Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
plsvojo

Lancia Lybra - (de)aktivacija fabričkog alarma

Recommended Posts

Zdravo,

Zamolio bih za pomoc oko podešavanja fabričkog alarma Lancia lybra.

Na sredni upravljačkog stuba je crvena lampica što upućuje na fabrički alarm. Od prethodnog vlasnika nisam dobio ključ za alarm već malu knjižicu na kojoj su šifre (electronic code, mechanical code).

Naime, akumulator je izvađen iz automobila pre dva dana i od danas se alarm ne uključuje istovremeno sa pritiskom dugmeta za centralno zaključavanje na “skakavac” ključu. Dugmad na daljinskom jednostavno sada nemaju vezu sa alarmom. Ugasim automobil, izađem i zaključam (ne čuje se aktiviranje alarma). Nakon 30 sek. se aktivira alarm po automatizmu. Svaki put kada hoću da uđem u automobil pritisnem dugme za otključavanje (opet se ne čuje deaktivacija alarma), otvaram vrata i tada kreće pištanje!!! Alarm se gasi ubacivanjem ključa u kontakt bravu, na moju žalost i negodovanje komšija. Ako isčupam određeni osigurač, ne radi ni alarm i centralna brava.

 

1. Prvo pitanje je kako da se podesi alarm da se uključi/isključi sa pritiskom na dugme za centralnu bravu? Nadam se da nije došlo do kvara na sistemu.

2. Drugo pitanje je da li neko zna kako se programira alarm da se ne uključuje automatski 30ak sekundi nakon gašenja automobila već samo zajedno sa pritiskom na dugme za centralno zaključavanje? U uputstvu stoji da je ovo opcija za neka tržišta ali ne i kako se isključuje.

 

Hvala unaprijed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam čitao pa zato pitam, ima li nešto o alarmu ovde:

http://fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/38855-uputstvo-lancia-lybra/?hl=lybra

 

Znam da kod onih verija Stila koje su imale fabrički alarm onda ima i u vlasničkom uputstvu o njemu...trebalo bi da ima onda i u knjižici za Lybru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pročitao sam prvo uputstvo. Na žalost, ne mogu naći ono što mi treba. Svo vrijeme je priča kako se alarm pali i gasi sa centralnom, inače "contact Lancia dealership".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...