Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WTCC trka na Nirburgringu 2015. godine

Recommended Posts


 

Jedna od trka FIA-inog svetskog šampionata za touring automobile (WTCC) sledeće godine će se održati i na stazi svih staza - ''Nurburgring Nordschleifeu''. Aktuelni format WTCC trka predviđa po dve odvojeno bodovane trke svakog takmičarskog vikenda pri čemu svaka trka iznosi 60 kilometara. Obzirom na više od 25 kilometara, koliko iznosi jedan krug na ''Nordschleifeu'', WTCC će format za taj vikend promeniti, pa će umesto dve bodovane trke biti održana jedna i to ukupne dužine 120 kilometara sa jednim predviđenim obaveznim zaustavljanjem u boksu. Dolazak WTCC-a na slavnu stazu ujedno će označiti i povratak ove automobiliske serije u Nemačku. WTCC trka na ''Nurburgring Nordschleife'' će u stvari biti deo programa glavnog spektakla, a to je trka ''24 sata Nirburgringa''.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Pobeda Alfa Romea u DTM trkama na Ringu

 

Podstaknuti vestima o dolasku WTCC-a na stazu svih staza sledeće godine, iz prašnjavih arhiva svemogućeg Youtube-a izvukli smo video u kome nostalgija bukvalno curi iz ekrana, a sećanja na neke bivše odnose snaga naviru poput reke. Pobede Nicole Larinija u obe trke nemačkog šampionata za touring automoble (DTM) na slavnom Nürburgring Nordschleifeu vraćaju nas u vremena u kojima je Alfa Romeo osim u prospektima bio sportska firma i na stazama širom Evrope. Godina je 1993., automobil je Alfa Romeo 155, a jedini nedostatak ovog videa je očajni kvalitet. Ali, preživećemo.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraljica Nirburgringa u WTCC-u

 

sabine.jpg

 

WTCC se vraća na Nirburgring, i to nakon 30 godina odsustva! U to ime, ko je bolji od Sabine Šmic da predvodi ''čopor''?
Jedan od najveštijih vozača na Nordšlajfeu, četrdeset petogodišnja Sabine Šmic, poznata je po učešću u VLN seriji i 24 časa Nirburgringa (dva puta jej pobedila), a pored toga redovno vozi turiste na brzim krugovima na ''zelenom paklu''. Niko ne može bolje da vozi na ovoj stazi od Šmicove kada krene da pada kiša, a to se prilično često dešava u Nemačkoj za vreme proleća. Sabine će voziti za Munnich Motorsport, i to Chevy Cruze. Biće interesantno videti kako će se Sabine snaći u trci, s obzirom da nema iskustva sa dotičnim vozilom. Međutim, neverovatno bogato iskustvo i veština su njene prednosti na ovoj legendarnoj stazi.
 
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nekad sam je gledao na jednoj nemackoj televiziji gde je bila test vozac u jednoj auto emisiji,bas je cepala i zestoko vozila razne automobile,a i bila je dobra riba,sad je malo ostarila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...