Jump to content
Goran
boki

Kamere & presretači

Recommended Posts

On 3/13/2026 at 3:51 PM, clockwork_orange said:

Ako ti je neko pre 15-ak dana smetao sa hiltijem 
Taj sam izvinjavam se

Ako je ovo na temu onih pet majusnih, neprimetnih, peticom busenih tiplica sto sam upucao u zid, i imam jos osam - ondak je odgovor neadekvatan. Da tako kazemo - demonstracija prekomerne brutalne sile :)
 A i nisam to ja bre, to je Nele iz prizemlja :)

P.s. -nisam mislio na granicne limite vozila (pada i to je plus znati, naravno), nego bas ono, svakodnevna voznja. Neretko vidimo recimo da se ljudi zakucaju jedni u druge. Naravno, masu puta osnovni uzrok je bockanje telefona, ali ponekad nije. Ponekad je ipak cini mi se opcija da se neko zalepio preblizu za tog ispred sebe, a u smislu brzine kretanja, vremena reakcije i zaustavnog puta. 
 Secam se nivu kad sam kupio svojevremeno, kao vec vrlo iskusan vozac (kao), tipa stotinak hiljada navoza pretezno gradske voznje itd, i odem na frusku goru da je provozam kroz gloginje i trnjine da se ne bih mnogo potresao na temu farbe :)  - i onaj spust sa zmajevca ka vrdniku - skoro da sam ispravio bio jednu krivinu sa 40-50 na sat, opusteno sam otisao pola metra u suprotnu traku recimo. Naprosto, auto je visi i ponasa se bitno drugacije u datim situacijama od nizeg koji sam do tada vozio. 
 Kad sam poceo da vozim, onaj lakat ka aerodromu desno sa vojvodjanske, pao bio neki sneg/bljuzgavica - tu se secam recimo da sam se zarotirao bio malo. -eto to je tipicno - sta uciniti kada auto pocinje da proklizava, i pride se rotira. 
 Ne znam. Al' ubedjen sam da bi te neke situacije svakodnevne trebale biti pokrivene u obuci - dakle - na poligonu gde je to onda bezbedno, a ne samoinicijativno, na stvarnom putu, gde ponekad moze biti pogubno.

Koliko smo daleko od autonomnog vozila koje će stati kraj puta gde god poželi i snimati pola sata, pa se pomeriti na drugu lokaciju i tako 24/7....

IMG_20260407_133942.jpg

Meni ne liči na kameru za merenje brzine. Obično stave radar 200m iznad sa leve strane tako da verujem da je kazna zbog toga. 

Meni još ništa nije stiglo a redovno vozim brže od 50

Meni je stigla cestitka, srecom za Alfu ne za Fiata. :)

ubaci me kolega u neku viber grupu, za naš kraj, samo sevaju poruke i prijavljivanja o patrolama na putevima