Jump to content
FAS Goran
nemanjas

HAARP?

Recommended Posts

Koliko verujem, toliko i mislim da je zabluda, mada uopšte nije isključeno da ima veze sa svim ovim.. Ja nisam video nigde nikakvu zvaničnu sliku HAARP-a u Srbiji, osim kamufliranog drveta koji je samo antena za nešto, ko zna šta!? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kakav HARP ljudi... stiglo vreme da se naplati ljudska bahatost prema prirodi... preterano koriscenje fosilnih goriva... A cuju se i glasine da je ovo samo pocetak... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja iskreno pojma nemam o harpu. Čuo sam za njega kada je Kičerica okačio link i pročitao dan posle toga demant Istoka Pavlovića. Ali nameće mi se neko logično pitanje. Nemamo previše fabrika, postoje zemlje sa daleko više automobila po kilometru kvadratnom od nas, mesna industrija nije previše razvijena(smatra se najvećim zagađivačem iz nekog razloga) i tako dalje. Ne vidim zašto bi se baš na Balkanu sve ovo desilo odjednom.

 

Nije da podstičem teorije zavere, samo mi nije jasno. 

 

Za mene jedan od uzročnika može biti i sve čime smo bombardovani pre 15 godina.  Ne vidim osim toga neku tešku ekološku katastrofu na našim prostorima koja bi ovako nešto izazvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije vreme da se polemise o harpu.

Znam da je kisa padala danima bez grmljavine. Mozda je i to normalno.

Isto tako ne mogu da osporim, nemam cinjenicu, nemam prava da kazem da je ovaj tekst  gupost ili laz.

Edited by kičerica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li postoje harp ili ne, u to jednostavno nisam siguran, ali ako postoji i ako ga koriste zlotvori amerikanci, zasto onda oni nisu one katastrofe kod sebe sprecili ... secate se sta im se desavalo prethodnih godina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U sustini nije ni bitni kako ga nazvali - covek je kriv za to sto mu se desava... Citao sam malo o harpu, al mnogo vise o meteorologiji klimatskim promenama. Sto se tice klime, ovo odgovara onome sto su najavljivali da se moze desiti. Globalno zagrevanje, suse, poplave, uragani... Klima je poremecena... U pojedinim delovima sveta, meksiku npr.nije godinama palo kap kise... To mora negde da padne. Ima jedan uzasan crtani film koji najlepse ilustruje sta covek radi sa prirodom.

Man

Edited by ata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klima je jako prost i ujedno veliki mehanizam. Jedno uslovljava drugo i stvara treće.

Zadnji niz godina imamo sve veće extreme vezano za klimu a opet veoma mali rast temperature na godišnjem nivou. Baš ti extremi uzrokuju veće kruženje vode u prirodi i sve više uslova za ovakve nepogode.


Vezano za HAARP pretpostavka da bi se delovalo na velikom području potrebna je i ogromna količina energije tako da sam malo skeptik. 

Ako već imaju mogućnost da utiču na klimu lokalno zašto nisu sačuvali svoje gradove od uragana i sličnih pojava. Veliki broj ljudi je stradalo samo u SAD-a a o šteti da ne pričam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice chemtrail-ova - ispustanje hemijskih sredstava je moguce, poznato je da su postojali ranije eksperimenti sa izazivanjem vestacke kise, ali uglavnom neuspesni... svodilo se na vestacko ubacivanje jezgra kondenzacije u atmosferu, bez kojih vodena para ne moze da se kondenzuje... rezultati su bili zanemarljivi. Uslov je naravno da u atmosveri postoji dovoljna kolicina vodene pare, tj. da je vazduh njome zasicen... ako nema vodene pare ni ubacivanje jezgara nema nikakvog efekta.

E sad, sto se tice tzv. Harpa - podici vodenu paru na neku visinu nije lak- zamislite koliko je energije potrebno samo za jedan ventilator, ovlazivac prostorija ili slican uredjaj... veliki problem je I ispumpati tu vodu par metara, a ne ispariti je ili podici par stotina metara do visine oblaka. Pumpe koje ce iz poplavljenih podrucja ispumpavati vodu danima su velicine 2 MW... a beznacajne su za celu vodu. Toliko energije da ispari ili podigne toliku kolicinu vode koja je pala na nasu I okolne zemlje nema u celom svetu. Secam se reci svog poznanika meteorologa, koji je ponavljao - da se samo u jednom obicnom lokalnom Cb (kumuloninbusu, koji u prolece I leto izazivaju pljuskove) nalazi toliko energije koliko I u nuklearnoj bombi)... a taj Cb je takodje zanemarljiv naspam ovog sto nas je snaslo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo je ranije experimenata sa oxidom srebra.

Na ratištu smo primetili da kad god je dejstvovala artiljeriija bilo je kiša.

 

Mozda su oni bili kolateralna steta, zarad eksperimenta.

 

Ili jak lobi proizvođača stakla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da im je to nacin da pokrenu privredu koja sa vremena na vreme pocne da stagnira. Cesto i ratuju bas iz razloga sto je potrebno pokrenuti veliku masineriju proizvodnje svega i svacega od cega zivi dobar deo amerikanaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da im je to nacin da pokrenu privredu koja sa vremena na vreme pocne da stagnira. Cesto i ratuju bas iz razloga sto je potrebno pokrenuti veliku masineriju proizvodnje svega i svacega od cega zivi dobar deo amerikanaca.

 

I da bi prodali naoruzanje koje prave u miru ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A da se manemo teorija zavere i da gledamo malo svoje dvorište?
I da postoji tako nešto kao harp, zar mislite da bi bilo upotrebljeno protiv Srbije, Srbije čiju će štetu da plaća evropska unija? Da postoji harp, bio bi valjda upotrebljen protiv Rusije, ili ne, Rusi imaju anti-harp? Svašta. Imajte na umu da bi smo još gore nadrljali da nije bilo izlivanja u Hrvatskoj, i da ćemo još gore proći u bližoj ili daljoj budućnosti ako ne podignemo bedeme i planski gradimo u budućnosti,

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

1980376_518602464912228_5961084032893460

 

Ps

Ništa od milijarde iz EU.

EUzastave-620x330.jpg

 

 

Beograd – Uprkos najavi o milijardi evra pomoći iz evropskog fonda solidarnosti, Srbija teško može da računa na više od desetak miliona evra iz ovog fonda, saznaje Tanjug iz izvora u Evropskoj komisiji.

Pometnju je izazvala evropska komesarka za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva, koja je rekla novinarima da „Srbija može da se prijavi za pomoć iz fonda solidarnosti do iznosa od jedne milijarde evra“ za rekonstrukciju i izgradnju nakon poplava.

Komesarka se pogrešno izrazila, jer je pomenula ukupnu sumu koja se nalazi u fondu, a Srbija od toga može da dobije samo mali deo, rekao je Tanjugu funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman.

Georgieva je sem toga omaškom navela cifru iz prošlogodišnjeg budžeta za fond solidarnosti, koji je za ovu godinu prepolovljen, a 500 miliona evra namenjeni su svim zemljama članicama EU i kandidatima koje su zadesile elementarne nepogode.

Srbija može da konkuriše ukoliko dokaže da ukupna šteta prouzrokovana poplavama prelazi 0,64 odsto bruto društvenog dohotka, što u slučaju Srbije iznosi 175 miliona evra.

Ako u roku od deset nedelja od prvog dana poplava dobijemo od Srbije uverljive i proverljive podatke da je šteta veća od 175 milona, uzećemo zahtev u razmatranje, naveo je Tanjugov izvor i objasnio da ni u tom slučaju EU ne može da nadoknadi svu štetu, već samo jedan deo.

Indikativan je primer Bugarske, koja je pre deset godina pretrpela štetu od poplava od preko 150 miliona evra, čime je ispunila uslov da dobije pomoć iz fonda. Na kraju, EK je isplatila Bugarskoj oko 12 milona evra, to jest manje od deset odstoukupne štete.

Za utehu, fond solidarnosti nije jedini evropski fond iz koje Srbija može da vuče sredstva za obnovu.

Kako je u ponedeljak tokom posete Briselu objasnio Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, tu su i pristupni (IPA) fondovi, kao i evropski poljoprivredni fondovi, iz koje Srbija može da dobije vanredna sredstva u humanitarne svrhe.

Procedura za dobijanje bilo kakvog novca iz EU komplikovana i puna birokratskih prepreka. Pred vlastima u Beogradu sada je ozbiljan zadatak da na vreme završe svu papirologiju i dostave je u Brisel, upozoravaju iz Komisije.

Georgijeva boravi u poseti Srbiji, dok će u Brisel u sredu doputovati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 

 

Tanjug

Edited by kičerica

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^wtf??????!!!!!! LOL
Bez komentara!

Pošto u editovanom postu citiraš tanjug, molim te za link ka tanjugovoj vesti koji će da potkrepi ovo što si kopirao/editovao. Ili bar prema bilo kom kredibilnom izvoru?

PS.
Pod kredibilnim izvorima se ne smatraju strani plaćenici tipa vaseljenska.com i slični....

Share this post


Link to post
Share on other sites

...editovanom postu citiraš tanjug, molim te za link ka tanjugovoj vesti koji će da potkrepi ovo...

Ako mogu da se umešam, časkom pronađoh:

ps20.jpg

http://www.tanjug.rs/novosti/129749/eu--mnogo-manje-od-milijarde-za-srbiju.htm

Pošteno. Na telefonu sam. Googlao sam njegov komentar Ništa od milijarde.....

Mnogo manje od milijarde može da bude 400 ili 500 miliona eur, tj onoliko koliko bude stvarna šteta ili koliko Srbija može da dokaže, odnosno koliko evropski fondovi dozvoljavaju. Nikako neće biti "ništa od milijarde"!

U svakom slučaju, hvala ti na linku. Može da se desi da ne dobijemo dovoljno iz tih fondova jer npr. nećemo moći da dokažemo svrhu/štetu ili npr nećemo moći da pružimo uverenje da ćemo izgraditi bedeme umesto nepotizma i besnih automobila za javne službenike, sve je moguće!

Poenta mog komentara je takva prezentacija vesti kako to radi vaseljenska...

Srbija drži svoju sudbinu u svojim rukama a ne u rukama nekog haarpa i sličnih gluposti.

Edited by TheCityAndTheStars

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedva desetak miliona je skoro,pa nista...

Uostalom,vrhovni vodja potvrdjuje,u izjavama punim demagogije,da cemo dobiti sicu...i to tek kroz par meseci...

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:492412-Vucic-Izgradnja-zemlje-sopstvenim-snagama

Edited by Marko BK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedva desetak miliona je skoro,pa nista...

Kojih desetak miliona? Jel si gledao vesti, direktan prenos, neki drugi legitiman izvor informacija?

Nema iznosa, ima fondova. Sve ostalo je špekulacija.

Na toj istoj konferenciji premijera, koga ne podržavam i za koga nikada neću glasati, i evropske komesarke koje prvi put vidim u životu (ali predstavlja EU fondove) je rečeno da će Srbija imati isti tretman kao da je članica EU a ne puki kandidat. Takodje je jasno rečeno da se ne zanosimo da će nam sve biti plaćeno, pogotovo ne da će nam svima biti kupljen po mercedes samo zato što smo na vestima gledali poplave, pritom a verujemo u haarp..

Na to sve je rečeno da je bez obzira na sve, evropska unija donirala više do sada nego svi ostali "prijatelji" zajedno... Šta više reći?

Edited by TheCityAndTheStars

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa navodim to sto je objavio Tanjug,agencija koju uzimas za relevantnu sto se tice vesti... Valjda si procitao vest?

Evo,i Vucic to potvrdjuje...

http://www.tanjug.rs/novosti/129850/vucic-bez-pomoci-eu-ne-bismo-imali-sansu-da-prebrodimo-krizu.htm

Veruj da bi se na sva usta pricalo i na sva zvona zvonilo da je u pitanju neka velika cifra... Tako da,pribliznije mi deluje tih desetak,nego 400-500 miliona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo je glupo meriti koliko je ko dao humanitarne pomoci, ali ako cemo iskreno, tesko da je Eu dala najvise....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...