Jump to content
FAS Goran
Jelena84

Fiat 500L - produženje garancije

Recommended Posts

Podize adrenalin pri preticanju na magistrali jer ne znas kako ce da se zavrsi :lol:

 

Meni i 1.4 atmo i 1.3mjet u L-u mogu samo pritisak da podignu.

 

Kad se setim jednog preticanja sa L 1.4. Pravac jedno kilometar i niko iz suprotnog smera ne nailazi. Ja krecem da obilazim kamion sa prikolicom koji ide 70km/h. Naravno, iz 3. pun gas. Dok je dosao do 110-120, uleteo sam u makaze i uterao gas u tapacirung. Posle toga se nisam vise ni usudio da preticem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne znam da zezate, još bih se i branio... ali samo ću reći da je pravi adrenalin ubrzanje od 0-100 km/h za 2 sec. B) Što ne znam kada ćete doživeti. Nije auto, drugo prevozno sredstvo je... Naspram toga sve je ovo... :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbrzi automobil u kome sam se ja vozio isao je ispod 5s do 100 i imao blokadu na 250.

To je vec ozbiljno ubrzanje, a sve ispod 200ks, ako nije karoserija Fice, su igracke :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konstantno podižu cene.  Konkretno, za 500L, +3 god, 75000 km je pre 16 meseci bila neka akcija 350 €, zatim 400 €, pa 440-450€, sad 490€...sa ovom otplatom na 18 rata izadje oko 530€

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li je u svim servisima ista cena, ali ako jeste to se generalno ne isplati. Većina nas koji smo kupili ovaj auto za lične potrebe ne prelazi neku veliku kilometražu, a ipak čuvamo svoje Fiće. Drugi problem je šta će sve serviseri prihvatati kao popravku koja treba da ide na njihov teret. Meni još malo ističe fabrička garancija i 95% je neću produžiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh.Uh.

I meni garancija ističe 12.05.

Razmišljam o produženju za još dve godine što je 290 €.

Za 3 godine je 490€, a to mi se čini baš, baš previše.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje misljenje sa garancijom je da je dobra stvar ako dodje do ozbiljnijeg kvara, npr. ako nekom crkne menjac i slicno... ali da ne racunate na popravke manjih kvarova, koje ne uticu na osnovno funkcionisanje kola. Hoću reći sigurno će se popraviti ako ne može da se kotrlja. U suprotnom, ukoliko može da se kotrlja, nisam siguran da će biti rešeno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, kao lice koje 10 godina radi u Fiat-u savetujem Vam da produžite garanciju koliko god možete. Od kada je postalo aktuelno produženje garancije na FCA vozilima bilo je situacija gde se vlasnicima vozila veoma isplatilo što što su za par stotina eura kupili jedan od dva servisna ugovora koja su trenutno važeća. Maximum i Powertrain care.

Nekoliko slučajeva je bilo da je popravka koštala između 500 - 3000 eur...( menjač, alternator, kompresor klime pa i sam motor;).

 

Shvatite to kao dodatni oblik osiguranja. Osim toga, imate pravo na zamensko vozilo do 6 dana, plaćen smeštaj i prevoz Vas i putnika ukoliko ste daleko od kuće.

Edited by GULIVER

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo to sam i mislio - dodajem: garancija se isplati za skupe kvarove... Npr kao i za kasko - jeste da košta, ali mirno spavate.  Ja sam uplatio produzenu garanciju, i ne kajem se zbog toga. Bio sam miran za to vreme dok je trajala.

 

U međuvremenu sam upoznao kola - saznao šta im je bitno, a šta nije za normalno funkcionisanje. Ono čime sam zadovoljan je da me nikad nije ostavio na putu. Ono čime nisam zadovoljan je što mi se povremeno zaglupi uconect (ali uskoro i proradi sam od sebe), što mi ne radi pokoji zvučnik dok ne pojačam zvuk, što mi amortizer zadnjih vrata škripi, nešto lupka, od nedavno i curi voda pored prozora... ali ne očekujem da kola budu posle 5 godina isto onakva kakva su bila prvog dana. 

 

Na zapadu kola prodaju posle 5-7 godina, kada počne sve i svašta da im smeta, i kada postane očigledno da će održavanje da ih košta sve više i više... Još razmišljam da li ću i ja uskoro da se rešim mog i uzmem nešto novije.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima li neko skorije informacije vezano za produzenje garancije za 500L? meni to predstoji za koji mesec, radio bi u auto kuci gde je auto i uzet, sem ako nema nekih vecih razlika u ceni, posto verujem da sve kuce pruzaju isti paket za produzenje garancije.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

isto je svuda...samo se odluci sta ces u zavisnosti od kilometraze koju prelazis. npr 3god/75000km

Share this post


Link to post
Share on other sites

znaci svuda ista i cena i usluga, sto ce reci biraj najblizi ovlasceni ...
.. jel se kilometraza racuna da moze da se predje 75K km za te tri godine, ili da do kraja te trece godine auto ukupno bude do 75K? pretpostavljam da je ovo prvo, ali svi znamo sta je pretpostavka ;)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Srdjan011 said:

...jel se kilometraza racuna da moze da se predje 75K km za te tri godine, ili da do kraja te trece godine auto ukupno bude do 75K? pretpostavljam da je ovo prvo, ali svi znamo sta je pretpostavka ;)

 

On 11/13/2017 at 11:56 AM, zzano said:

A čisto da ne bude nesporazum, nije +75.000 km, nego do 75.000, znači za 15.000 km godišnje, računajući i prve 2 godine.

On 6/2/2014 at 10:38 AM, Jelena84 said:

dodatne 3 godine sa ograničenjem od 75.000, 150.000 ili 200.000 km. tj. 15.000, 30.000 ili 40.000 km u proseku po godini.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvao sam danas Kompresor, jer mi se mail vratio, posle mi rekose da im mail server ne radi (tuzna tuga, ali izgleda da ih ne pogadja puno). Cena za dodatne 3 god i do 75 hiljada sada iznosi (cin-cin) svega 450 eur.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesec dana produžena garancija po isteku vanrednog stanja

 

fiat servis.jpg

 

Obaveštavamo vas da FCA želi da podrži kupce kojima ugovorna ili produžena garancija (Servisni ugovor) na vozilu ističe tokom perioda vanrednog stanja Covid 19. U ovom slučaju kupcima vozila garancija će biti produžena u trajanju od 1 mesec nakon datuma završetka vanrednog stanja. Datum završetka vanrednog stanja biće naknadno dostavljen temeljiće se na zvaničnom saopštenju vlade. Kupci kojima plan redovnog servisnog održavanja ističe tokom perioda vanrednog stanja Covid 19, imaće važeće pokriće garancijom na svom vozilu ako planiran redovan servis urade najkasnije do mesec dana nakon završetka vanrednog stanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani vlasnici sledećih modela vozila:

FIAT 500, 500L, 500X i Panda ( isključivo putnička vozila ) imate mogućnost produžetka garancije po uslovima koje do sada kompanija FCA nije imala prilike da pruži svojim Kupcima. Naime radi se o akciji tzv. "Duža garancija po nižoj ceni" gde možete za svog Fiat ljubimca obezbediti dodatnih čak 5 godina garancije uz popust do 40% po sledećim kriterijumima:

 

  • Za vozila starosti 0-1 god:
    • 20% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 3 god.
    • 30% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 4 god.
    • 40% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 5 i 7 god.
  •   Za vozila starosti 1-2 god:
    • 10% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 3 god.
    • 20% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 4 god.
    • 30% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 5 i 7 god.

 

Detaljne informacije: na www.fiatsrbija.rs kao i prateći Landing page (http://www.fiatsrbija.rs/landing/garancija).

Navedena akcija traje do 30.06.2021.

 

Moj savet je da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i da registrujete jedan od modela Maximum care ugovora. Kao lice koje već 13 godina radi u FCA dilerstvu predlažem dva modela produžetka garancije Vašeg Fiat ljubimca. Prvi model je dodatne 3 godine garancije zaključno sa 100 000 pređenih kilometara ( postoji opcija i sa zaključnih 150 000 km ) dok je drugi model dodatnih 5 godina garancije zaključno sa 150 000 km ( postoji opcija i sa zaključnih 200 000 km ).

 

Za sve infomracije slobodno me kontaktirajte mailom: ivan.jakovac@fiatstojanov.rs

 

Za registrovanje ugovora nije potrebno dolaziti u dilerstvo, potrebno je samo da pošaljete mailom skenirano, očitanu saobaćajnu dozvolu i trenutnu kilometražu Vašeg Fiat ljubimca. Uplatu možete izvršiti putem mBankinga nakon čega ćemo Vam poslati mailom Maximum care servisni ugovor kao i račun za isti. 

Za sve informacije, stojim Vam na raspolaganju.

Kako bih Vam predočio jasnije značaj ove akcije navešću Vam jedan primer:

cena Maximum care servisnog ugovora za model Fiat 500 1,2 LOUNGE // dodatne 3 godine garancije zaključno sa 100 000 km je 204 EUR sa PDV-om u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate uz popust od 40% ( ugovor registrovan u prvoj godini eksploatacije )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne shvatite pogrešno, jer vozim fiata i zadovoljan sam fiatom, i ova vaša ponuda se na mene i ne odnosi ( jer mi je produžena ugovorna garancija od "plus dve godine" odavno istekla ), ali ...

U zaista najboljoj nameri, pogledajte uslove FORMALNO besplatne produžene ugovorne garancije kod Toyote ( naravno da nije besplatna, jer "besplatno" u trgovini ne postoji ), koja uz sukcesivna produženja, može da traje najviše do 10 godina ili najviše 160 hiljada kilometara (a možda bi i Fiat mogao da razmisli o sličnoj akciji, jer je valjda osnovni cilj zadržati kupca u ovlašćenom servisu što duži niz godina, a da on pri tome bude zadovoljan ):

 

Quote

Toyota Relax predstavlja revolucionarnu promenu načina na koji brinemo o vašem vozilu. Kako bismo vam obezbedili potpunu bezbrižnost, kvalitet, pouzdanost i trajnost naših vozila, pružamo vam jedinstvenu mogućnost produženja garancije u trajanju od jednog servisnog intervala, do najviše 10 godina ili 160.000 km, pod uslovom da vozilo servisirate kod nas.

Ako se opredelite da vašu Toyotu održavate u našem servisu, imaćete vrhunske majstore koji koriste isključivo originalne Toyota delove.

Vašu lojalnost nagradićemo sa dodatnom garancijom u trajanju jednog servisnog intervala (najčešće 12 meseci ili 15.000 km) na originalne delove i rad. Kada dođe vreme za servis, sve što je potrebno da uradite jeste da dovezete svoju Toyotu kod nas i vaša Toyota Relax garancija biće produžena do sledećeg redovnog servisa. Obuhvaćena su vozila starosti do 10 godina ili 160.000 kilometara (šta pre nastupi).

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala za sugestiju ali nikad ne komentarišem druge brendove i njihovu poslovnu politiku naročito po pitanju garancije. 

Kompanija FCA  je omogućila Kupcima da za nepunih 600 EUR imaju 7 godina garancije zaključno sa 200 000 km.

Po isteku 7  godina za 10ak EUR registrujete jedinstveni ESSENTIAL CARE LIGHT ugovor, ponavljam jedinstven na evropskom tržištu gde u toku jedne godine imate mogućnost da neograničen broj puta koristite mobility usluge kao što su: pomoć na putu, šlepanje, hotelski smeštaj, taxi prevoz itd. u zemlji i inostranstvu. Dokazano funkcioniše jer sam lično posrednik između call centra i korisnika.

Molim Vas da po pitanju garancije pišete na gore navedeni mail. Hvala unapred.

Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...