clockwork_orange 1850 Posted July 31 Hidracija je jako bitna tokom voznje bicikla pogotovo po ovim temperaturama i ta tri litra tecnosti je malo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted July 31 4 hours ago, shuxx said: Ideš da voziš bajs sa 1.5 L piva i 1.5 L vode.... Na koji fazon uopšte možeš da motaš sa toliko piva i vode... a dobro, nije to bas litar ipo vode - to je jedan ocedjen limun, jedna ipo kasicica soli i onda ostatak voda u flajku od 1.5l (izuzetno superiorno za rehidriranje u odnosu na klot vodu)(narocito onaj deo "so"). Mada, vec neko duze vreme bistrim da nabavim neki city/kros kantri sa onim torbama sa strane. Ali to me onda garant vrlo nervira kad skacem na/sa ivicnjaka i tako tih nekih prepreka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1850 Posted July 31 (edited) 5 minutes ago, Bouz said: Pa nekad i tako. Mada ako bas dodjem do opcije "popravak" - to uz put kad spicim ona prva tri kupim jos tri. Pre jedno dva meseca u rondanju po kuci niodkuda - nadjoh jednu malu torbicu-frizider prakticno (staje mi u taj ranac), tipa pet piva mogu da stanu... arcim je ever since... bas je dobra. Inace za pijance sportiste - ako hocete brzinski da o'ladite pivo a ne smrznete ga u zamrzivacu - 1h - apsolutno ste bezbedni. 1h/20' -iz frizidera-u zamrzivac - moze. Taman kad dodjete na prvi pit stop bice tu negde oko nula stepeni - ma boNbonica Zar ti nije lakse da prilagodis rutu u odnosu na prodajne objekte koji lade pivo na pravu temperaturu Bar sam ja tako radio Edited July 31 by clockwork_orange 1 city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted July 31 3 minutes ago, clockwork_orange said: Hidracija je jako bitna tokom voznje bicikla pogotovo po ovim temperaturama i ta tri litra tecnosti je malo Pa ne znam. Mislim da je individualno. U odnosu na druge ljude, koliko vidim - ja se malo znojim. Evo danas sam na fruskoj gori prvo grabuljao tu oko kuce ono sto sam prekjuce isekao (jedva) nozem na trimeru. -dakle mladice visnje koje su ispucale, borove iglice i sisarke - preko tih batrljaka od bezbroj mladica... - i onda sam malo glu glu glu - tu limun/so vodicu i jedno pivo. onda sam jos jedno sat vremena trimerom krcio tu sikaru i baterijskom onom testerom seckao grane suve sa drveca koje mogu da dohvatim - i tu sam skontao da sam se bas zamorio. ovde je bilo 33 danas u trajnom hladu na pokrivenoj a vrlo otvorenoj verandi... popio sam dakle oko 2 l vode i 4 piva (dakle sve skupa 4l - na prilicno ozbiljno fizicko rmbanje). - i evo nisam ni zedan ni nista. jedino sto sam malo umoran je l'... 3 minutes ago, clockwork_orange said: Zar ti nije lakse da prilagodis rutu u odnosu na prodajne objekte koji lade pivo na pravu temperaturu Bar sam ja tako radio Ne, posto ovo kako ja ohladim je za jos jedno 5 stepeni hladnije - to je ono ispod nule nema diskusije - fazon promuckas ga i otvoris limenku na bum - i ne poleti pena/nema dekompresije i kad gnjavucnes malo limenku skontas da nije pod pritiskom (jer se zapremina toliko smanjila da nema onog pritiska iz onog kusura u limenci koji nije pivo). I recimo odem na adu da se surim na suncu i sljokam pivo. -pivo iz radnje NE moze da ostane tako i tako dugo hladno kao ovo kad ga bas prehladis. (posto kilavim, nije da ga exiram). Ako ces da deknes dva - okej je iz poslednjeg malog maxija u 70om recimo iz onih frizidera sa cirkulisucim vazduhom. A i smara me svaki takav prekid, a i imam pravilo da bajs NE ostavljam cak ni vezan ako ga nemam na oku. Znaci ova moja kad mi se prikaci, kao e aj i ja - dobro. - i ako je cekam 3 min. - vec sam se iznervirao i vec razmisljam o nekom strip-scenariju gde sam ja naoruzan plamenobacacem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 1 U principu, kada sam vozio bajs, jer nisam seo 2 god, vozio sam jesenje, čak najčešće zimske vožnje. Temperature oko nule, blagi plus. Ono izvoziš turu a ne oznojiš se. Lepota živa. Poteram po kila vode. Kući drmnem pivce. I to mi je max. Kada čitam pivo pivo voda voda...i naravno ovaj pakao...ne mili mi se U ovo vreme bazen, jezero ili sl E, da za hidriranje, dobra kombinacija je Voda, kašičica sirća, himalajska so i limun. Po želji... 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1850 Posted August 1 Sredu na cetvrtak noc sam proveo nazalost na VMA u hitnoj sluzb i primeto sam sledece 25% su prekomerna upotreba raznih droga 25% saobracajke 25% kolapsi zbog vrucine 25% ostali Tako da je hidriranje obaveza 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted August 1 (edited) pa da. i u onu flajkicu na bajsu kad god se setim da je ponesem u gajbu - ubacim so. Posto sam primetio da je so vrlo bitan jedan momenat u metabolizmu itd. Recimo da vozim po 50ak + km (ovo k'o drug moron) - kapiram da bi onda odnos bio jedno, plafon dva piva, a ostatak limun/so/voda. Ono da idem da vozim-vozim. tipa ajmo do tamo i tamo, tamo pit stop/pauza pa ajmo nazad - verovatno bi zunuo to jedno pivo tamo na pola/cilju a drugo kad se vratim. Posto alkohol, budimo realni, ma koliko bili ljubitelji lokanja piva i vincuge - je jedna od najgorih droga legalnih. Moguce da je samo secer jos gora gudra. A kad se bas gazi kapiram da je alkohol gori. *juce je bila recimo ekstremna situacija da sam u periodu od 13h pa do 23 21' smazao 4 piva. Doduse ajd' nisam vozio, al' sam vise energije potrosio u krcenju prasume nego da sam vozio bajs. A i nesto sam svojevremeno diskutovao sa ortakom koji vozi bajs bas aktivno i koji je doca, pa mi je on rekao - dok gazis (bajs) nemoj da gazis pivo . Nesto mi je on tu objasnjavao al' sam zaboravio detalje, al sam upamtio da mi je rekao da srcka ako ide u malo jaci plus (ono vozis/malo zgazis) NE voli alkohol. Mislim kad mi neko nesto u cemu je strucan prica a nije oblast kojoj sam bas posvecen - zapamtim neko vreme sve, ali kasnije zapamtim samo te bitne detalje (ovde je bitan detalj - srce na bajsu ne voli mnogo piva ). Evo sad cu da se spustim u NS po supplies -stavio sam flajku vode u frizider, i sad cu da ubacim u nju jedan limun i so, a dole cu negde popiti nes. MOOOZDA popijem jedno pivo s ortakom (verovatno ne). Doduse, idem autom i uvek vozim skroz bez lokanja, ili tu i tamo popijem jedno pivo. Tamo kod germanaca i belgijanera sam tu i tamo vozio da zviznem dva (i bajs isto ) -kod njih je 049 -posto su tamo mnogi zakoni i pravila napravljeni po meri ljudi, a ne po meri budzeta (budzet se puni tako sto svi rade i placaju svoje poreze je l'...) - pa je verovatno neko "izmerio" kako vozi covek koji je popio casu vode, a kako covek koji je otisao u restoran na klopu sa porodicom i popio dva piva - i zakljucio da vozi isto i da "taj ce da pokosi nekog" floskula NE stoji. *shux i meni je mnogo dojajno voziti bajs po snegu. To bi bas voleo da sam neki bogatun i ono kad ljudi idu na skijanje, ja da odem na bajsovanje (i bez da trepnem si kupim bajs bas za te namene konstruisan). Edited August 1 by Bouz Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 1 Nema više snega, to su zimske vožnje po hladnim ali suvim danima / putevima. Ono +5/+10C. Ja vozim ono aktivno intenzivno, par sati, 30/50km, brdovito. I to valjano iscrpi, bar mene. Imam jednu lepu turu do dva jezera u kraju, u jednom smeru 30km i rikverc, ali saberem 950m visinske razlike, valovit predeo. 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8777 Posted August 1 Kako pivo moze da hidrira bre? Organizam trosi tecnost da bi preradio alkohol , ne zavaravajte se. Voda a pogotovo sa malo soli da bi celije vise prikupljale tecnost , nema bolje. Sve ostalo je varka.Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6188 Posted August 1 4 hours ago, shuxx said: naravno ovaj pakao...ne mili mi se Meni recimo ne smeta vrućina za bajs. Bar do sada to nisam primetio. Naravno, znojim se. Smeta mi jako sunce generalno (zbog svetle puti), ali to , bez razlike da li šetam ili bajs vozim rešavam dugim nogavicama, dugim rukavima i kačketima/šeširima Kao Sećam se kada sam jednog leta išao na ručak bajsom kod drugara u Indiju (oko 45 km od mene). Sunce upeklo, termometar na bajsu je pokazivao 52 stepena dok je na suncu, ali, bajs ide samo tako A kada sam hteo da malo odmorim u Batajnici, zaustavljam se pored puta i kao da vidim na asfaltu ambalažu od jogutra "Moja kravica" ( 0,25 ili 0,33 ) i kao malo dete odlučim da pregazim točkom preko nje. Jbg, nije bilo prazno, a bilo zatvoreno (možda ni načeto) i naduvano. Puklo je kao bomba. I bio sam zajedno sa biciklom sav beo od jogurta. Nisam mogao da verujem šta me snašlo Stadoh na sledeću benzinsku pumpu da se operem, koliko je moglo, ali, mislim da sam ostatak dana smredo kao tvor koji se ukiselio 1 2 city, italiano and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 1 U principu, dok voziš i ne znojiš se, ali kad staneš... Krene poplava 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 541 Posted August 1 1 hour ago, MS PK said: Kako pivo moze da hidrira bre? Organizam trosi tecnost da bi preradio alkohol , ne zavaravajte se. Voda a pogotovo sa malo soli da bi celije vise prikupljale tecnost , nema bolje. Sve ostalo je varka. Sent from my SM-A346B using Tapatalk Može naravno . Kako drugačije da alkoholičari i ostali narkomani nađu razlog da piju i drogiraju se u svakom trenutku . 1 1 italiano and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1850 Posted August 1 1 hour ago, shuxx said: U principu, dok voziš i ne znojiš se, ali kad staneš... Krene poplava Znojis se i dok vozis ali vruc vetar susi momentalo pa ne primecujes Znoje se i plivaci 2 Bouz and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 1 Ja danas isplivah dobru turu, sav znoj....ode u jezero 1 1 Bouz and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8777 Posted August 1 Gde si bio?Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 1 Rastovnica naravno, blizu a fantastično 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8777 Posted August 1 Hteo sam da dodjem danas ali odustao zbog ove vrucine Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 6188 Posted August 2 Ja poslušah preporuku našeg dragog Predsednika i ne odoh za vikend nigde "na holidej" ... Pa sam juče kombinovao okretanje pedala do Ade i nazad, kao i kupanje na Adi. I tako šest puta. I još do centra grada dva puta. I kad sinoć zaspah, do jutros se nisam budio 4 Nikola031, clockwork_orange, city and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted August 3 (edited) Pa vidi - probaj da se sasusis malo, i onda nastavis... Onda nekom drugom vrlo slicnom/skoro istom prilikom - probas da se sasusis - ali popijes jedno pivo. - ispostavice se ipak da je organizam povukao deo vodice iz piva. Ili ono, nadjemo nekog istrajnog kao gospodin nikolic sto je bio strajkac , to jest dvojicu, doslednih dakle ne glumaca/performera/ujdurma-specijalista nego ono dosledni ljudi - i sad jednom doturas recimo dva piva dnevno, a drugom doturas kilu pecenja dnevno - i videces da ce ovaj na pivu duze poziveti. kako? - jbmli ga. Mada, sustinski si u pravu - alkohol je u principu diuretik (jel' se tako kaze?). Edited August 3 by Bouz Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 3 Mogu da drmnem pivo samo posle vožnje. Tokom jednostavno ne ide. Imam ja neku ekipu, dugoprugaša, oni cepaju 70/150 km, celodnevne ture. Ali i zastanu, na kafu, kolač, pivo itd. Ja sam solo vozač, i brzinski odradim trening. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted August 5 ja sam isto soler - ali ne samo na bajsu - nego u svim aktivnostima / prakticno u zivotu. -izmedju ostalog i zato sto iako ovako generalno sam osoba sa najduzim fitiljem koju poznajem - nikada nisam imao dug fitilj za grupni teror nad pojedincem (i nesto redji - teror pojedinca nad grupom). Plasticno: deljem pivo u nekom lepom 'ladu kraj vode do koje sam i prolio nesto malo znoja - i sad me neko cima "e ajdmo dalje". -idi dalje buraz, sticu ja... Sa mamijom i pedrom doduse volim da odem na pecanje - posto dok dodjemo do vode izraportiramo vec sve sta je bilo u zivotima od proslog puta, a onda se rastrcemo po vodi - i znam - niko ni o kome ne mora da brine - ijedan ako upadne u vodu - nece on stvarno upasti u vodu - nego ce to voda pasti oko njega . A i ako smo tu negde blizu jedan do drugog - niko ne prica cisto da ne bi bila tisina. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 1182 Posted August 5 Par dana sam vozio sa novim pedalama i shvatio da mi i ne odgovaraju. Kad sam birao kao vodio racuna o velicini navoja, materijalu, izgledu... I onda shvatim da su mi male Sirina je ok ali su mi nekako kratke. Svratim danas kupim nove i ono malo sto sam vozio do kuce sasvim drugaciji osecaj. A ovo sau nove, duze jedeno 10-12mm Tako da treba znati sta birati ne samo estetika 2 moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 541 Posted August 5 To niko nije mogao da ti kaže ili nauči. Sam moraš da otkriješ ono što ti odgovara ili ne odgovara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 538 Posted August 6 Licno recimo bez ikakve opcije o mogucnosti razmisljanja o naznakama ideja o estetici ( ) izmedju ove dve - ova velika/crna. Ono - na crveni zenski mali bajs od 20 inca - ova crna. Mislim, ono sto je kod nas tu i tamo bezveze je sto za masu tako nekih stvari koje i nije da se kupuju svaki dan - potrosac u principu ima jedino mogucnost da kupi i proba ( i skonta da mu mozda i ne odgovara sasvim ali tu i tamo ne mozes da vratis - posto proizvodu nista ne fali, nego ti naprosto ne odgovara). Jbt, kad se setim ono kad su nam pustili / olabavili shentgen 2010. -naravno - o'ma sam otisao da posetim drugare diasporce rasute uz put do severnog mora - i odem bese u germaniji u neku outdoor prodavnicu, ono planinari, hajking, bajsevi, itd - uredno ljudi imaju bazencic unutra da probas recimo kajakcic/kanu, ono barica da malo gacas, kvazi-kisha i tako to... 3 city, moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 6 Ja sam sa kupovinom prvih planinarskih cipela omanuo, kupio broj manje, ono odgovarale mi, ali zima, deblje čarape, i bole nokti, palac. Posle u nekom filmu vidim da u outdoor shop, ima kosa ravan, metarska nizbrdica, pod nekim, cirka 20° uglom, i tip se popne i vidi dal mu na nizbrdici udaraju prsti u cipelu. Naravno, na teži način sam naučio da je od izuzetne važnosti stezanje i vezivanje pertli. Quote Share this post Link to post Share on other sites