Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

autoshopmagazin.jpg AutoShopMagazin: Lexus vremeplov

 

Pre 30 godina Lexus se pojavio na evropskom tržištu sa samo jednim modelom - LS400.

Do danas je isporučio u Evropi preko 1.000.000 automobila, što nije za podcenjivanje imajući u vidu koliko su to skupi, luksuzni modeli u pitanju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lexus Electrified Sport Concept

 

lexus h04.jpg

 

Japanski mediji su još ranije pisali da u Lexusu rade na nasledniku sportskog modela LFA koji bi trebalo da se pojavi u narednih nekoliko godina. Kao potvrda tih glasina je u decembru stigla promocija Lexusovog električnog automobila nazvanog Electrified Sport, koji se u medijima najavljuje i kao duhovni naslednik Lexusa LFA.

Međutim, za razliku od starog LFA modela koji je imao 4.8 atmosferski V10 motor sa 560 konja, ovaj Lexus Electrified Sport Concept ima potpuno električni pogon (detalji nisu saopšteni). U svakom slučaju, Lexus je sada objavio novi set fotografija i video ovog automobila.

 

lexus h03.jpg

 

Sa smelim proporcijama i malom visinom koja je potrebna za sportski automobil visokih performansi, koncept Lexus Electrified Sport simbolizuje budućnost luksuznog brenda, a istovremeno oživljava duh legendarnog Lexus LFA.

 

220878-lexus h02.jpg

 

Za sada je poznato tek da Lexus Electrified Sport Concept od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto više od 2 sekunde i da ima domet od oko 700 km. Osim toga, automobil će imati i panele karoserije od ugljeničnih vlakana, dugačku haubu i unutrašnjost za dve osobe.

 

leus h01.jpg

 

Lexus će inače ponuditi EV u svim segmentima do 2030. godine, pri čemu će do tada prodavati samo električne automobile u Kini, Evropi i Severnoj Americi, a 2035. će u potpunosti prekinuti prodaju automobila sa motorima SUS.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...