Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Kako zvuči start motora superautomobila

Recommended Posts

3 hours ago, horvat said:

Voleo bih da vidim baju od Subotice do Lefkade u jednom danu :D:D:D 

mislim da bi dosao do NS i parkirao isti. Hahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako zvuči 9.5 V12 motor

 

197307-v12 ls motor.jpg

 

U australijskoj kompaniji ;;Race Cast Engineering;; su uspeli da slože V12 atmosferski motor radne zapremine neverovatnih 9.5 litara. Trenutno daje oko 750 KS i 815 Nm, a za probu su ga ugradili u Kijin kombi. Savršeno, zar ne? Recimo i da motor možete kupiti. Cena je 55.200 dolara, a za dodatnih 5.000 dolara dobijate verziju od bar 1.000 KS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Ferrari FXX K Evo, 599 XX Evo i FXX Evo

 

Pre neki dan ste mogli na Forumu videti kako izgleda sajam automobila u Saudijskoj Arabiji....a, sada kako izgleda, tj. zvuči kada svi ti super/hiper automobili startuju svoje motore:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je najbolji zvuk motora koji danas možete naći na tržištu

 

210710-shelby gt.jpg

 

Ako ste fan američkih automobila i njihovih V8 monstruma, razumećete subjektivnost u našem izboru. Za utehu recimo da nismo jedini. Da, svaka čast aristokratima iz Ferrarija i njemu sličnih, ali oktanska boranija o takvim stvarima ni ne sanja. Njihovi snovi su osetno skromniji, a mogućnosti manje. Ono što cene jesu sirova snaga od koje se ledi krv u žilama. A tu su Ameri i dalje najbolji.

 

To je najbliže što danas možete kako biste se približili jednom Chargeru sa kraja 1960-ih ako tražite novi automobil. Naravno, i Dodge ima svoje čari, ali za mnoge je Ford Mustang prava stvar. I pritom je GT350 optimalan izbor. Opremljen atmosferskim 5.2 V8 motorom, ima mogućnost da se zavrti i do 8.250 obrtaja i proizvede zvuk kakav ni jedan Mustang pre nije mogao. A s više od 520 KS i 582 Nm nudi i sasvim pristojne performanse. Pre samog videa, koji vam preporučujemo da pogledate sa slušalicama na ušima, recimo da su poslednji primerci ovog modela prodati za nešto više od 50.000 USD. Nasledio ga je Mach 1 sa slabijim i daleko poslušnijim 5.0 V8 koji se nudi i u Evropi u prigušenom izdanju sa 460 KS. Cena u Nemačkoj je od 60.800 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars: Ferrari 488 Pista, Lamborghini Huracan Performante & Aston Martin GT12

 

V8 Ferrari, V10 Lamborghini i V12 Aston Martin - koji motor je najbolji?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hladan start jednog od najmoćnijih automobila današnjice

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+ košta 3.5 miliona evra, a planirana je ograničena serija od svega 30 primeraka.

 

bugatti slika.jpg

 

Bugatti je još u septembru 2019. predstavio jedan od najsnažnijih produkcijskih hiperautomobila koje je auto-industrija videla. Chiron Super Sport 300+ košta 3.5 miliona evra, a ''300+'' simbolično označava maksimalnu brzinu automobila koja je veća od 300 milja na sat (482.8 km/h). Pokreće ga modifikovan 8.0 W16 sa 4 turbo punjača koji razvija 1.600 konja. Pitate se kako zvuči kada je ovaj monstrum od motora hladan? Pogledajte video... ustvari, ovde i nema mnogo toga da se vidi, jer nam snimak pokazuje samo zadnji deo Bugattija. Međutim, ima puno toga da se čuje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaguar će čuvati zvučni zapis V8 F-Type u Britanskoj biblioteci da bi buduće generacije mogle da ga dožive

 

jaguar zvuk.jpg

 

Od 2025. svaki novi Jaguar će biti električni i dok neki to smatraju dobrim vestima, mnogi će biti razočarani kada znaju da ovo znači kraj za motore s unutrašnjim sagorevanjem marke, uključujući 5.0 V8 sa kompresorom F-Typea. Imajući to na umu, Jaguar je podelio zvučne snimke F-Type V8 s Britanskom bibliotekom da bi buduće generacije mogle da iskuse i uživaju u opojnoj noti izduvnih gasova poslednjeg sportskog automobila kompanije s motorom sa unutrašnjim sagorevajjem. Jaguar je snimio zvučne isečke F-Type R 75 u komori u Gaydon Engineering Center, a za snimke je F-Type R izveo niz promena brzina i ubrzanja.

 

''V8 u F-Type-u daje jedinstven zvuk zbog preciznog rada na optimizaciji koji smo primenili na celi pogonski sklop, najviše na usisni i izduvni sistem - više od 85 iteracija pre nego što smo prvi put lansirali automobil, i kontinuirano se razvijamo od tada'', opisao je Charles Richardson, viši inženjer zvuka Jaguara. ''Kulminacija tog rada - zvukovi koje doživljavate vozeći F-Type R 75 - nešto je što želimo da bude dostupno generacijama koje dolaze. Arhiviranje u British Library nam to omogućava i to je nešto na što smo jako ponosni.''

 

Snimak savršeno hvata bit moćnog V8 i iako slušanje snimka nije isto što i uživanje u zvuku uživo, dovoljno je uzbudljivo. Buduće generacije možda nikada neće lično čuti automobil s pogonom na unutrašnje sagorevanje i moraće da idu u muzeje da otkriju kako su zvučali. To je malo tužno. ''Oduševljeni smo što možemo da sačuvamo snimke motora F-Typea za entuzijaste i slušaoce Jaguara širom sveta'', dodala je kustos Britanske biblioteke za divlje životinje i zvukove iz okoline, Cheryl Tipp. ''Kako se proizvodnja ovog motora bliži kraju, ova jedinstvena buka zauzima svoje mesto u nacionalnoj arhivi uz ostale zvukove koji danas više ne mogu da se čuju.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...