moron 4381 Posted November 24 Ma, kada se ide ka Avali, šanse nema da bude hladno taman i da je napolju minus. A za povratak se uvek malo dodatno obuče ( nabacio sam jednu dodatnu majicu ), a nabacio sam pre povratka i kamašne ( da mi nije hladno stopalima i skočnim zglobovima ). 2 Reacher Gilt and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 125 Posted November 25 Ja kad izvezem pedeset km - pricam o tome onda do sledece voznje (a to je kad nije kisha - uglavnom sutra ). Meni standardni mali djir 20 i nesto, a normalni 30 i nesto. Kad malo bolje razmislim, bas sam postao prava ona pivopijska lencuga sto se tice bajsa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted November 27 On 11/24/2024 at 4:24 PM, Zan Batist said: Kao prvo čestitke ! Da vas služi u zdravlju, ovo je za putovanja izmišljeno. Ovo je izgleda nevožen bajs, ili prethodni vlasnik nije puno kočio ... On 11/24/2024 at 5:02 PM, moron said: Letos sam prvi put bio gore, al' autom, voleo bih da izvezem jednom, mnogo lep put i šuma, podseća na moj rodni kraj. E, da, imam drugara koji napravi po pet-šest krugova, ako ne i više. Al' on nije normalan, a dobar je čovek, i drugar. Samo nije normalan. 2 shuxx and Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 355 Posted November 27 (edited) u nedelju sam poslije ciscenja napravio krug..kao dijete.. sreca.. slabo je kocio.. juce sam ga servisirao, ulaganje 0e iste pakne.. nastelovao, podmazao dje treba, krug poslije, super koci! (V brake Logan) ocuvan je.. super su utisci, cvrst je obzirom da se preklapa.. i nemam neko preveliko iskustvo, poslije ponija, MNT bike, odusevio sam se stabilnoscu, kuda gazi lagano, udoban.. Edited November 27 by Zan Batist 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 13426 Posted November 27 I tako sam zavoleo biciklizam.... 2 2 silenci, blingaro, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3129 Posted November 28 Evo update-a mog projekta 1x12 micro spline OCD 135mm i sada ostaje jos menjac da se napakuje. Guma je Continental Monutain King 26 x 2.3 S obzirom koliko sam puta pogresio u izboru delova i koliko traje, mogao sam vec lagano da doplatim za onaj Capriolo MTB sa oba amortizera i 1x12 setupom i pride prodjem dosta jeftinije, ali kad sam vec krenuo da zavrsim ovo do kraja. Ono sto me bas raduje je sto ce bicikl biti prelagan. Ocekujem do 10.5kg tezine (fabricki nesto preko 11kg) 3 Lufti, Reacher Gilt and ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4418 Posted November 28 34 minutes ago, igor0511 said: Guma je Continental Monutain King 26 x 2.3 Ijahahaha, po ravnom ti ne treba zvonce, cuje se sa 40m daljine ko Niva da ide Imao 2.4, znam sta pricam. Tezina je bas dobra, mislim da je moj Inoc 29er oko doobrih 12kg i jace sa opremom, mozda do 15kg cak (Solar storm, alat i gume, ciklosvastanesto). Cekam zavrsetak projekta 1 1 Reacher Gilt and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3129 Posted November 28 Hvala potrajace malo, ali bas se radujem test voznji Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted November 29 1 hour ago, igor0511 said: Evo update-a mog projekta Danas se baš razmišljam, da l' je stig'o tenziometar, da l' je gotov projekat, ka'će jednom taj abdejt? Nego, dok ti završiš svog, ja ću ovog mog i rasturiti. Kako ga se odrekao onaj za koga je bio sastavljen, ne ginu mu kobasice. Većina delova je već viđena za neke drugare. Što je šteta, stvarno, jer je ispao baš povozan biciklić, a takođe (za Al mtb u L veličini) i dosta lagan, nešto ispod 11 kg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3129 Posted November 29 Ja vozim bicikl pa nikako da stignem da rasturim sve, ali generalno sam presporo nabavljao delove. Sada se nadam da imam sve pa cemo da vidimo kako ce da ispadne Ono sto je bezveze je sto je i dalje 26" i cross-country geometrija, ali dobro, o tome cu za godinu ili dve da razmisljam. Nesto se mislim da bi mi vise prijala Enduro geometrija za naredni bicikl. Svakako projekat zavrsavam, evenutalno idem na vece diskove napred pa sabiram i oduzimam utiske do sledeceg proleca da li se isplatilo ucenje i igranje. 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted November 29 9 hours ago, igor0511 said: bezveze je sto je i dalje 26" i cross-country geometrija 9 hours ago, igor0511 said: Nesto se mislim da bi mi vise prijala Enduro geometrija za naredni bicikl. 9 hours ago, igor0511 said: ali dobro, o tome cu za godinu ili dve da razmisljam Brate, kol'ko se ja razumem u geometriju, daj bouze da izdržiš do kraja zime. Nema tu leka, iz ličnog iskustva ti govorim. Mene kad je taj geometrijski crv u'vatio, rasturio sam tek spakovan Radon race, i od tih delova napakovao enduro Simplon Cure 29. Kog podjednako ne vozim, i samo vila i točkovi su koštali kao ceo Radon, al' jbg, geometrija mora se ispoštuje. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3129 Posted November 29 Hahhaa to i mene brine da ce da bude, a realno nema smisla 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted November 30 Pa naravno da realno nema smisla, al' geometrijski ima, itekakao ! Evo, ja mogu da ponudim na probu ovog endurka što sastavih, da vidiš da l' je do geometrije. Da ne bude posle zašto sam te sastavljao kada sam te rastavljao ... 9 minutes ago, Reacher Gilt said: mogu da ponudim na probu ovog endurka što sastavih Ovo sam ozbiljan, nešto pred NG dolazim pa mogu da ga ponesem, nije mi teško. Ne mora čak ni točak da se skida, staje u fokusa kad se obore zadnja bez problema. Evo sad u sredu sam ga isto provozao na probu jednom jaranu, al' je zaključio da mu je kratak. Ustvari, da mu položaj ne odgovara. Na kraju će da gleda neki city, treking, isl. Nešto primerenije svojim godinama i svom stomaku. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted November 30 (edited) Da nastavim monolog ... Mnogo zavisi od građe vozača, to htedoh reći, ali nije ni da nije (makar malo) i do geometrije. Na ovo sam mislio: Oba rama su L, a Dilly za 26" je čak i duži za par cm od Cure 29. Oba su mid-range Alu hardtail, al' je jedan XC a drugi enduro. Ja razliku vidim jedino baš na zahtevnom terenu, ali po takvom terenu radije bih terao neki full sus. Pa nek' su mi i malo slabija među vremena. Edited November 30 by Reacher Gilt 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3129 Posted December 1 On 11/30/2024 at 11:40 AM, Reacher Gilt said: Pa naravno da realno nema smisla, al' geometrijski ima, itekakao ! Evo, ja mogu da ponudim na probu ovog endurka što sastavih, da vidiš da l' je do geometrije. Da ne bude posle zašto sam te sastavljao kada sam te rastavljao ... Ovo sam ozbiljan, nešto pred NG dolazim pa mogu da ga ponesem, nije mi teško. Ne mora čak ni točak da se skida, staje u fokusa kad se obore zadnja bez problema. Evo sad u sredu sam ga isto provozao na probu jednom jaranu, al' je zaključio da mu je kratak. Ustvari, da mu položaj ne odgovara. Na kraju će da gleda neki city, treking, isl. Nešto primerenije svojim godinama i svom stomaku. Ako se uhvatimo negde sto da ne, hvala mada ja sam oko 190cm i kraci trup pa sam tezak za izbor biickla uzas. Mislim da cu uzeti full sus uskoro kada finalno prelomim. ali sto kazes na tek tezem terenu vidis razlike zaista. Mene je bas mucio ovaj Scott na tezim spustovima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2602 Posted December 1 3 hours ago, igor0511 said: ja sam oko 190cm i kraci trup On 11/30/2024 at 11:40 AM, Reacher Gilt said: provozao na probu jednom jaranu, al' je zaključio da mu je kratak. Ustvari, da mu položaj ne odgovara. Na kraju će da gleda neki city, treking, isl. Nešto primerenije svojim godinama i svom stomaku. Jaran je kontra od tebe, dugačak torzo i kratke noške (italian style), par cm niži, i ako je njemu kratak, ti možda i nađeš odg. položaj. Ja sam prosečne građe, niži za desetak cm od vas, al' me vadi ape reach. Sedište malo napred, kraća lula i jači riser i taman ! 3 hours ago, igor0511 said: Mislim da cu uzeti full sus uskoro Električni, naravno, tj. bar ja tako nameravam. Da olakšam malo sebi uzbrdo, za nizbrdo ne se sikiram ! Quote Share this post Link to post Share on other sites