Jump to content
FAS Goran
boki

Kamere & presretači

Recommended Posts

Kod nas bi:

-neko raskantao kameru/radar dok si rekao keks;

-kamera ostala bez struje posle 2 večeri zahvaljujući brzom angažovanju nacionalnih manjina kojima je rečeno da je tu uloženo jedno 50kg bakarnih žica;

-Bilo previše para i igra bi bila praćenija od Loto-a i Binga, koji bi propali kroz vreme;

-Bilo previše igrača da bi takmičarski sistem propo (sistem ne bi izdržao);

-(dodati po nahođenju)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/29/2020 at 1:05 PM, PremieRacing said:

E, a gomila kazni koje stižu ljudima na kućnu adresu poslednjih mesec dana a tiču se istekle registracije?

Kamera snimi tablice vozila u saobraćaju, provera u sistemu, ne registrovano vozilo, kazna na kućnu adresu. 

 

Ima neko neki primer?

 

Cuo sam od lika iz teretane da je njegov ortak dobio vise kazni za voznju ne registrovanog auta, koliko je istina ne znam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li su fiksne kamere za merenje brzine prošlost?

 

207978-kamere.jpg

 

Saobraćajna edukacija je važna, ali mnoge države koje su uspešne u smanjenju broja stradalih na putevima veruju u snagu represije. U Velikoj Britaniji su ogorčeni zbog više od 1.700 smrtno stradalih na putevima prošle godine (na ukupno 49.4 miliona vozača), a to je jedna od najnižih prosečnih stopa poginulih u Evropi. Vlasti žele da još redukuju broj stradalih, a sada su se odlučili na novi korak.

 

Naime, ne veruje se više fiksnim kamerama za nadzor brzine. Vozači su se naučili na njihov položaj i već po navici smanjuju brzinu u njihovoj blizini, da bi onda ubrzali nakon što ih prođu. Ministarstvo saobraćaja traži od policijaca da upotrebe novu taktiku i da koriste mobilne kamere koje su najčešće smeštene u posebnim policijskim kombijima. ''Moramo da poručimo javnosti - ako jurite automobilom veća je verovatnoća da ćemo vas uhvatiti'', rekao je Trevor Hall, direktor Road Safety Supporta, jedne od organizacija koja se brine o bezbednosti drumskog saobraćaja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dach@

 

Jel to nešto skoro postavljeno? Baš ću sutra da obratim pažnju. Prolazim tuda svaki dan. Znači gleda u pravcu ka Gazeli? Znam da sigurno nema ni jedna u pravcu ka Zmaju.

 

 

Edited by neshaoct
popravio tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nalazi se na nadvožnjaku Omladinskih brigada koji prelazi preko autoputa. Snima najbržu traku u smeru ka Gazeli. Mala je verovatnoća da tu neko preko dana vozi brzo zbog gužve. Noću je druga priča. Ne sećam se da sam ispred nadvožnjaka video znak za kameru koji bi po zakonu trebalo da bude obavezan za fiksne kamere koje prate brzinu.

Na slici se ne vidi kamera jer je Google snimak iz 2015.

kamere01.jpg kamere02.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio slike na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao što je rečeno, kamere su u traci ka Gazeli/Sava Centru, i snimaju automobile otpozadi.

Ne znam za kamere za brzinu koje snimaju auto odpozadi. Nisam video tablu pre lokacije kamera...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema nikakve table ispred, bas sam obratio paznju. A ako niste primetili, kamera je postavljena samo 300m iza "obaranja" ogranicenja brzine sa 100 na 80 km/h. Toliko.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, xalexas said:

Nalazi se na nadvožnjaku Omladinskih brigada koji prelazi preko autoputa.

Još gledam i ne mogu da skontam gde je a ono....kod bivšeg mene :D Blok 28 na Blok 29, most kod Telekoma / ambasade.. Nisam primetio iskreno, ali evo kada budem išao kod mojih, baciću pogled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/23/2020 at 2:52 PM, neshaoct said:
Ne znam za kamere za brzinu koje snimaju auto odpozadi.

Malopre baš pričam na tu temu sa drugarom koji je 6 godina živeo u UAE. U Abu Dabiju su još pre više od 15 godina sve radar kamere snimale odpozadi (zbog zaštite privatnosti), za razliku od Dubaija gde su snimale čeono.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/4/2020 at 10:12 PM, neshaoct said:

Čujem danas za jednu od funkcija svih onih silnih kamera za nadzor saobraćaja koje su postavili po gradu...

 

Naime, na jednu liniju tehničkog pregleda u Beogradu dođe policajac i zatraži dokumentaciju za 5-6 automobila koji su obavili tehnički na tom mestu i registrovani su. Zaposleni pokažu dokumentaciju, fotografije, Vozila su zaista tu bila na tehničkom, sve fotografije su tu, dokumentacija je uredna, što je potvrdio i policajac. Ali, onda izvadi svoj službeni lap-top i pokaže snimke sa kamera za nadzor saobraćaja, za istih tih 5-6 automobila u isto vreme kad su ta vozila bila na tehničkom. Ispade da su vozila u isto vreme bila i na tehničkom i u saobraćaju.

 

Epilog: tehnički je zatvoren jer su pravili falš satnicu, odnosno nakon obavljenog pregleda menjali su satnicu kako bi odradili više automobila, tj. prihodovali više od obavljenih tehničkih pregleda.

 

 

Ovome sam prsisutvovao, pa cak i kad sam radio tehnicki namestio da sam radio u 9 ujutro, a ja bio tipa oko 3 posle podne. Problem je sto program registruje vreme iz windwosa pa sat samo vrate nazad i namesta vreme. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je glupost, sem ako taj saobracajni sistem ne belezi konstantno tablice, a po time se uvek zna gde se koje vozilo nalazi.
Tj sistem prepoznaje sve tablice sa svih kamera i belezi ih u sistem, ne samo poslednju lokaciju, vec sve istorijski.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, ISV_01 said:

Nisam primetio iskreno, ali evo kada budem išao kod mojih, baciću pogled.

Sinoc sam bas obratio paznju - stoji cela skalamerija iznad brze trake, smer ka gradu. Takodje ispred nema nikakvog znaka za merenje brzine. I kao sto rekoh, sve je na samo 300m posle obaranja brzine sa 100 na 80 km/h, za nasu bezbednost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bar na pola tih nadvožnjaka staviće te kamere. Čudi me da još nisu pokrili most na Adi . Stavio sam ovo na YouTube ima godinu dana i zaboravim. Morala je muzika da ide u pozadini,kad se čuje njihov glas video je blokiran.Izgleda da su ova trojica i glas zaštitili,pa da nebude copyright.

 

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites

Francuska povećava broj privatnih presretača

 

208208-presretac.jpg

 

Francuska je odlučila da posao lovljenja vozača u prekršajima delimično prepusti privatnicima. Posao se očigledno pokazao dobrim jer Vlada planira da 2021. godine na putevima ima 450 radarskih automobila ili 12% više nego ove godine, uključujući 223 privatnih presretača, odnosno presretača koji nisu policijski. Poslednja brojka je zanimljiva jer ove godine privatne kompanije imaju samo 40 radarskih automobila. Sa 223 radarska automobila koja će biti angažovana sledeće godine, brojka za 2020. godinu je pet i po puta veća. Privatne kompanije mogu da voze duže, posebno vikendom.

Uprkos tome što ih je na putevima bilo samo 40 (u odnosu na 362 policijska), privatni presretači su odgovorni za čak trećinu saobraćajnih kazni, što je u velikoj nesrazmeri sa njihovim brojem. Očigledno se i Vladi Francuske dopala njihova efikasnost.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde ide ovaj svet? Očekujem sledeće da će moći i fizička lica isto to da rade. Samo da cinkarimo koga stignemo. Ima opravdanih slučajeva, ali ovo najčešće služi samo uterivanje straha. Sve mi je odvratnije da živim u svetu totalnog nadzora. "Pobeći negde, daleko, što dalje... ja neću da ostanem u gradu." Riblja Čorba.

Edited by xalexas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doso ja sa Kosova pre 2 dana...posto sam isao ka tamo u 4 ujutru nisam mogao da vozim polako i isao sam 150 otprilike al posto ima brdo radova do granice iz Beograda negde picis negde vozis 80 negde i 60 posto se recimo nova deonica kroz Grdelicu opet radi na vise mesta (jbg kvalitetno uradjeno)..tako da na kraju dodjes ispod proseka...e sad i dalje niko nigde mi nije zvanicno potvrdio da one kamere na svakih 22km rade iopste i ako da sta bre rade?...


Na kosovu nov autoput nema kamera presretaca niti naplatnih rampi nicega sto vas sprecava da vozite kolko ocete...malo je to i tesko posto pored vas prolecu razne zadahe u vidu najnovijih audija i bembara al dobro...kazu da ce da kopiraju srpski model koji se pokazao kao dobar (koji model jbt? )
Planiram za jedno 15 dana u Albaniju preko Kosova opet i tamo kad prodjes prizren sve je autoput samo sto albanci furaju radare na par mesta koja nisu obelezena al kazu ti lokalci i murija je stvarno tu... Tako da ja i dalje mislim da je merenje glupost bolje da te pare za kamere presretace i radare daju nama sto privatno vozimo punta da kupimo recimo miselin gume i onda smo bezbedni

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta su sankcije ukoliko se ignorise? Da li nadleznost sankcionisanja prelazi na nasu policiju ili ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...