Jump to content
FAS Goran
Marko Topola

Kupovina automobila do xxxxx eura

Recommended Posts

Meni su rekli da ti dsg nisu loši, ali ako ih kupuješ nove.

Ubija ih spora vožnja, u koloni, dok miliš na semaforu, i još gore ako je opterećen, ili na uzbrdici. Tad kvačilo ne uhvati skroz, i troši se.

E sad ti bacaj graške kako ga je neko vozio, a popravke su... Bila je i neka priča da se u Australiji pokreće grupna tužba, nešto oko dsg-a.

 

Ja bih voleo neki "glup" tork konverter, i ćao. :D

Ne mora promena da bude toliko neprimetna, a jeste stvarno kpd dsg, to nema šta, samo po obrtomeru vidiš.

 

Ma na korak sam da odustanem od kupovine, i nastavim da se gužvam u mom Bravu. Pun mi je ovih preprodavaca. Zato sam prošli put i ograničio kupovinu na dva placa, i čekao da se kod njih nešto pojavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je to ok opcija,em ces kupiti mladji auto i sa manje kilometara,a Fiat Tipo je lep auto,nije sto je ovo Fiat forum,al odlican je

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni je lep karavan. Samo mi je bilo daleko da čekam da dođe do prihvatljive cene polovnjak.

Mada, kako stvari stoje...

Ali će to biti mečku da rodiš da nađeš neki dobro opremljen.

Fiat naročito, a manje više i bilo šta drugo, ne uzimam bez ksenona ili led svetala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drage kolege forumasi,

 

trazim vec neko vreme auto, gledao svasta, merkao tu po ns, dosta toga bilo nezadovoljavajuce sem auto diva koji trenutno nema nesto sto meni odgovara, iako uopste ne vijam nista konkretno, nego sam nesto solidno i da je u ceni. Medjutim, cekao sam i da prodam auto, sto je sada ucinjeno i izvesno. A i nije mi se zurilo kao tu je i zenin, e sada mi se zuri :). Sada se izbor suzio, ali i nije, zato trazim pomoc :D Nije jer mi zaista nije bitan brand, vrsta auta, sto se vidi, koliko da je model koji mi je ok i koji cu u naredne 3, 4 godine moci da djiram s minimalno ulaganja. Ono sto je definitivno gledao sam ove konkretne automobile, tamo gde su benzinci, jesu benzinci da bi koliko toliko izbegao ne samo muke dizela potencijalne, nego i dosegao objektivniju neku +- realnu km, sto je kod dizela gotovo ne moguce. Ali zanimaju me ovi konkretni automobili, placevi, modeli, i vase misljenje iskreno i bez ustezanja. Takodje, sto se tice same kupovine, kako gradim kucu trenutno, zavrsavam, ugradjujemo podno grejanje i cuda skupa ko bog otac, isao bih ili na kes, ili mozda i deo na kredit, uz ucesce, kako bi sacuvao "ziv" kes mukotrpno zaradjen i posteno u zamlji nam ovoj...

 

Navescu oglase i printscr automobila koje gledam, jer je igra dvostruka pa vas molim da kazete ako ste imali iskustva sa nekim od ovih placeva (ja svakako nisam), a i da glasate koji biste automobil od ovih gledali licno i obrazlozite kratko zasto i zasto ne neki drugi (slobodno upisete glas za taj i taj auto :))

A ja cu vam biti zahvalan i nadam se uskoro predstaviti svoj novi auto. U nastavku je izbor, muka moja.

P.S. ako admini misle da sam nesto s ovom temom pobrkao, u smislu da nije po nekim pravilima neka je premeste tamo gde misle da je to ok. Hvala na razumevanju.

 

U izboru je bg autoplac, daju garanciju kakvu takvu od 20.000 na motor i menjac, a i primerci koji me zanimaju deluju ok. Ova Croma deluje ok sacuvano + provereni 120 ks motor, jedino mi se cini da je bas klot paket opreme, ako nema tempomat, a sa slika ne vidim da ima, ne bi je ni gledao, ali stavljam je u slucaju da gresim i da ima tempomat, a u opisu nije tacno navedeno, jer cesto tako biva...svejedno, sem tempomata, i klime, ne patim ja za nekim drugim dzidzabidzama...

 

image.thumb.png.90ebf170d12ba6cfb540affcadda4ac0.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12427645/fiat-croma-19-mjet-svajcarska

 

Onda ova Laguna, koja se cini ok sa slika, ista prica bg autoplac je prodaje> prednost je motor o kom sam cuo dobre reci, nissanov 2.0 dci

 

image.thumb.png.d0d7533ef796e0460bb1696567251240.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14072848/renault-laguna-20-dci

 

Sledeca prica je autoplac S, tamo mi je zapao za oko ovaj Citroen C 4 picasso koji stvarno, barem na slikama, izgleda skroz dobro. Kazem, barem na slikama, jer stvarno ne vidim neke zazore ni spolja, a unutra cini se skroz ok enterijer. Dakle, autoplac "S".

 

image.thumb.png.d04801658c71aedd71710906a7d22e6b.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13794041/citroen-c4-picasso-kredltiexsluslve

 

 

Tu gledam i ovaj Scenic, iako mi ovaj Citroen bolje deluje in general

 

image.thumb.png.29e15c781f560a466830113c06c8edbb.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12499084/renault-grand-scenic-kredltl7-sedlsta

 

I za kraj, autoplac Imperial, zanima me par kola kod njih pre svega, jer imaju puno vozila, takodje neko ih ovde pominjao, i sta ja znam automobili im izgledaju ok, iako ne daju neku garanciju.

Tu mi je zapala za oko jedna 159-ka i to namerno benzinjara 1.8, koliko znam to je opelov motor koji ok prima plin (ako nisam lose obavesten) i isao bi na plin bas zbog toga ugradnju kasnije po kupovini. Znam, alfa ne ide na plin, ali zasto da ne. Ima jedna ta alfa s tim motorom u Imerialu, delim link https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14212675/alfa-romeo-159-18-b i jedna autoitalia koja izgleda znatno "zdravije", no mozda gresim, zato i pitam, bas o konkretim autima, primercima> evo je link +prtscr >

 

image.thumb.png.1a5a3908a1b97347edb686652bdbdb4d.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13901051/alfa-romeo-159-18-b-progression

 

U Imperialu mi je bio zanimljiv i jedan 308 koji je otisao, zvao sam da ga pogleda drugar iz BGD/a, ali onda mi je on skrenuo paznju, posto je ova kupljena, na jednu Octaviu, istina 4x4 ali koja ako je sve ok, mogla bi se fino voziti, a zimi bi posluzila na mom brdu. Evo je, deluje stvarno zdravo, barem na fotkama>

 

image.thumb.png.76cbe59a2c9bf0548af92d2d1d98b1c2.png

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14233777/skoda-octavia-19-tdi-4x4

 

Molim vas sve koji imate neku lepu ili ruznu rec o nekom od predlozenih placeva, da je kazete bez ustezanja, isto tako molim za predlog sta od ovoga otici pogledati. Ja nisam iz BGD, prodao sam auto, pa bi morao zenu da smaram da mi pozajmi :) Tako da mi ovo suzavanje znaci, jer nemogu malko malko obilaziti, niti imam vremena. Narocito ako je neki plac za strogo izbegavanje

 

Hvala vam puno unapred svima

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ok, iskreno, u ns nisam puno toga nasao, gomila je nekih novih placeva, likova, svasta se tu nudi, ima tu i verovatno neki ok auto, ali ode brzinski, u BG opet ima placeva koji vec dugo rade, o kojima mozes pronesto i procitati na netu itd....U NS sem Caruso autoplaca, i AutoDIv-a je bas nepoznanica. A da odgovara nekom mom uslovu kupovine trenutnom.

 

Svakako, premda bi mi juznije bilo dalje :), @MS PK koji ti se auto od svega cini ok izborom na osnovu slika, stanja, i da li znas nesto dobro o nekom od placeva kojih ih nude.

 

Edited by Nidza Savin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala. Nisam bas da mi odgovara sve, ne bi nikad kupio Hyndai Accent ;) Ili  Chevrolet Captivu da mi trosi ko dva tamica. Salu na stranu, trazim dobar primerak, i kako sam i napisao nisam toliko fokusiran na konkretan model, vise na konkretne primerke koje sam i postavio. Vozio sam razlicite automobile, do sad, uglavnom istina mahom italijane, cak 4 talijana.

Ono sto smo svi verovatno do sad skontali ako smo imalo realno (a i sluzbeno sam vozio raznih kola i po inostranstvu) svi automobili konfekcijskog ranga nude manje vise isto, i tu nema razlike, samo je pitanje koji je auto koliko sacuvan, odrzavan, noviji ili na izdahu.

 

Tek zaista vise klase nude nesto vise, a o tome ovde ne govorimo i to kosta znatno vise.

 

Svakako, @andreja.micovic hvala ti na predlogu, da li ti se neki od ovih primeraka koje sam ja postovao cini ok, i da li si imao ili si cuo za neko iskustvo za neke od tih placeva?

 

Pozdrav!

 

 

Edited by Nidza Savin

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nidza Savin

 

159-ku sa tim Opelovim 1.8 ne bih gledao. Jesta ona najlakša od svih Alfi 159, ali i tako najlakša opet ima 1.5 tonu. Motor ima 140 konja, pa može da se pomisli da će auto da ide sa njim (jer pravile su se 159-ke i sa 120 konja kao što znamo), ali je ovde 140 konja sa samo 165 Nm. Ranije se kod modela koji imaju slabe atmo benzince za tu veličinu auta dodavala ''jedna brzina više'', tj. imali su kraći menjač i mogao je auto barem nekako da ide, da ima neka među-ubrzanja (npr. Stilo sa 1.2 16v je imao 6 stepeni prenosa, dok su oni sa jačim benzincima imali 5), ali kod 159-ke sa tim 1.8 ni to nije urađeno jer ima menjač sa 5 stepeni prenosa.

Ok, kontam da bi hteo što jeftinije da se voziš i da staviš plin u nju, ali sa ovakvim performansama potrošnja plina ne znam kako bi bila ispod 12-15 litara imajući u vidu da fabrika deklariše malo preko 10 litara benzina po gradu.

 

Na sve to, konkretan primerak čiji si link dao (bela 159-ka) nema ništa od opreme. Ono, takoreći ništa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nidza Savin

 

Od placeva koje si naveo, jedino sam za ''S Auto'' čuo da ne treba ''trčati kod njih'', tj. da ima dosta drugih placeva koji rade bolje aute. Nisam to čuo 100 puta pa da mogu reći da je sigurno tako, nego eto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet ja, opet vi :) i opet moje unapred hvala

 

Naciljao sam ovu Cromu, najpre sam trazeci automobile vec neko vreme je snimio i ucinila mi se inicijalno skroz ok. Potom (ovoga puta se zahvaljujem) sam sa kolegom s foruma dekijem i proverio auto u smislu reg tablica...Zapravo, vec sam se bio cuo s vlasnikom placa, uveravao me je da je auto ok, da dodjem da pogledam, takodje "da km nije dirana". Onda me je kolega deki savetovao, pa sam ga opet nazvao i zatrazio tablice iz IT, odnosno targe, kako bismo chekirali kilometrazu, covek mi je izdiktirao, napomenuvsi opet da je km ta i da on nista nije dirao. Provera preko tablica kaze da je pri poslednjoj reviziji u februaru prosle godine auto imao na satu nekih 117.000 km. Sto bi se s ovom km sada na oglasu slagalo plus minus.

 

Zanima me da li je to realno? Prosto ne mogu da verujem da je neko uzeo Cromu da predje tako malo. Croma zaista deluje lepo, vozicu je kod Gorana na proveru svakako. Ali eto i na savet kolege pitam da li je realno da je to km, posto sam u neverici blagoj. Hvala

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14177956/fiat-croma-19-m-jet

Edited by Nidza Savin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa jeste za nevericu, ali ako i provera na onom sajtu kaze tako, onda definitivno jeste ta km. E sad, sta je razlog tako maloj km - ostace misterija. Po meni, najvise se fokusiraj na proveru da li je bila lupana. Ako znas nekog sa onim meracem debljine laka, to bi bilo idealno. Jer mehanicki, ako mu nesto i fali sitno, na toj km, to nece biti nista strasno i lako ces resiti najverovatnije pogotovo s obzirom da je u pitanju najpouzdaniji motor iz Fiata tih godina. A ako je bio karamboliran, onda ko zna sta je i kako... Ja sa slika ne mogu da utvrdim te razlike u nijansama, ima ljudi koji mogu, ali mislim da je merac laka najbolja stvar za to :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, ja obicno vec na slikama primerim te zazore na automobilima, pa ne idem ni da gledam. Kod nje to ne vidim. Ovoga puta.

 

Bas gledam, jeste boja specificna, na sivoj metalik se recimo bolje vidi, ali ne vidim na farovima, nigde neke zazore ovako na slikama.

 

I ako je udarana, neko ju je dobro sredio.

 

Hvala @horvat

Edited by Nidza Savin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj, da ti olaksam odmah. Nov auto imas u svakom salonu. Odvojis ~30000eur i biras, bez zazora i raznoraznih sumnji :D Mnogo se opterecujete za jedna kola od 2-3-5000e. Pa ima 15god, 5god sigurno je bila kasko osigurana. Vozena toliko godina po gradu , pa dosta bi joj bilo samo da je na jednom parkingu stajala sve vreme a kamo li da je i vozena po malo. Ok, vidis neki zazor, odes, pogledas da auto nije imao tezu havariju. Menjano krilo, vrata, branik...to su gluposti, a i plus zazori na italijanima ne govore puno. Nije to Audi ili Mercedes pa da se vodilo reda o svemu kada je sklapano, ovo je islo malo vise..po naski :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...