Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Kultni automobili iz Mad Maxa stižu na aukciju

 

218108-mad max 02.jpg

 

Prošlo je 6 godina od premijere najnovijeg nastavka serijala o Mad Maxu za koji mnogi kritičari tvrde da je najbolji film unazad 10 godina. Kako god bilo, ''Fury road'' je fantastičan akcioni film, još jedan u kome zapaženu ulogu imaju specijalno pripremljena vozila. Naravno, Ford Falcon je bio i ostao najprepoznatljiviji automobil serijala. Međutim, maštovite automobilske kreacije koje smo gledali u apokaliptičnim scenama sada idu na aukciju koja će se krajem meseca održati u režiji kuće Lloyds.

 

218109-mad max 01.jpg

 

Zato, ako ste fan, a imate dovoljno novca i prostora, ovo je jedinstvena prilika da postanete vlasnik bar jednog od fascinantnih vozila iz postapokaliptične budućnosti kakvom je vidi George Miller. U ponudi su svi, od Doof Wagona na osnovi vojnog MAN KAT1 8x8 vozila, preko Falcona coupea, koji je temeljito prerađen kako bi se nosio sa teškim terenom, ali i zadatkom presretača. Ni ostali neće razočarati, od Gigahorsea koji pokreće V16 motor, War Riga sa pogonom na šest točkova itd. Nažalost, nepoznato je u kakvom su stanju vozila. S obzirom na ono što su prošla u filmu, kao i na vreme koje je prošlo, verovatno im je potrebno malo osveženja.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanilla Ice se pohvalio da još uvek čuva Mustang 5.0 iz spota iz '90-ih

 

vanilla ice.jpg

 

Odakle god da dolazite, velika je verovatnoća da ste negde čuli hit ''Ice Ice Baby'' od Vanilla Ice-a iz 90-ih, pesmu za koju su čak David Bowie i Queen dobili zasluge. Reč je o prvom hip-hop singlu koji je zauzeo prvo mesto Billboardove liste, a zaslužan je za pomaganje raznolikosti hip-hopa, predstavljajući ga mainstream publici.

 

Međutim, kakve veze ''Ice Ice Baby'' ima sa ovom pričom? Da li se sećate belog Ford Mustanga iz spota pesme? Ova priča je o njemu.

Nedavno je američki reper na svom FB profilu objavio da i dalje čuva Fox Body Mustang s registracijskom oznakom ''GO ICE''. 5.0 Mustang je još uvek u garaži Vanilla Ice-a nakon svih ovih godina, a on priznaje da mu je to najdraži automobil zbog sećanja koje mu daje na slavne devedesete. ''Nikada nisam mislio da će ovaj automobil biti tako kultno sećanje na devedesete. Sada skupljam automobile i niti jedan od njih ne pokreće takve emocije od Mustanga. Zbog devedesetih, najbolje decenije ikad...'', napisao je Vanilla Ice na FB-u u opisu fotografije koju je objavio, a za koju govore da je snimljena pre objavljivanja pesme.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 928 iz filma ''Risky Business'' prodat za 1.980.000 dolara

 

porsche 928 prodaja.jpg

 

Porsche 928 iz 1979. godine, koji je holivudski glumac Tom Cruise (Tom Kruz) vozio u filmu ''Risky Business'', prodat je proteklog vikenda na aukciji Barrett-Jackson u Hjustonu za čak 1.980.000 dolara. To je sada rekordni iznos plaćen za neki Porsche 928 na aukcijama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belmondo i FIAT 124 special T protiv Omara Šarifa u Opel Rekordu.

 

 

Film Le Casse, Provalnik, 1971.

10 godina kasnije Belmondo i FIAT 131 Supermirafiori u filmu Profesionalac:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1 vozači pokušali da ponove scene iz najnovijeg filma o Džejmsu Bondu...

 

f1 bond.jpg

 

Nakon brojnih odlaganja najnoviji nastavak filmskog serijala o Džejmsu Bondu je konačno stigao.

''No Time to Die'', baš kao i brojni drugi nastavci ugošćuju legendarni Aston Martin, model DB5. Model je slavu stekao upravo zahvaljujući najpoznatijem agentu, a glavnina zasluga se pripisuje Šonu Koneriju i Goldfingeru u kome DB5 ima glavnu ulogu među automobilima. Automobil opremljen mašinkama, dimnom zavesom i još nizom gedžeta se vratio, a sada je poznato i nešto više informacija.

 

Neil Layton je u produkciji bio zaslužan za akciona vozila, a nedavno je otkrio da su u snimanju filma koristili pet automobila. Radi se o replikama u kojima su kaskaderi bili zaštićeni kavezom, a na raspolaganju su imali i hidrauličnu ručnu kočnicu za lakšu verziju atraktivnih manevara. Jedan od kaskadera, Mark Higgins, za Sky Sports F1 je otkrio da su poteru koja u filmu traje nekih 5 minuta snimali punih 50 dana u Italiji. Automobile su isprobali Sebastian Vettel i Lance Stroll, ali su izvođenje akrobacija prepustili stručnjacima. Naravno, niko se nije žalio jer je snimanje bilo pravi užitak:

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin modeli u Bond filmovima

 

Glavni kreativni direktor Aston Martina, Marek Reichman, govori o svim automobilima Aston Martina koji se pojavljuju u filmovima o Jamesu Bondu. Marek govori o popularnosti koju je DB5 dobio nakon Goldfinger-a, o svim sjajnim ''spravicama'' koje su godinama ugrađivali u automobile, i o tome kako je Aston Martin rastao zajedno sa serijalom filmova o 007:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Betmobil: Legendarni automobil ulazi u novu dizajnersku fazu

 

219190-batmobile.jpg

 

Za one koji očekuju novi film o ''čoveku šišmišu'', odnosno njegovo 11. izdanje otkako je fantastični Michael Keaton odigrao glavnu ulogu daleke 1989. godine, izuzetna vest jeste da je premijera najnovijeg filma najavljena za 4. mart 2022. DC Films, 6th & Idaho Motion Picture Company i Dylan Clark Productions nastavljaju filmsku franšizu Betmen sa novim delom serijala.

 

Novi film prikazuje Betmena koji otkriva i bori se protiv korupcije u Gotham Cityju, suočava se sa serijskim ubicom poznatim pod imenom Riddler. Naravno, Betmena stalno prati njegovo posebno vozilo koje takoreći ulazi u novu modelsku godinu. U novom filmu, ''The Batman'', glavnu rolu preuzima Robert Pattinson, najpoznatiji iz filmova ''Sumrak saga'', koji će se suočiti sa nekoliko negativaca u filmu, a ulogu Catwoman (Žena mačka) odigraće Zoe Kravitz, Riddlera će glumiti Paul Dano, dok će Colin Farrell glumiti Penguina (Pingvin).

 

Mnogi ljubitelji filmskih gedžeta će svakako primetiti da je u najavi filma pokazana nakratko i najnovija verzija Betmobila, koja je posebno zanimljiva. Naime, iako se ne vidi baš puno akcije sa vozilom, ono je prisutno u nekim scenama što nam daje rani pogled na dizajn. Najnoviji Betmobil u određenoj meri izgleda kao produžena verzija Chevrolet Camara, odnosno podseća na tzv. muscle cars automobile iz 1960-ih i 1970-ih. Vidi se i uticaj Dodge Challengera i Forda Mustanga. Raniji uvidi u Betmobil su otkrili da će zadnji deo automobila podseća na Betmobil iz 1989. Rep nema retro izgled prednjeg dela, ali treba reći da su dizajneri napravili dobar posao kombinujući dva različita jezika dizajna u jednom homogenom ukupnom izgledu.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche Taycan na trenutak postao zvezda filma ''Povratak u budućnost''...

 

porsche delorean.jpg

 

Između Electrify America i evropske mreže za punjenje Ionity, prvi put je premašena brojka od isporučenih 1.21 GW kombinovane snage. Brzo širenje obe mreže znači da sada predstavljaju najveće mreže brzih punjača u Americi i Evropi. Trenutno postoji 670 Electrify America i 372 Ionity lokacije i brojimo ih dalje - što je jednako više od 4800 pojedinačnih punjača. S mrežom koja sadrži više energije nego ikada pre, punjenje Taycana je brže i lakše.

 

Za samo 22 minuta Porsche Taycan može da se napuni od 5% do 80%, zahvaljujući arhitekturi baterije od 800V i brzini punjenja od 270 kW - što znači manje vremena potrošenog na punjenje i više vremena na putovanju. Zato je kampanja s kultnim automobilom iz ''Povratka iz budućnosti'' - DeLorean, odlično uklopljena u ovu priču o povezivosti i brzom punjenju. U Americi i Kanadi vlasnici Taycana imaju korist od toga da je prvih 30 minuta svakog punjenja besplatno tokom prve tri godine vlasništva. Ugrađeni planer punjenja u potpuno električni sportski automobil takođe čini lociranje stanica manje teškim od pokušaja podudaranja punjenja sa udarom munje, kao u filmu.

 

Lagani film od 60 sekundi prati ovo izdanje, a namenjen je da izmami osmeh fanovima legendarnog filma. Stvoren uz dozvolu Universal Studios i Amblin Entertainmenta, od strane režisera JF Musiala, označava mrežu punjenja koja prelazi 1.21 GW električne energije - prag koji se slučajno poklopio sa Danom Povratka u budućnost (21. oktobra je datum kada lik Marty u filmu skače napred, u budućnost). Uostalom, kako se Porsche snašao sa akterom iz filma, pogledajte u nastavku:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 911 Turbo iz filma ''Bad Boys'' ide na aukciju

 

porsche bb 03.jpg

 

Crni Porsche 911 Turbo koji se pojavio u filmu ''Bad Boys'' iz 1995. godine biće prodat na aukciji u januaru. Reč je o automobilu koji je vozio glumac Will Smith, a koji dolazi sa sertifikatima koji potvrđuju njegovu autentičnost.

 

porsche bb 02.jpg

 

Automobil je primerak modela 964 Turbo 3.6 iz 1994. godine, redak je i tražen klasik, a vrednost mu podiže i uloga u filmu. Porsche je proizvodio ovu specifičnu varijantu modela 1993. i 1994. godine, a samo ih je 350 stiglo u Ameriku gde se trenutno nalazi automobil na fotografijama. Pokreće ga 3.6 6-cilindrični turbo motor koji razvija 355KS/520 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove putem petostepenog manuelnog menjača.

 

porsche bb 01.jpg

 

Režiser Michael Bay, koji je posedovao automobil, prodao ga je producentu Patu Sandstoneu, a zatim ga je 2005. godine kupio trenutni vlasnik. Takođe, Porsche je proveo neko vreme u kolekciji Matthewa Drendela i to u periodu između 2008. i 2014. godine.

 

Automobil je prešao 55.355 kilometara i u salonskom je stanju. Poseduje klima uređaj, radio kasetofon, šiber, zadnji spojler, unutrašnjost presvučenu crnom kožom te petokrake Speedline aluminijumske felne. Nakon potpune restauracije 2006. godine, 964 Turbo 3.6 je dobio nagrade 2014. 2015. 2016. i 2017. godine, a osam meseci tokom 2020. godine je bio izložen u Porsche Experience Centru u Atlanti. Čak se pojavio i na crvenom tepihu uoči premijere filma ''Bad Boys for Life'' u januaru 2020. godine iako ga je zamenio Porsche 911 Carrera 4S (2020). Očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti veliku sumu novca, posebno zbog činjenice da je sličan primerak bez ikakvih sertifikata prošle godine prodat za 275.000 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spiderman dan u Hyundai salonima

 

hyundai spiderman.jpg

 

Po prvi put u kinematografskoj istoriji Spajdermena, otkriva se identitet našeg heroja iz komšiluka, što ga dovodi u sukob sa normalnim životom i dovodi u opasnost one do kojih mu je najviše stalo. Kada zatraži pomoć doktora Strejndža da obnovi svoju tajnu, čarolija razbija rupu u njihovom svetu, oslobađajući najmoćnije zlikovce koji su se ikada borili sa Spajdermenom. Sada će Piter morati da savlada svoj najveći izazov do sada, koji ne samo da će zauvek promeniti njegovu budućnost već i budućnost Multiverzuma.

 

Ovo partnerstvo će omogućiti većem broju ljudi širom sveta da razumeju i iskuse našu viziju mobilnosti usredsređenu na ljude kroz inovativna vozila i tehnologije - kao što su revolucionarni Ioniq 5 i Tucson Hybrid. I baš kao što Piter Parker zavisi od najnovije nanotehnologije, naši kupci očekuju od Hyundai-a inovativnu automobilsku tehnologiju, što nas obavezuje na izvanredna dostignuća. To možete primetiti bilo da vozite neuporedivo efikasnije sa našim elektrificiranim pogonskim sklopovima - ili bezbednije nego ikada ranije zahvaljujući našim najsavremenijim sistemima za pomoći vozaču.

 

Ioniq 5 x Spider-Man: No Way Home

Zadivljujući dizajn, ultra-brzo punjenje i zapanjujući niz pametnih tehnologija koje će vas odvesti dalje.

 

Tucson x Spider-Man: No Way Home

Progresivni dizajn i najširi spektrar elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila.

 

Na dan premijere novog filma o Spajdermenovim avanturama dočekujemo vas u Hyundai salonima širom Srbije sa specijalnim pogodnostima za kupovinu modela Ioniq 5 i Tucson. Za model Tucson, samo na dan premijere filma, obezbedili smo popust u iznosu 1.000 €, a za Ioniq 5 kupce očekuje punjač za automobil snage 22kW. Kontakt podatke i radno vreme Hyundai salona pogledajte klikom OVDE.

 

PR saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Automobili iz Transformersa na prodaju za dva miliona dolara

 

transformersi 02.jpg

 

Četiri legendarna automobila korišćena tokom snimanja franšize Transformers su ponuđena na prodaju. Automobile prodaje salon Curated u Majamiju, a moguće ih je kupiti samo ''u paketu'' po ceni od dva miliona dolara. U kolekciji je Chevrolet Camaro, koji se pojavio u filmu ''Transformers: Dark of the Moon'', a General Motors ga je specijalno pripremio za snimanje tako da automobil ima specijalne bočne retrovizore, prepoznatljivu prednju masku, veći spliter, kao i unikatni poklopac motora te zadnji spojler. Ovaj automobil je bio izložen na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2010. godine.

 

transformerski 01.jpg

 

Mercedes SLS AMG je takođe korišćen na snimanju istog filma. Prethodno je pozajmljen od Mercedesovog PR odeljenja u SAD-u gde je služio kao press i izložbeno vozilo. Tokom snimanja filma ga je vozila Rosie Huntigton, a odlikuje ga specijalna unutrašnjost. Treći automobil iz kolekcije je ekstremno modifikovani policijski Ford Mustang Barricade, koji je korišćen za snimanje filma ''Transformers: The Last Knight''. Lakiran je u Deep Impact plavu boju i nosi unikatno policijsko ''ruho'' u kombinaciji s funkcionalnim svetlima i unikatnim aerodinamičkim elementima.

 

transformersi 03.jpg

 

Deo kolekcije je i Lamborghini Aventador iz 2014. godine, koji smo videli u filmu ''Transformers: Age of Extinction''. Napravljen je specijalno za režisera Transformersa Michaela Baya te je lakiran u Grigio Titans boju. Prešao je manje od 3.200 kilometara. Sva četiri automobila se prodaju zajedno, a cena iznosi dva miliona dolara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Jaguar C-X75 korišćen za Bondov film ''Spectre''

 

221171-jaguar cx75 007 04.jpg

 

Jaguar je obećao da će C-X75 biti izuzetan automobil, ali nažalost nikada nije došao na proizvodnu traku. Međutim, ako imate viška milion evra :D možete postati vlasnik jednog posebnog primerka koji je ''glumio'' u Džejms Bond filmu Spectre. Naime, Jaguar je konceptni C-X75 prvi put predstavio davne 2010. godine uz pomoć Williams Advanced Engineeringa. Koncept je u hibridnom obliku isporučivao 778KS, a planovi za benzinski pogon u kombinaciji sa četiri elektromotora su objavljeni u maju 2011. godine.

 

221170-jaguar cx75 007 03.jpg

 

Nažalost, projekat je obustavljen krajem 2012. godine zbog globalne ekonomske krize, a saopštenje je još više rastužilo zaljubljenike nakon što je otkriveno da prototipi C-X75 isporučuju čak 890KS, što je dovoljno da ga održi konkurentnim sa Porscheom 918 Spyderom, McLarenom P1 i LaFerrarijem.

 

jaguar cx75 007 02.jpg

 

C-X75 o kojem danas pišemo bio je jedan od ukupno sedam kaskaderskih automobila korišćenih u ''Spectri'', i da bi stvar bila još bolja, nosi broj šasije ''007''. Iako izgleda kao da pravi prototip kojeg je Jaguar razvio, ne koristi hibridni pogon već srednje postavljeni V8.

 

221172-jaguar cx75 007 01.jpg

 

Primerak se prodaje putem kuće Simon Drabble Cars iz Velike Britanije, a njima ga je direktno nakon snimanja filma prodao Jaguar Land Rover.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napokon pronađen ukradeni Bondov Aston Martin DB5

 

bond aston.jpg

 

Razni Bondovi su uspevali da nas decenijama uveravaju da se mogu nositi sa svim vrstama pretnji na Zemlji pa čak i u bliskom svemiru, ali sa kradljivcima automobila je malo teže. Uglavnom, bilo je potrebno čak 25 godina da se locira Aston Martin DB5 iz 1963. s kojim je Šon Koneri jurio u filmovima Goldfinger i Thunderball.

 

On je nestao devedesetih godina prošlog veka iz jednog hangara na Floridi i od tada mu se gubi svaki trag. Sve do sada kada ga je pronašao Art Recovery International. Kompanija specijalizovana za ukradene ili izgubljene umetnine i vredne stvarčice je pronašla sportsku kupe na Srednjem istoku, ali nije otkrila tačnu lokaciju. Pominje se samo originalni broj karoserije No. DP216/1 što potvrđuje da se radi o Aston Martinu iz navedenih filmova, odnosno da nije reč o jednoj od dve replike koje su proizvedene za potrebe reklamnih kampanja za filmove.

 

Pre nego što je automobil prodat prvom vlasniku Gevinu Kejzaru, Aston Martin je uklonio sve gedžete ugrađene za potrebe snimanja filma. Međutim, Kejzar je samoinicijativno vratio sve špijunske uređaje, a zatim je, nakon nekog vremena prodao vozilo draguljaru iz Jute Ričardu Loseu. Sledeći vlasnik je bio Entoni V. Pagliz III, koji je auto kupio na aukciji 1986. godine za samo 250.000 dolara, i koji ga je iznajmljivao na događajima posvećenima filmskom serijalu o tajnom agentu.

 

Ovaj DB5 je ukraden 1997. godine. Osiguravajuća kuća je isplatila 3.7 miliona evra i ponudila javnosti još 87.600 evra (100.000 američkih dolara) za informaciju o automobilu. Iz Art Recovery Internationala poručuje osobi u čijim je rukama auto da ga preda na vreme, pre nego što preduzmu daljnje akcije. Procenjuje se da ovaj Aston Martin sada vredi oko 22 miliona evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 911 Turbo iz filma ''Bad Boys'' prodat za 1.26 miliona evra

 

porsche bb 03.jpg

 

Crni Porsche 911 Turbo, koji se pojavio u filmu ''Bad Boys'' iz 1995. godine, prodat je na nedavnoj Kissimmee Mecum aukciji za čak 1.26 miliona evra. Reč je o automobilu koji je vozio glumac Will Smith, a koji dolazi sa sertifikatima koji potvrđuju njegovu autentičnost.

 

porsche bb 02.jpg

 

Automobil je primerak modela 964 Turbo 3.6 iz 1994. godine, redak je i tražen klasik, a vrednost mu podiže i ''uloga'' u filmu. Porsche je proizvodio ovu specifičnu varijantu modela 1993. i 1994. godine, a samo ih je 350 stiglo u SAD. Pokreće ga 3.6 turbo motor sa 6 cilindara, koji razvija 355KS i 520 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove putem petostepenog manuelnog menjača.

 

porsche bb 01.jpg

 

Automobil je prešao 55.355 kilometara i u salonskom je stanju. Poseduje klima uređaj, radio kasetofon, šiber, zadnji spojler, unutrašnjost presvučenu crnom kožom, i petokrake Speedline aluminijumske felne. Nakon potpune restauracije 2006. godine, 964 Turbo 3.6 je dobio nagrade 2014. 2015. 2016. i 2017. godine, a osam meseci tokom 2020. godine je bio izložen u Porsche Experience Centru u Atlanti. Čak se pojavio i na crvenom tepihu uoči premijere filma ''Bad Boys for Life'' u januaru 2020. godine, iako ga je zamenio Porsche 911 Carrera 4S (2020).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi Eclipse iz prvog dela Fast & Furious prodat za 150.000 evra

 

mitsubishi ff 02.jpg

 

Čini se da automobili koje je Paul Walker proslavio u sagi ''Fast & Furious'' nastavljaju da dobijaju na vrednosti, jer je ovaj Mitsubishi Eclipse iz 1995. prodat za neverovatnih 170.500 dolara na aukciji kuće Mecum. Prva scena u kojoj se automobil pojavljuje je ujedno i uvodna scena prvog dela sage, a u njoj Walkerov lik Brian O'Connor pokušava da se uhvati ukoštac sa automobilom na parkingu, vozeći brzinom od 240 km/h. Eclipse je O'Connorov način ulaska u ilegalnu scenu uličnih trka, pri čemu je prva protiv Mazde RX-7, Honde Civic Type-R i Integre Type-R...

 

mitsubishi ff 01.jpg

 

Postignuta cena je bila očekivana s obzirom na Supru koja je takođe nedavno prodata. Reč je o jednom od šest automobila napravljenih za film i vizuelno je modifikovan kao i ostali, sa APR Performance zadnjim krilom, aluminijumskim naplacima sa sedam krakova i gumama Toyo Proxes te prilagođenim retrovizorima. Unutrašnjost je takođe modifikovana Recaro sedištima i Jensen audio sistemom. Mehanički, automobil je u fabričkom stanju, sa 2.0 16v spojenim na automatski menjač. Cinema Vehicle Services je pružio dokumentarni dokaz da je ovaj Eclipse - poznat kao Buck Car 35 - viđen na velikom platnu i to je bilo dovoljno da uveri jednog fana filma da ''iskešira'' najvišu cenu ikada plaćenu za Eclipse.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Batmobile

 

222484-batmobile 02.jpg

 

Prvi u svetu funkcionalni električni Batmobil je nastao u Vijetnamu. Reč je o replici modela iz filma Christophera Nolana Vitez tame iz 2008. godine, koju je napravio jedan student arhitekture.

Njegovo ime je Nguyen Dac Chung, star je 23 godine, a protekle dve godine je radio na vernoj replici ovog Batmobila u stvarnoj veličini. To je prvi potpuno električni Batmobil ikada napravljen u prirodnoj veličini, a očekivano - brži je i ekološki prihvatljiviji od Nolanove filmske verzije. Reč je o potpuno funkcionalnom električnom vozilu, a ukupna masa vozila je oko 600 kilograma, budući da je izrađeno od panela napravljenih od 3D printovane ABS plastike, ugljeničnih vlakana i drugih kompozita, postavljenim oko čelične cevaste konstrukcije. U vozilu su i litijum-jonske baterije (nepoznatog kapaciteta), koje pokreću elektromotor (neobjavljene snage). Međutim, ono što znamo, jeste da je najveća brzina Batmobila 104 km/h i da u njega mogu da se smeste dve osobe.

 

222485-batmobile 01.jpg

 

Hidraulična vrata se otvaraju, kako i priliči, na daljinsko upravljanje, a od dodatne opreme autor ističe i 4 taktičke kamere koje snimaju scenu oko vozila u 360°. Osim za pravovremeno uočavanje zlikovaca, navodno su korisne i kod manevrisanja, posebno kod savladavanja oštrih krivina. Preglednost iz kabine, čini se, nije sjajna.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spilberg režira novi Bullitt?

 

bullitt 2022 03.jpg

 

Ford Mustang se često pojavljivao na filmskom platnu, još od svog predstavljanja 60-ih godina. Ali od svih njegovih holivudskih nastupa, njegovo pojavljivanje u filmu ''Bullitt'' je bilo jedno od najupečatljivijih, i to u tolikoj meri da je Ford stvorio tri Mustang Bullitta. Ako ste fan filma, Mustanga Bullitta, ili lika Franka Bullitta, imamo dobre vesti za vas.

Steven Spielberg navodno režira novi ''Bullitt'', prema izveštaju publikacije Deadline Hollywood. Naime, novi film neće biti rimejk originalnog filma iz 1968. godine. Umesto toga, biće to originalna priča fokusirana na Franka Bullitta, glavnog protagonistu kojeg glumi Steve McQueen. Kristie Macosko Krieger će zajedno sa Spielbergom producirati film, a scenario će pisati dobitnik Oscara - Josh Singer.

 

bullitt 2022 02.jpg

 

McQueenov lik je bio detektiv policije San Franciska koji je bio u lovu na mafijaške šefove koji su ubili svedoka slučaja na kojem radi. Uloga se smatrala prekretnicom u McQueenovoj karijeri, iako se scena jurnjave automobilom smatra jednom od najpoznatijih automobilskih jurnjava u istoriji bioskopa.

 

bullitt 2022 01.jpg

 

Da li ćemo videti još jednu kultnu scenu potere automobilom u novom filmu?

Verovatno, ali budući da ovo neće biti rimejk, to je u ovom trenutku još uvek misterija. Osim toga, Spielbergu nisu nepoznate jurnjave automobilima, s obzirom na neka od njegovih prošlih dela poput ''Raiders of the Lost Ark'' i ''Minority Report''. Izvori su za Deadline Hollywood rekli da za vreme pisanja još nema scenarija i da se dogovori još uvek finalizuju, tako da ne očekujemo da će novi Bullitt izaći ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju originalni Lexus CS 2054 iz filma Minority Report

 

lexus cs 02.jpg

 

Prošlo je 20 godina otkako je film Minority Report stigao u bioskope u leto 2002. godine, a fanovi futurističkog filma sada mogu da se pridruže borbi protiv kriminala kupovinom ovog konceptnog Lexusa CS 2054.

I dok se u vesti ne navodi previše detalja, čini se da je isti automobil (ili sličan njemu) prodat 2013. godine na RM Sotheby's aukcijskoj platformi za 16.500 dolara. U vesti se objašnjava da je režiser filma Steven Spielberg obratio Lexusu oko stvaranja futurističkog vozila za film, a krajnji rezultat je bio ovaj koncept. Zamišljen je kao ''automobil otporan na sudare zbog biometrijskog bezbednosnog sistema''.

 

lexus cs 01.jpg

 

Naravno, to je zahtevalo mnogo filmske magije, jer je u stvarnosti automobil pokretao Chevroletov pogon koji je omogućio da koncept bude u voznom stanju. Treba napomenuti da automobil sada nosi dizajn korišćen u ''The Islandu'', koji je predstavljen 2005. godine. Ne možemo biti sigurni da su dva koncepta s aukcije ista, poboljšano stanje automobila moglo bi da se objasni napomenom u starom popisu RM Sotheby's. U njemu se kaže: ''Unutrašnjost nije u potpunosti završena, a karoserija ima nekih pukotina. Međutim, kompletna, nekorišćena rezervna karoserija je uključena u prodaju''. To sugeriše da je prethodni vlasnik možda dao da se ugradi rezervna karoserija. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv filmski auto.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlasnik Taycana odao počast Pontiacu Trans Am iz filma ''Smokey and Bandit''

 

225456-porsche sb 02.jpg

 

Beskrajna privlačnost Pontiacovog Trans Ama iz 1977. godine kojim je Burt Reynolds upravljao u filmu ''Smokey and Bandit'' ne može se poreći, a ovaj Porsche Taycan je čisti dokaz. Automobil je objavljen na Reddit-u, a fotografije prikazuju crno-zlatnu šaru sa prugama, i što je najvažnije ''vatrenu pticu'' na haubi.

 

225457-porsche sb 01.jpg

 

Trajna privlačnost dizajna i filma je nadživela Pontiaca, Burta Reynoldsa i eru ekskluzivnosti vozila sa unutrašnjim sagorevanjem. Objava sadrži frustrirajuće malo konteksta, ali prema onome što možemo videti Taycan ostavlja prilično dobar utisak. Osim slike na haubi ima i zlatne točkove poput automobila prikazanog u Smokeyju i Banditu, kao i zlatne naglaske ispod prednjih svetala, što opet podseća na filmski automobil. Zanimljivo je da ovo čak nije ni prvi put da električno vozilo nosi ovakvu šaru. 2018. godine videli smo belu Teslu sa ''vatrenom pticom'' na haubi koja je imala čak i otvore za ventilaciju. Čini se da se vlasnik ovog Taycana ipak mudro odrekao te modifikacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krajem '70-ih, dok sam bio još osnovac, drugaru su roditelji živeli i radili u Švedskoj i imao je VCR u to vreme. Mislim da se kaseta Smoki i bandit izlizala koliko smo je puta gledali

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Nissan Skyline GT-R koji je vozio Paul Walker

 

nissan pw 03.jpg

 

Nissan Skyline je tražena roba na tržištu automobila, a to se odnosi i na generaciju R34. Jedan poseban primerak koji je vozio preminuli glumac Paul Walker (Pol Voker) ponuđen je na prodaju.

Kada je reč o modelu R34 Nissan Skyline GT-R, proizvedeno je 11.578 primeraka. Zahvaljujući filmovima ''Fast and Furious'', model se usko povezuje sa preminulim glumcem Paulom Walkerom, a jedan primerak za čijim je upravljačem bio sada traži novog vlasnika.

 

nissan pw 02.jpg

 

Treba reći da automobil nije bio u Walkerovom vlasništvu, nego mu ga je ustupila kompanija MotoRex, kao i neke druge modele. Automobil je prešao nešto više od 34.000 kilometara, a većina se ''pripisuje'' upravo Walkeru. Radi se o V-Spec II modelu koji pokreće slavni 2.6 twin-turbo motor koji zvanično razvija 276 KS, ali se zna da je ta snaga znatno veća. Takođe, snaga motora se prenosi na sva četiri točka, a motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem i zadnjim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem.

 

nissan pw 01.jpg

 

Automobil poseduje karbonski poklopac motora, kruće oslanjanje, Volk felne, Trust izduvni sistem, Momo upravljač, Nismo ručicu menjača, Greedy hladnjak i Sparco sigurnosne pojaseve u četiri tačke za vozača. Cena nije javno objavljena, ali s obzirom na popularnost modela i činjenicu da ga je vozio Walker, definitivno neće biti dostupan svima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Volvo iz hit serije Breaking Bad

 

volvo bb.jpg

 

Svi koji su pratili serije Breaking Bad i Better Call Saul znaće o čemu govorimo. Ako izuzmemo Pontiac Aztek koji je vozio glavni lik Walter White, verovatno najpoznatiji auto iz originalne serije je upravo ovaj Volvo, i to uprkos činjenici da je ''glumio'' neugledan i policiji nezanimljiv automobil. Vozio ga je Gustavo ''Gus'' Fring, kojeg je utelovio Giancarlo Esposito.

Sada se našao u ponudi Mecum Auctions-a. Kako stoji u njihovom opisu, automobil je nakon snimanja serije poklonjen glumcu, a on ga je koristio u nekoliko sezona serije Better Call Saul. Sada se našao na aukciji i sudeći po fotografijama, u sasvim je pristojnom stanju.

 

volvo bb 02.jpg volvo bb 03.jpg 

volvo bb 08.jpg volvo bb 06.jpg volvo bb 05.jpg

 

Doduše, ima brojna oštećenja laka, ali je mehanički ispravan. Karavan je proizveden 1998. godine i pokreće ga vrlo pouzdani 2.3 petocilindarski benzinac u kombinaciji sa automatskim menjačem. Na listi opreme se nalazi sve neophodno, uključujući klima-uređaj i audio sistem.

 

volvo bb 04.jpg volvo bb 07.jpg volvo bb 10.jpgvolvo bb 09.jpg 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte šta se sve nudi na aukciji povodom 60. rođendana Džejmsa Bonda

 

bond 02.jpg

 

Na velikoj online aukciji biće ponuđen niz zanimljivih stvari iz filmova, od knjiga i kostima do bezvremenskih automobilskih klasika. Aukcijska kuća Christie's obeležava 60 godina filmske franšize James Bond dvodelnom aukcijom čiji prihodi će biti donirani u dobrotvorne svrhe.

Ponuđen je niz artikala, a kad su automobili u pitanju, najznačajniji je poslednji film serijala, No Time to Die. Ponuda kreće Jaguarom XF koji u filmu voze negativci u poteri za Bondom i Madelaine Swann. Očekuje se da bi mogao da postigne cenu od oko 85.000 evra.

 

bond 01.jpg

 

U ponudi je i Range Rover SVR koji bi trebalo da postigne cenu od minimalno 95.000 evra. Na aukciji se našao i Land Rover Defender Bond Edition. Pokretan V8 motorom, ovaj model se nije našao u filmu, nego je deo limitirane serije od 300 primeraka i jedini sa značkom ''60 Years of Bond''. Procenjuje se da će izazvati veliki interes, a time možda i cenu od oko 350.000 evra. Ponuđen je i Defender sa filmskog seta, a koji bi mogao da postigne i veću cenu. Konačno, tu su i Aston Martini. Posebno zanimljiv je model V8, koji se pojavljuje u filmu sa Craigom, a evocira uspomene na model iz filma The Living Daylights. Dovoljno da postigne cenu do 850.000 evra. Konačno, kao vrhunac ponude dolazi replika DB5 koja je proizvedena isključivo za potrebe snimanja najnovijeg filma. Ima moderni 3.2 šestocilindarski motor i ručni menjač, a uprkos oštećenjima je najskuplji s procenjenom cenom promene vlasnika od čak dva miliona evra.

 

Recimo i da će na aukciji zanimljive artikle naći i obožavaoci sa skromnijim budžetom. Nude se različiti kostimi, koferi, pa i maske iz filma Spectre. Početak aukcije je najavljen za 15. septembar. OVDE možete videti sve ponuđene artikle.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche ''oživeo'' Sally Carreru iz filma ''Cars''

 

pS01.jpg

 

Porsche je predstavio svoj novi sjajan projekat, a to je unikatni model Sally Special.

Disneyjev i Pixarov film ''Cars'' je stigao u bioskope 2006. godine, ali je produkcija filma počela mnogo ranije. Dizajner Bob Pauley je prvo kreirao skicu ženskog lika Sally Carrera 2002. godine, a kako njeno ''prezime'' sugeriše, Sally je bazirana na Porscheovom modelu 911 Carrera. Kao što je poznato, Porsche 911 Carrera iz 2002. godine je deo generacije 996.

 

ps02.jpg ps04.jpg

 

Međutim, sada je Porsche ''oživeo'' Sally Carreru proizvodnjom modela Sally Special. Ovaj model je baziran na Carreri GTS i sadrži elemente modernije 992 serije, ali uz dodatak određenih karakteristika dizajna generacije 996. Oni uključuju srebrne okvire svetala, odgovarajuće zadnje oznake, petokrake felne i slično. Naravno, Sally Special nema velike oči i usta umjsto vetrobranskog stakla i prednje rešetke, niti Bonnie Hunt posuđuje glas navigaciji. Ipak, automobil je ofarban u prepoznatljivu Sally Blue Metallic boju koja zahteva ručno nanošenje. Ova boja krasi i dodatne površine poput prednje i zadnje maske, kao i poklopac motora, a to su delovi koje Porsche inače u slučaju Carrere GTS ostavlja u crnoj boji.

 

ps03.jpg [s05.jpg ps10.jpg

 

Zadnji podižući spojler sadrži nalepnicu koja odgovara tetovaži koju ima Sally. Unutrašnjost također krase neki unikatni detalji u pomenutoj boji, sedišta su delimično presvučena specijalnom tkaninom kao i paneli na vratima, a koža u boji krede pravi kontrast tom materijalu. Pomenuta Sally Blue Metallic boja je prisutna na prednjoj konzoli, centralnoj i panelima vrata.

 

ps09.jpg ps08.jpg ps07.jpg ps06.jpg

 

Sally Special pokreće 3.0 twin-turbo 6-cilindrični motor koji razvija 473 KS i 569 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa sedmostepenim manuelnim menjačem.

 

ps19.jpg ps18.jpg ps17.jpg

ps16.jpg ps15.jpg ps20.jpg

ps14.jpg ps13.jpg ps12.jpg 

 

Kada je reč o felnama, tu je unikatni set Turbo felni koje se mogu naći i na modelu 911 generacije 996. Napred su 20, a nazad 21-inčne sa pet krakova. Oznaka na B stubu prikazuje potpis Sally Carrere, a logo ''Cars-a'' se nalazi na kapicama ventila guma, panelima vrata i bočnim stranicama sedišta. Skica Sally Carrere smeštena je na prednjoj konzoli ispred suvozača. Porsche će prodati Sally Special na aukciji, a sva dobijena novčana sredstva idu u dobrotvorne svrhe.

 

ps11.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peugeot 605 iz ''Taxija 2'' ide na aukciju

 

Peugeot 605 02.jpg

 

Peugeot 605 ''Cobra'' je zahvaljujući nastupu u drugom delu kultne filmske serije ''Taxi'' pružio veliku dozu osmeha gledaocima širom sveta. Sad ima priliku da ponovo izazove veliku pometnju. Auto će uskoro biti na aukciji.

Može se smatrati da je mat ''Cobra'' iz filma ''Taxi 2'' najpoznatija kopija modela 605. Iako nije bila glavna zvezda automobilske komedije (ovu ulogu nosi beli 406), ostala je zapamćena po mnogim fanovima filma. Vozilo će ići na aukciju u oktobru.

 

Peugeot 605 01.jpg

 

U filmu je Crna kobra trebalo da pruži najviši nivo bezbednosti japanskim VIP osobama koje su doputovale u poslovnu posetu. ''Sa karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila je bio snažni V12 motor sa dva turbopunjača, uz paljenje povikom Ninja!''. Najveća brzina je bila 320 km/h, a bez dolivanja goriva imao je domet 900 km - manje-više isto kao od Pariza do Marseja. Pravo čudo tehnike.'' Ustvari, super limuzina nije ništa više od matirane serijske 605. Snaga vozila je ipak benzinski 3.0 V6. Bio je to najveći motor u ponudi Peugeota u to vreme.

23. oktobra automobil će biti stavljen na aukciju u istorijskoj centrali Peugeota u Sošou. Kolekcionari, pogotovo oni koji vole kinematografiju, sigurno neće ravnodušno proći pokraj Cobre. Neka vozilo ovoga puta bude ne samo razlog za smeh, već i ponos budućeg vlasnika.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...