moron 5582 Posted February 21 Odoh sutra iz BG do Kolašina. Ima li nekih novih fiksnih radara kada se isključim sa autoputa kod Požege, pa dalje ka Užicu, Kokinom Brodo, Prijepolju i Brodarevu ? Da su novi, iz poslednjih oko godinu dana ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 1062 Posted February 27 30 novih kamera, koje snimaju 9 prekrsaja: 1. Batajnica, izlaz prema Novoj Pazovi (kod nadvožnjaka) 2. Ugrinovačka ulica, Zemun (kod stadiona Zemuna) 3. Smederevski put, Vinča (kod ulaza na deponiju) 4. Bulevar Peka Dapčevića, Voždovac (ravna deonica kod Kumodraža) 5. Ibarska magistrala, Rušanj (kod prve benzinske pumpe) 6. Surčinski put, Ledine (kod Grand kafe) 7. Mirijevski bulevar, kod nove benzinske pumpe u dnu brda. 8. Zrenjaninski put, Krnjača (kod skretanja za Kotež) 9.Medaković 2 (kod Plavog mosta, 150m od Profesora) 10. Bulevar Nikole Tesle, Novi Beograd. 11.Tošin bunar, kod Studentskog grada. 12.Višnjička ulica, kod Ada Huje (pravac ka Karaburmi) 13. Grocka, na samom ulazu iz pravca Beograda. 14. Bulevar oslobođenja, kod ulaza u Jajince. 15. Vojvode Stepe, kod Farmaceutskog fakulteta. 16. Miljakovačke staze, na vrhu brda prema Rakovici 17.Avalski put, kod motela "Hiljadu ruža" 18.Bulevar heroja sa Košara, Novi Beograd (kod mosta na Adi) 19. Borča, ulica Bratstva i jedinstva (kod škole) 20. Ovčanski put, kod pruge. 21. Makiš, stara Obrenovačka pruga (ravna deonica) 22. Altina, ulica Dobanovački put. 23. Bežanijska kosa, ulica Partizanske avijacije (kod crkve) 24. Ulica Kneza Višeslava, Čukarica (kod skretanja za DIF i Košutnjak) 25. Dobanovci, Ulica Maršala Tita (na samom ulazu iz pravca Surčina). 26. Boljevci, glavna ulica kroz naselje (dugačak, pregledan pravac). 27. Mladenovački put, Mali Požarevac (deonica odmah nakon silaska sa autoputa). 28. Bulevar vojvode Mišića, kod Sajma (ispod nadvožnjaka). 29. Barič centar. 30. Naplatna rampa Vrčin (obe strane) Ne znam koliko je ovo tacno. Danas sam prosao i ne videh kamere ni na Vrcinu ni na Malom Pozerevcu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9626 Posted February 28 Ovu kameru pod brojem 19 trqzim danima, jer mi u komsiluku, i jos je ne videh.Moguce je da nisu sve sa spiska jos uvek postavljeneSent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5582 Posted Sunday at 02:17 PM I ja juče pri prolasku gledah gde bi tačno bila ova pod r.br. 17 ( Avalski put, kod motela "Hiljadu ruža ), ali, ne uočih je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 390 Posted Sunday at 03:09 PM Ljudi, pustite te priče sa neta. Biće kamera na tim mestima jednog dana. Do tada, kamere se ne postavljaju baš tako lako a još teže se puštaju u rad. Nije to samo posadiš banderu, okačiš kameru i kreneš da kažnjavaš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Sunday at 03:36 PM Kod nas u gradu su postavili kamere na svim ulazima i izlazima iz grada. Ono, vide sve, brzina, pojas, telefon, reg nalepnica.... Vremenom se pročulo da sistem ne radi, ili bar tek nešto radi. Ali služe kao strašila, plaše čavke. Ljudi voze sporije. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4588 Posted Sunday at 05:47 PM Kod nas takva kamera bila u centru grada postavljena snimala sve, probni period mesec-dva neka firma MUP-u dala na test pa ako se pokaze dobro da postave, nije se kaznjavalo samo testirali i kad su videli koliko prekrsaja ima i da to nije realno da moze da se stigne da se obradi, pritom MUP nema dovoljno radnika, digli ruke, skinute akamre ostale samo one standardne male koje snimaju kao kucna varijanta, njih ima na svim raskrsnicama. Jako je tesko obradjivati te podatke sa kamera, znam jednog bivseg policajca pa mi prica koliko je to u stvari komplikovano za funkcionisanje kad su u pitanju takve obrade odataka, slanje, naplate, sve to traje , mnogo im lakse da patroliraju i zasutavljaju na licu mesta i pisu kazne nego te daljinske varijante. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted Sunday at 06:41 PM 3 hours ago, shuxx said: Ali služe kao strašila, plaše čavke. Ljudi voze sporije. Ali cavke! Doduse mene su uplasile, vozio sam kao po jajima pre neki mesec po Prokuplju.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Sunday at 08:13 PM 1 hour ago, MiloshBg said: Ali cavke! Doduse mene su uplasile, vozio sam kao po jajima pre neki mesec po Prokuplju.. E, što se ne javi. Ccc toliko li si bio u gužvi.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted Sunday at 09:11 PM Guzva, sa zenom je uvek guzva i jurnjava pogotovo kad je shoping u pitanju. Videla na instagramu neki salon namestaja, pa da iskoristimo kad smo kod njenih u Paracinu... Caskom je tu Prokuplje, sat vremena. I tako... i kupismo garnituru. A svakako bih zeleo doci, svidja mi se taj deo Srbije, pogotovo iz ugla istorije. Bice prilike. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Sunday at 09:16 PM Leba ti, gde ste u PK kupili garnituru... a da je povoljno aj mi reci pa da se šlognem 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted Sunday at 09:54 PM Salon namestaja Dunja. Nisam siguran da imaju sajt, nasli smo ih na Instagramu. Adresa Bosanska 2. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Sunday at 10:19 PM Jooooj sad mi tek žao što se nisi javio.... Jer bih ti možda završio kupovinu sa finim popustom... Ostalo bi za ručak u kafani. Uvek se javi lokalcima kad dolaziš, na domaćem su terenu. Pre 4 god vidi moja draga neki kauč u Dunji, bio oko 55000, ja pogledam ko ga pravi, pa odemo direkt, još mu skinemo stranice, i kupimo ga za 35000. Odličan. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted Monday at 06:59 AM Ma vidi, s obzirom kakve su cene po Beogradu, tamo smo super prosli. Platili smo 75k, a odma nakon nase porudzbine cena je skocila na 90 i neku hiljadu. Po Beogradu takve garniture krecu od 120 pa na gore. Hvala svakako! 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4588 Posted Monday at 08:01 AM Da skoknemo iz PN u PK kao tu je blizu razumeo bih da si rekao da skoknemo u KŠ ajde to je 30ak km sve ap stigneš čas ali PK je preko 100km :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Monday at 08:33 AM Care, ženska logika. I moramo im ispunjavati hirove, inače smo naje8ali..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted Monday at 09:58 AM (edited) Ili ovaj rad : On topic, ne pominje se navodna tacna buduca pozicija, ali meni ova lokacija deluje interesantno. A la nekadasnje iskakanje iz zbunja : On 2/28/2026 at 12:23 AM, city said: 18. Bulevar heroja sa Košara, Novi Beograd (kod mosta na Adi) Vozis preko mosta npr. 70 km/h (do onih 20 km/h preko u gradu), a imas osecaj da stojis kada krenu da prolecu pored tebe . Mada svakako je smesno da na mostu, kao i na celom tom potezu, ogranicenje bude kao u gradu. Em zbog strukture same saobracajnice, em je to svakako i deo UMP (ako ga i dozivimo da bude uradjen u celosti). Edited Monday at 10:00 AM by Ivan 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 460 Posted Monday at 01:40 PM 19 hours ago, OMP said: Kod nas takva kamera bila u centru grada postavljena snimala sve, probni period mesec-dva neka firma MUP-u dala na test pa ako se pokaze dobro da postave, nije se kaznjavalo samo testirali i kad su videli koliko prekrsaja ima i da to nije realno da moze da se stigne da se obradi, pritom MUP nema dovoljno radnika, digli ruke, skinute akamre ostale samo one standardne male koje snimaju kao kucna varijanta, njih ima na svim raskrsnicama. Jako je tesko obradjivati te podatke sa kamera, znam jednog bivseg policajca pa mi prica koliko je to u stvari komplikovano za funkcionisanje kad su u pitanju takve obrade odataka, slanje, naplate, sve to traje , mnogo im lakse da patroliraju i zasutavljaju na licu mesta i pisu kazne nego te daljinske varijante. Kako to kod mog jarana u svarcvaldovini germanjskoj (vise puta vozio bajs/pa pauza/sednem/pijem pivo i gledam) - postave mobilne radare na ulazima u selo (i to ne pederski kako se kod nas radi - nego ono, imas uredno par znakova itd - i kad te skljocne dobijes uplatnicu u roku od par dana. Pri tom pricam o pre deset godina - znaci oprema je od tad mogla samo da se usavrsi, posto pricamo o opremi koja u osnovi sluzi za represiju, nije iznalazenje lekova za retke bolesti recimo -meni se javlja da je neki drugi razlog u pitanju. -posto automatizovan sistem NE poznaje kumove, prijatelje, surnjaje i snaje. nego ovako lepo svima - casni panduri rade za platu, prljavi malo izreketiraju raju, poneko od raje se dozove pameti poneko ne, bez obzira na nacin na koji je platio reket, pardon, hocu reci prekrsajnu kaznu. *Videh pre jedno nedelju dana mobilnu radar-kameru tu takvu kakve sam vidjao tada po germaniji ovde kod mene u vojvodjanskoj u nivou 63. bloka smer ka zemunu. Tamo su njihovi panduri to imali nekoliko tih mobilnih sistemcica, neko vozilce tipa doblo - i samo zadju po selima i stave na ulaz/izlaz, i dodju posle nekog vremena i pokupe. Bas sam jednom prilikom vise germana spasio bede - sedeo sam na klupi uz taj put, magistrala je, kod njih je 90, i na tom delu je smanjena na 70ak jer na kraju pravca ide jaka krivina. i ono cujem/vidim da se raja zaletela malo preko - i samo im ono u desnoj pivo, a levom ono "langzam lave, langzam..." - ono sviraju braca nemci i blicaju, fazon fala brate gradjanine saborce protivu otimacha Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 390 Posted Monday at 04:18 PM Pa to su oni sada "naši" radari koji snimaju 5 traka istovremeno. Postave ga iza nekih kola a on snima pod 45 stepeni, kad prođeš kola i vidiš ga, već si gotov. Mada, koliko vidim obično stoji sam pored puta, vidi se ako znaš šta da gledaš. Do sad si mogao da nazagiš po neku krvinu jer tu nikako nije mogao da bude radar, sada može i tu. Nema više gde da se vozi a da si siguran od kazne. Mogao da nadrljam par puta a i video sam slike koje pravi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3104 Posted Tuesday at 02:50 PM Ja sam trenutno u Germaniji i do posla imam oko 3km... I dva fiksna radara a povremeno (2x mesečno) i treći radar onako sakriven u kraj.... I ne, nema svuda kulturnih znakova nego saznaš kada stigne koverta na adresu U odnosu na našu zemlju mogu slobodno reći da ima mnoooogooo više radara... Bez Blitzera (app) ne krećem nigde dalje, a nije ni on siguran uvek... Ali je i kultura i saobraćaju nekoliko puta bolja nego kod nas... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 396 Posted Tuesday at 03:10 PM Ja sam trenutno u Germaniji i do posla imam oko 3km... I dva fiksna radara a povremeno (2x mesečno) i treći radar onako sakriven u kraj.... I ne, nema svuda kulturnih znakova nego saznaš kada stigne koverta na adresu U odnosu na našu zemlju mogu slobodno reći da ima mnoooogooo više radara... Bez Blitzera (app) ne krećem nigde dalje, a nije ni on siguran uvek... Ali je i kultura i saobraćaju nekoliko puta bolja nego kod nas... Ima "znakova", znak za ogranicenje brzine. Mislim da se na forumu vec vodila polemika oko toga da li treba ili ne treba da bude naglaseno da je u blizini radar. Daleko od toga da vozim po ogranicenju i da nisam nikada platio kaznu za to ali po meni znak za ogranicenje je dovoljno upozorenjeSent from my iPad using Tapatalk 1 Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3104 Posted Tuesday at 05:05 PM Tako je, znakova za ograničenja ima Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1440 Posted Wednesday at 06:11 AM 15 hours ago, Djuk85 said: Ja sam trenutno u Germaniji i do posla imam oko 3km... I dva fiksna radara a povremeno (2x mesečno) i treći radar onako sakriven u kraj.... I ne, nema svuda kulturnih znakova nego saznaš kada stigne koverta na adresu U odnosu na našu zemlju mogu slobodno reći da ima mnoooogooo više radara... Bez Blitzera (app) ne krećem nigde dalje, a nije ni on siguran uvek... Ali je i kultura i saobraćaju nekoliko puta bolja nego kod nas... U kojoj si pokrajini? U Baden Württembergu ima ubedljivo najviše blitzera, preko 1000, u ostalima mnogo manje. PS. Ako ostaješ duže, kupi OOONO, to je jedan mali i jeftin uređaj koji ti javlja gde su blitzeri, povezuje se sa telefonom i nema potrebe da ti ekran bude upaljen. 1 Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3104 Posted Wednesday at 06:41 AM Ja sam u Nrw, ne znam gde ih ima najviše ali ovde su na svakom ćošku Koristim Blitzer ili Radarbot... Blitzer je ok jer ima samo widget... Najsigurnije je ipak voziti po ograničenju Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока 1 TheWickerMan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted Wednesday at 07:53 AM Kamere na sve strane, ograničenja brzine, a ovamo nam prodaju 200/400 ks automobile . Quote Share this post Link to post Share on other sites