Jump to content
FAS Goran
boki

Kamere & presretači

Recommended Posts

Ne podrzavam ni divljanje, ali stvarno... Mogli bi ponekad malo i da promene namenu i olaksaju ljudima, pa da bas tu ujutru stave nekoga da mase, jer su guzve na semaforu prilicne sa mosta ka NBG.

Isto vazi i za jos par raskrsnica tog novog bulevara, zestok promasaj kako je uradjena semaforska signalizacija i kakve se guzve prave okolo (po inicijalnom planu bulevar je trebao da bude kompletno denivelisan, tj. da ide mostovskom konstrukcijom sa mosta na Adi do Tose, tih 2.5 km). A i kruzni tok je za nase neimare ocigledno neistrazena tehnologija, a mesta bar po NBG koliko volis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma oni ih stavljaju tamo gde će nekog da otresu, ubiju bonus i... Ja plaćam kazne za 52kmh, 57kmh i tako to ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam da li je ono sivo ocrtano kao prekid stvarno sivo, jos uvek zentam da zagazim u traku :lol: .

Dobro su se setili, ionako smo na ivici saobracajnog kolapsa.

U poslednji petak bukvalno nije moglo da se izadje iz grada, a kamoli prodje kroz njega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala za info svakako ;) , koristim uveliko u spicu (stavio sam smajlija u postu iznad).

Hvala Bogu da su konacno i na ostalim mestima uradili kao sto je to ranije bilo od Arene do SC (mada na tom potezu je i onaj cirkus sa benzinskom pumpom). Bar su malo rasteretili, mada u smeru ka gradu oko 17h slabo sta pomaze :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/14/2019 at 10:16 PM, totti said:

Ne znam da li ste primetili, ali od pre nekoliko dana zaustavne trake na auto-putu kroz BG, a na delovima između isključenja/petlji više nisu zaustavne emoji4.png

Primetih juče da su to uradili između uključenja sa AK i isključenja za Dušanovac.

Međutim još uvek je zaustavna između isključenja i uključenja za AK!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija zaustavila mladića koji je vozio na autoputu 248 km/h

 

radar kontrola.jpg

 

Saobraćajna policija na autoputu Beograd-Šid, kod Sremske Mitrovice, zaustavila je dvadesetčetvorogodišnjeg vozača koji je vozio 248 Km/h, odnosno 118 kilometara na čas više od dozvoljene brzine na autoputu, saopšteno je iz MUP-a. Vozač je priveden nadležnom sudiji koji mu je zbog nasilničke vožnje izrekao novčanu kaznu od 140.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja automobilom u trajanju od devet meseci.

''Apelujemo na sve vozače da dosledno poštuju ograničenja brzine, ne konzumiraju alkohol i ne upotrebljavaju mobilne telefone u toku vožnje i da koriste sigurnosne pojaseve, čime čuvaju i svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju'', navodi se u policijskom saopštenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanjce ako neko ima saznanja, posto sam se izgleda sinoc nenamerno zaigrao :) . 

Skretao iz Marka Hristica levo u Jurija Gagarina, pa dalje na most ka Adi, ako neko nije upucen, u pitanju je ova raskrsnica:

 

Untitled1.thumb.png.552ed1b04a5a9ab24a7e602c19b6042e.png

 

Kao i uvek, raskrsnici sam prisao krajnje desnom trakom (od 3 za skretanje levom), zbog najmanje guzve:

 

Untitled2.thumb.png.fecba2cdcece2e108bffd7e1fbc8b447.png

 

Ta traka se naravno uliva u krajnju desnu traku Jurija Gagarina:

 

Untitled3.thumb.png.26601b09211eaa5e8f7c684adeed6e41.png

 

Sve bi to bilo lepo kao i do sada :) , da mi se u nekom trenutku nije ucinilo da u Jurija Gagarina vidim isprekidanu ZUTU liniju (do sada su kao sto znamo decenijama tu bile 3 obicne trake). Od skretanja nisam primetio nikakvu tablu za zutu traku - bio je spic i mrak tako da za ovo poslednje nisam 100% siguran. Ali koliko videh, nema BUS i TAXI oznaka na kolovozu, sem sto u mraku nazires da je linija mozda zuta.

Bilo mi je sumnjivo sto je guzva, a slabo ima kola u traci, pa se lagano mrdnuh u srednju. Na samo 200m od skretanja je i kamera koja odavno snima brzinu, ali sam prilicno siguran posto je blizu da sam ispod nje prosao krajnjom desnom trakom i tek iza se prebacio u srednju:

 

Untitled4.thumb.png.f90d1423176ddc4d147bc58c72f7b9d4.png

 

Jutros mi pade na pamet da proverim - kad vidim po netu da zamenik gradonacelnika :) najavljuje zutu traku u Jurija Gagarina - od Omladinskih brigada do Mosta na Adi, od Nove godine. Iskreno, nisam imao pojma, nisam ni bio u SRB do pre neki dan, a sve je u praksi katastrofalno obelezeno iz smera iz kog sam dosao. 

Pa je moje pitanje da li neko zna da li se to tek priprema (s obzirom na to kako je lose oznaceno), da li ta kamera snima zutu traku ili ima uopste neka saznanja? Mislim, aj' 20 evrica (u roku od 8 dana), ali kako su oznacili da ne primetim ja koji zivim tu i vozim decenijama (tj. opusteno i primecujem dosta i po putu i okolo) - pa kako ce primetiti neko sa strane?

Takodje da skrenem paznju i ostalim kolegama da povedu racuna i zapamte spisak - upravo citam da su uvedene zute trake na 4 nova mesta tokom decembra. Kao i jos 4 od Nove godine, ukljucujuci i pomenutu.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da bi trenutno kaznu mogao da dobiješ samo pod uslovom da te je "službeno lice neposrednim opažanjem uočilo u prekršaju". A baš ću obratiti pažnju kasnije da li postoji tabla, jer bez nje mogu da se slikaju.
Ako išta znači, stotine i stotine njih i dalje u oba pravca koristi tu krajnje desnu, tj žutu traku.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan

Da da, uvode se zute trake. I da, zuta je. I ja sam se iznenadio u Omladinskih brigada, potez kruzni tok NBG-Omladinske-raskrsnica sa J. Gagarina, prvo su stavili zute trake, ali nisu menjali/stavili vertikalnu signalizaciju, a unazad 2-3 nedelje su i to sredili. 

Ovde mislim da jos nisu postavili vertikalnu signalizaciju, a kamera je tu bila od ranije (sve tri trake snimaju, ali samo srednja traka ima merenje brzine, a znak za merenje iste je oko 50-100m pre) samo je pitanje jesu li to kamere i za prekrsaje ili cisto pracenje saobracaja. 

Vertikalna signalizacija je 'jaca' od horizontalne, pa ako vec stoje stari znakovi, ne bi trebalo biti problema dok ne izmene znak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci nisam prevideo, hvala generacijo ;) . Tj. nocu, trenutno, iz smera iz kog sam ja dosao moze da se zakljuci samo po tome sto (ionako tanka) linija vuce na zuto. A takve koriste i za crtanje kada rade nesto, tako da definitivno nije jasno o cemu se radi.

Nevezano sada za ovo, ali sampioni smo za nelogicno oznacavanje i losu signalizaciju na putevima. Svaki put se u to uverim kada se vratim iz inostranstva, pa taman to bile i okolne zemlje. Na stranu sto je u celom tom delu NBG napravljen haos od guzve gde je nikada nije bilo, pogotovo na ukrstanjima sa novim Bulevarom sa mosta ka Kosi, pisali smo vec. Uz evidentno lose tempiranu semaforizaciju, ove trake ce samo suziti propusnu moc.

Trebalo bi da dodamo spisak novih ulica sa zutim trakama, da ljudi budu informisani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba samo videti (kad postave tablu) za koji režim će se odlučiti kad je žuta traka u pitanju u Jurija Gagarina. Valjda će biti od 7-9 i od 14-18 sati, tj. da nema rezona da bude svih 24 sata...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za sta su kamere kod semafora kod okretnice tramvaja na ustanickoj?

Nisam siguran dal sam prosao kroz crveno dok sam skretao na uslovljeno desno bila jos tri auta svi nabijeni.

A kamere su na semaforu ka gradu i mml sad ne znam jel hvata i ovaj semafor

 

Edited by Даки

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Даки

 

Ne znam tačno na koje kamere misliš, ali...sve kamere za crveno su specifične jer one moraju da imaju sliku na kojoj se vidi auto u rasrsknici dok je na semaforu crveno.

Zbog toga, sve one snimaju jedino auto u odlasku (snimaju ti auto otpozadi). Ako možeš da se setiš kako je bila okrenuta kamera...da li ka autu dok si prilazio nosaču kamere, ili je snimala raskrsnicu, tj. auto ti ulazi u njen kadar tek kad prođeš ispod njene pozicije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaju dve kamere jedna okrugla a druga bela koja snima od zadi prema mml.

dal je to samo za nadgledanje saobraćaja samo?

mislim da nije mogla na semaforu da snimi dal je bilo žuto ili crveno i ja ne znam dal sam prošao na uslovno jer se ugasilo nisam video sunce bilo jako.

Ako sam promašio onda sam prošao kroz crveno.Jer kola ta ista su krenula posle mene 2-3 sekunde posle možda i pre  malo.

 

 

Edited by neshaoct
pismo Foruma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da, ima spisak kamera na sajtu mupa sad ne znam dal je to to tamo što piše ima ih 67 za saobraćajne prekršaje

 

 

Edited by neshaoct
pismo Foruma

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Даки

 

Pošto si pisao nešto na PP, da ne bude samo tamo odgovor...

Sve mora da snima jedna kamera kada su u pitanju one za kaznu za crveno svetlo. Nema kombinovanja fotografija sa više kamera. Kamera mora da bude tako postavljena da se na fotografijama istovremeno vidi crveno na semaforu i auto u raskrsnici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Даки

 

Evo ti jedan primer kamere za crveno kod TC Ušće:

 

kamera usce02.jpgusce kamera01.jpg

 

Vidiš kako stoji na konstrukciji pre semafora, vidi se i kako snima automobile otpozadi jer na slici mora da se vidi i crveno i auto u raskrsnici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaa onda nista nije moglo da me uhvati ovo ne gleda na boje semafora posto je na njemu postavljena.

Mozda je to za nadzor samo onda bar za sad.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beogradjani pomoc :D

 

Da li postoji kamera na ovoj raskrsnici?

 

https://goo.gl/maps/eNGFJ55tGAQTpz9H9

 

Konkretno, za zabranjeno skretanje levo ....

 

Obelezio sam strelicama kretanje, a i jednu  kameru koju sam video, ali mi ne deluje kao kamera za saobracajne prekrsaje...

 

 

image.thumb.png.a2dc35f8fb4844d6810cdfac51db0216.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da na ovoj nema, ali na prethodnoj kod Usca imas i za prolazak na zuto kameru..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...