Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Španija 2014.

Recommended Posts

Ništa novo, Hamilton kreće prvi i u Španiji

 

luis-hamilton-boks.jpg

 

Nije bilo iznenađenja na kvalifikacijama za sutrašnju trku Formule 1 koja se za Veliku nagradu Španije vozi na stazi Katalunja pored Barselone pošto je novu pol-poziciju osvojio vozač Mercedesa Luis Hamilton. Britanac je u trećem delu kvalifikacija ostvario najbolje vreme od 1:25,232 minuta što je za 168 hiljaditih delova sekunde bilo bolje od rezultata koji je zabeležio njegov klupski kolega Niko Rozberg (1:25,400).

Iz drugog reda krenuće vozači Red Bula Danijel Rikardo i Vilijamsa Valteri Botas, peto vreme je ostvario Roman Grožan u Lotusu, dok su dva bivša šampiona, vozači Ferarija, Kimi Raikonen i Fernando Alonso na šestom i sedmom mestu. Dženson Baton je tek osmi u Meklarenu, Felipe Masa je završio na devetom mestu, dok se Red Bul Sebastijana Fetela pokvario na startu trećeg dela kvalifikacija pa aktuelni prvak Formule 1 nije zabaležio vreme. Trka za Veliku nagradu Španije, peta u sezoni, na programu je u nedelje u 14 časova. Vodeći u generalnom plasmanu i dalje je Niko Rozberg sa 79 bodova, a samo četiri manje ima Luis Hamilton i to samo iz razloga što nije završio trku u Australiji, dok je na preostale tri trijumfovao.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

I naravno rezultati:

 

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Ricciardo
4. Vettel
5. Bottas
6. Alonso
7. Raikkonen
8. Grosjean
9. Perez
10. Hulkenberg
11. Button
12. Magnussen
13. Massa
14. Kvyat
15. Maldonado
16. Gutierrez
17. Sutil
18. Bianchi
19. Chilton
20. Ericsson
DNF Kobayashi
DNF Vergne


Trenutno stanje na tabeli:
 
Untitled.jpg
 
Preuzeto sa ESPN

Share this post


Link to post
Share on other sites
Horner: Bliži smo Mercedesima

 

horner.jpg

 

Iako nisu uspeli da ih savladaju u Kataloniji, Kristijan Horner smatra da su Red Bulovi bliži Mercedesu nego na početku sezone. ''Mislim da ima mnogo ohrabrujućih znakova, imali smo veoma pozitivnu trku. Izgubili smo mnogo vremena iza Vilijamsa i onda se našli na ničijoj zemlji i to je bilo to. Ipak, zadovoljan sam.'' Horner je čak i procenio realnu razliku između bolida Mercedesa i Red Bula u ovom trenutka. ''Mislim da je rezlika u ovom trenutku 0.6 sekundi po krugu. To zvuči mnogo, ali je nadoknadivo. Mislim da je dobro to što smo bili na podijumu i dokazali da smo ispred Ferarija i ostalih bolida'', zaključio je Horner.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...