodrživih ugovora. Ali, ovde se svodi na organizacioni aspekt. Verujem da ćemo postići dogovor i da ćemo odraditi sve potrebne radove'', istakao je Damijani.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...