boki 10 Posted December 29, 2009 sa vise strana sam cuo price da kamere koje su postavljene i koje se jos uvek postavljaju sluze samo za pracenje saobracaja dok neko kaze da su to kamere za sve i radar i slikaju,pa reko da otvorim temu pa da pokusamo da dodjemo do istine Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 814 Posted December 29, 2009 Daće bog da ne rade.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted December 29, 2009 (edited) razne price sam cuo,kao sto rekoh u prvom postu pa ajde da resimo dilemu Edited December 29, 2009 by boki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blueshadow 0 Posted December 29, 2009 Napravicu sutra fotku jednu od "pravih"... Quote Share this post Link to post Share on other sites
scul 0 Posted December 29, 2009 Kamere koje snimaju prekrsaje i identifikuju registarske oznake trebalo bi da budu nameštene mnogo niže od ovih o kojima pričamo, a koje su na velikim visinama. Mislim da su ove ipak za praćenje saobraćaja, gužvi, demonstranata i sl... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted December 30, 2009 Juče sam imao priliku da isprobam jednu kameru, nažalost. Poneo sam se onako kako se inače ne ponašam. Iz trake za pravo skrenuo sam na uslovno levo a meni je već bilo crveno.Jako sam zainteresovan da kamere ne rade. Inače na toj raskrsnici postoji bar jedna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markoni147 50 Posted December 30, 2009 Juce pustena u rad jedna u Bul. despota Stefana (29. novembra) koja snima zutu traku... Nije ona mala kao na vrhovima bandera nego je onako bas ima i postavljena je relativno nisko... Danas sam procitao u novinama da radi, sad ko ce ga znati... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted December 30, 2009 Koliko znam, sve te kamere koje slikaju bi trebalo da bljesnu u tom momentu kako bi i vozač znao da je uslikan... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted December 30, 2009 (edited) Nesto mi se cini da ce kradja tablica postati uobicajen problem Koliko je realno da uslikaju bas sve i kazne za kretanje u zutoj traci, recimo na Gazeli, u nekom spicu kada je ta traka puna ko oko... Edited December 30, 2009 by MilanLaki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted December 30, 2009 Pa ne moraju sve odjednom... jedan po jedan doći će svi na red kad-tad Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted December 30, 2009 Znaci opet idemo na srecu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markoni147 50 Posted December 30, 2009 Koliko je realno da uslikaju bas sve i kazne za kretanje u zutoj traci, recimo na Gazeli, u nekom spicu kada je ta traka puna ko oko...Gazela nema zutu traku Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted December 30, 2009 Pa dobro mislim da ste me razumeli, mislio sam na potez do Sava Centra Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted December 30, 2009 da li funkcionisu oni sprejevi za tablice koji navodno maskiraju tablicu tokom slikanja? malo mi debilno zvuci ali oni tvrde da radinpr. http://www.phantomplate.com/p.s. u jbt izgleda radi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted December 30, 2009 E vidiš dobro me podseti... uzmite samo običan lak za kosu što žene koriste i ima Bog da vas vidi Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted December 30, 2009 Da da, to sam i ja citao negde jos pre koju godinu. Aj ko ce prvi da proba Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted December 30, 2009 ...u svetu su ''rešili'' taj problem sa tablicama, odnosno kamere su toliko dobre da mogu slikati i neki detalj na automobilu na osnovu kojeg se auto može kasnije raspoznati. Npr. slikaju ti neku ogrebotinu, ili ulubljenje...ili neki drugi specifični detalj.Velika rezolucija i ako krene priča ''nije to moj auto''...''nisu to moje tablice''...ili sl...samo se izvuče neki detalj...i auto bude prepoznat...- dovoljno za sudiju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilosJTD 0 Posted December 30, 2009 Mislim da ove kamere u nasem gradu ne mogu da mere brzinu, vec sluze za voznju zutom trakom, prolazak kroz crveno itd. kao sto ste vec naveli gore. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted December 30, 2009 sad sam nesto polovicno cuo na fox-u izgleda da tek 4 kamere rade,tj da su tek 4 kamere postavljene koje imaju mogucnost da snimaju i odnose se za zutu traku uglavnom Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted December 30, 2009 Pa sta ce sad, jednog da zaposle da bulji u monitor i da zapisuje table i stampa fotografije kola. Pa nije valjda kamera automatska pa cim nagazis na zutu crtu ona kaze skljoc. Razumem za crveno i radar pa da nesto bude okidac ali sta bre sa zutom trakom? Aj malo bolje objasnite samo da se objasnjenje ne poklapa sa prvom recenicom ovog posta I kako to da nemamo na forumu nekog predstavnika saobracajne policije koji vozi Fiat-Lancia...stvarno nema smisla Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markoni147 50 Posted December 30, 2009 Ono sto sam ja cuo, a to je da ce oni u bazu ubaciti sve brojeve tablica vozila koja se smeju kretati zutom trakom (GSP, taxi...)... Kamera snima non-stop i tamo negde izbacuje samo automobile koji nisu upisani u bazu i tim ljudima se salje kazna. Ne znam sta ce samo sa gomilom divljih taksista... Ma luda kuca, bice ovde mnoooogo glupih situacija... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted December 30, 2009 Rekoše ovako:- postoji ''bela lista'' u kojoj su tablice svih vozila koja smeju ići žutom trakom.Takođe, pokazali su i kako izgleda fajl sa podacima o prekršiocima tj, na lap-topu su samo bile izlistane sve tablice...dosta njih.Dakle, niko ne mora da gleda u monitor, nego kamera snima tablice i svaku tablicu u žutoj traci beleži. Šalje fajl sa brojevima tablica, tamo ih upoređuju sa ''belom listom'' i ostaju samo one tablice koje se ne nalaze na tom spisku.A, onda stiže čestitka na kućnu adresu...p.s. Pominjali su da kamere neće raditi stalno, već samo u špicevima... Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted December 30, 2009 Zato što u 29. novembra postoje periodi kada žuta traka "ne radi", odnosno kada se može voziti žutom trakom Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted December 31, 2009 4 ove kamere za zutu traku i BICE postavljeno 9 kamera za crveno svetlo sto dalje implicira da ovih 200 i nesto kamera koje su postavljene ipak sluze samo za kontrolu saobracaja,sad slusao na TV-u Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarkoJTD 1 Posted December 31, 2009 drugim recima treba nabaviti tablice nekog taksiste Quote Share this post Link to post Share on other sites