Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Kako zvuči start motora superautomobila

Recommended Posts

Auuu, hvala ti za ovo. Najezio sam se ceo kao ocerupano pile :D

Meni se najvise svidja Mclaren..

Share this post


Link to post
Share on other sites

definitivno mi se vise svidjaju kako zvuce stariji automobili,a posebno austin healy 3000 mk3 i jaguar e type :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italijanski atmo V motor = muzika za uši

 

8C Competizione VS 33 Stradale:

 

 

Superleggera Disco Volante:

 

 

Američki motor u Alfi TZ3 v10:

 

 

 

Pojačajte zvučnike, naročito bas i uživajte :)

   

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini otvorio test sobu za akustiku

 

lamborghini%20test.jpg

 

Monumentalni zvuk je neophodna vrlina svakog supersportskog automobila pa Lamborghini toj stavci želi da posveti dodatnu pažnju. Italijani su zato ovih dana otvorili test sobu za akustiku, kojoj će jedina namena biti uticaj na mehaničke komponente usisnog i izduvnog sistema kako zvuk Lamborhinija bio što moćniji. Naravno, zvuku ne smeju da se podrede performanse, ali je potrebno iz postojećih motora izvući što bolju simfoniju. Prvi zadatak će im biti dodatno poboljšanje zvuka atmosferskih motora V10 i V12, ali najveći izazov biće naterati novi bi-turbo 4.0 V8, namenjen Urusu, da zvuči onako kako Lamborghini treba da zvuči. S obzirom na dobro poznati nedostatak turbo motora po pitanju punoće zvuka to neće biti jednostavan zadatak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uživajte u zvuku malog Subaru Boxer motora na 12.000 obrtaja

 

subaru b.jpg

 

Dok veliki, glomazni V8 motori poseduju svoj šarm, postoji nešto opijajuće vezano za motore malih kapaciteta koji proizvode zvuk malih Formula 1 agregata. Među svim ljubiteljima proizvođača automobila Subaru i njihovih modela nalik EJ207 sa boxer motorima koji su toliko obožavani, jedna tjuning kompanija iz Australije rešila je da njihovo čedo prikaže u nekom drugom svetlu. Ova firma se dokopala motora sa EJ serije sa četiri cilindra i transformisala ga novim internalama i Garrett GTW3884 turbopunjenjem. Sa ovim modifikacijama, motor je uspeo da izbaci maksimalnih 610 ks, međutim to nije najbolje od svega.

Najbojli element čitave priče vezane za ovu mašinu jeste njena mogućnost da izvuče neverovatnih 12.000 motornih rotacija u minutu. Nije jasno kako je ovaj tjuner uspeo da nasvira relativno mali motor na ovako visok nivo, a da i dalje ostane potpuno pouzdan, ali kreiran je kako bi postao zaista zastrašujuć pogonski sklop. Zapravo, petostepeni manualni menjač matiran zajedno sa ovim motorom, donosi modelu 1994 Impreza LX mogućnost da ubrza do 225 km/h već u trećoj brzini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslušajte impresivan zvuk V12 motora koji pokreće Aston Martin Valkyrie

 

aston martin v.jpg

 

Otkako je prvi put najavljen 2016. godine mnogo se pričalo o Aston Martinovom hiperautomobilu Valkyrie, a sada je objavljen i zvuk njegovog moćnog motora. Već je poznato da Aston Martin Valkyrie pokreće Cosworthov 6.5 litarski V12 motor koji razvija 1.130KS i da maskimalna brzina iznosi 321 km/h, ali do sada nismo imali priliku da čujemo zvuk tog ''monstruma''. Međutim, zahvaljujući klipu od 20 sekundi, sada znamo i kako zvuči Valkyrie u ''akciji''. Ovaj klip mnogo obećava, a testovi automobila još uvek traju.

Cosworthov 6.5 litarski V12 motor je najsnažniji atmosferski motor svih vremena. Trenutno titula pripada Ferrariju 812 Superfast čiji 6.5 litarski V12 motor razvija 789KS. Valkyriejev motor će iskoristiti KERS sistem (Kinetic Energy Recovery System) iz Formule 1 kako bi dobio na snazi, a ovaj sistem je razvijen u saradnji s Red Bull Racingom i F1 vozačima Danielom Ricciardom i Maxom Verstappenom. Testiranje automobila će se nastaviti tokom ove godine, a kompanija se nada da će imati funkcionalni prototip na putu pre kraja godine. Proizvodnja je planirana za početak naredne godine. Aston Martin planira da proizvede 150 primeraka modela Valkyrie, a svaki će koštati blizu 3.2 miliona dolara. Svi su već rezervisani, a neki kupci navodno pokušavaju da preprodaju svoje rezervacije. Iz kompanije su poručili da će otkazati narudžbine ukoliko budu sigurni da neko želi da ostvari brz profit na ovakav način.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najglasniji Lamborghini Murcielago na svetu kome je izmereno 137 dB

 

mondi lambo.jpg

 

Ovih dana Evropom ''hara'' verovatno najluđi i najglasniji Lamborghini Murcielago na svetu. Reč je o verziji sa straight pipe izduvnim sistemom (bez, kako kaže vlasnik ''nepotrebnih lonaca''), koja bukvalno vrišti na putu.

Vlasnik Edmond Mondi je odlučio da automobil dovede iz SAD-a i da za nekoliko nedelja odradi putovanje po celoj Evropi. Naravno, kombinacija itekako glasnog automobila (koji pritom zbog folije i dorada ne možete da vam promakne) i brze vožnje znači česte susrete sa policijom. Tako je pre nekoliko nedelja proteran iz Švajcarske, a novi ''incident'' je imao juče na kultnom Nirburgringu kada su mu naredili da napusti stazu. Naime, njegov Lambo je bio preglasan, pa su uređaji tako zabeležili nivo od čak 137 dB! Primera radi, poletanje mlaznjaka ima nivo od 140 db! Ne treba ni napominjati da je time oborio rekord najglasnijeg automobila ikada na Nirburgringu. Budući da je reč o itekako uočljivom automobilu, na YouTubeu se nalazi veliki broj videa u kojima je moguće videti i čuti ovog monstruma u akciji:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voleo bih da vidim baju od Subotice do Lefkade u jednom danu :D:D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...