Jump to content
Goran
bojan dim.

Biciklizam

Recommended Posts

Pa dobro, to sam i rek'o, šta se odma ljutiš ?

Inače, i spomenuti majstor-Grbić je mene onomad 'vako opravio, može Fox, Rockshox, i što reče nekada Manitou. Od SR Suntour begaj. :D

Ja bih tome dodao i MAGURA. Imao sam jednu za 26", radila je kao san, a kvalitet izrade je bio u najmanju ruku isti kao u vodećeg dvojca, ako ne i bolji. Ali kod nas su bile baš egzotika, možda sam par komada video po oglasima ovde.

On 10/17/2024 at 8:42 PM, clockwork_orange said:

Kad ti dosadi ti javi

Bato, dosadio mi je još dok sam ga sklapao. :thumbup: 

Al' ozbiljno, meni on treba k'o rupa u glavi, pored ova tri bajsa koje već imam, od kojih vozim jedan. Zato spremaj pare, jer 30. ti ga dovozim ! :thumbsup:

Nisu bili nešto uslovi za fotkanje, ni vreme, ni svetlo. Podne, hladnjikavo, vetrovito i šućmurasto (mestimično oblačno).

Ali nisam ni nameravao prirodu da slikam, već bajs. Za to su bili idealni, zato sam i iziš'o. ;)

Blizu si. :)

Tamron 90mm f/2.8 macro. Stari tip, sa običnim mikro motorom. Samo je aparat sa većim senzorom pa muti kao da mu je blenda veća.

Inače predivan objektiv za smešne novce, upravo kao i spomenuti EF 50mm f/1.8.

Edited by Reacher Gilt

Koja je ovo velicina tocka? :) vidim da je sediste dosta visoko za brdo - ja sam se sa tim zeznuo par puta pa poleteo naglavacke :D 

Ja bih ovde samo stavio neki 1x11/12 setup da pritegne lanac i uzivanje niz spustove.

26x2.25. Sedište je podešeno prema mojim dimenzijama, a brdo je širok pojam. ;) 

Kad je baš strmo ja lepo sjašem, jer nemam klipsere na pedalama, pa ne mogu da ustanem. A iskreno i izbegavam da teram sebe u crveno. Ni kao mlad nisam bio sportski tip, a sad sam još i omatoreo, a pride i taze rekonvalescent. Dosta je i ovoliko, svestan sam svojih limita.

Nizbrdo je lako, samo trebaš biti oprezan i skoncentrisan jer ako se opustiš i zalićeš, mož' da ode glava začas. :secret:Tu iskustvo dosta pomaže, samo mora gledaš da se ne utepaš dok ga ne stekneš. :thumbup:

Glede pogona, ja sam malo konzervativan, zasad se privikavam na 2x nakon svih ovih godina na 3x. 

8 minutes ago, Reacher Gilt said:

Nizbrdo je lako, samo trebaš biti oprezan i skoncentrisan jer ako se opustiš i zalićeš, mož' da ode glava začas. :secret:Tu iskustvo dosta pomaže, samo mora gledaš da se ne utepaš dok ga ne stekneš. :thumbup:

Za to imam 3 dokaza u vidu polomljenih kaciga

U, bash do dzadza izgleda ovaj bajs. P.s. da potvrdim u smislu dzhab-osti da je 50/1.8 skroz korektan objektiv. 
Mene nesto merenje paje, i sa drugima, a narocito sa samim sobom - u smislu da sam sebe turiram na 7K obrtaja - poodavno proslo. Doduse, te neke kuromeriteljske aktivnosti kojima se bavim dve mogu imati ozbiljne posledice ako se zeznes (bajs/pecanje), a posto preko devedeset posto (bajs skoro sto) budem sam - onda ipak uvek razuman pristup.
 Kad sam se vozao tamo po fg - nagore sic gore, jezik na prsa junacka :) :) . -nadole - bogami sic vrlo dole.  I polako, to jest, mozda ne polako - ali pre svega bezbedno.
 Bas gledam juce kod caleta nesto jurosport, i kao skijanje. I sad one snajice neke, miz' da je iz prosle godine snimak - ona prva, drugu voznju ostade prva, i kao sekund i 36 stotinki je brza od one druge. I po trilijarditi put u zivotu mi pade na pamet - okej - ja bi, kad bi skupio muda uopste za da stanem na tu stazu (bajsom bi smeo :) ) stigao dva minuta kasnije, mozda i pet. -i sta to sustinski menja u prakticnom zivotnom smislu?
 Bio onaj film "
The Men Who Stare at Goats" -pa ima scena gde onaj neki batica okaci na jaja dve cigle i vuce ih. I kao u-jeee, kakav baja. -i onda jedan od onih izgudranih vojaka mu kaze "excuse me sir, but, what is practical purpose of this?"
 Tako da - ne razumem ljude u mnogo cemu, je l' :)

On 10/25/2024 at 3:01 PM, Bouz said:

nadole - bogami sic vrlo dole

Ja se prebacim iza sedišta kad je baš strm spust, video od takmičara dok sam fotkao XC trke koje su ovde organizovane, još u doba pre droppera. Nije nikakva mudrost, a pomaže, mnogo lakše kontrolišeš bajs, a kad vidiš da će dođe do belaja samo pustiš bajs da ide svojim putem i dočekaš se na noge. Ili pedu, kako se snađeš ... :thumbup:

On 10/25/2024 at 8:36 AM, igor0511 said:

da pritegne lanac

Rešeno, nije bio još sasvim podešen zadnji menjač kad sam fotkao bajs onomad, sad je tip-top.

@clockwork_orange Samo da dodam da nisu baš sve fotke gore ubeležene tamronom, 2. i 4. su sa kenonom 16-35 f/2,8.

On 10/25/2024 at 12:08 PM, clockwork_orange said:

Za to imam 3 dokaza u vidu polomljenih kaciga

Prvi put kad sam stavio kacigu na glavu (pre par godina, kad sam tek počeo da teram MTB) odma sam je overio. Leteo sam jedno pešes metera i naravno dočekao se pravo na vugla. :lol: 

Odradila je posao ekstra, malo sam samo vrat nagnječio, ali me posle stig'o bajs i leva pedala mi rasekla cevanicu par cm, i to kroz debele biciklističke. Srećom bilo je par spremnih drugara u ekipi pa mi dali one flaster-kopče pa sam sanirao koliko toliko i izvezao do kuće.

@shuxx Bato, poludeo li si? :rolleyes: 

Taj 16-35 bi voleo da probam

Postoje i drop sticne koje se brzo spuste po potrebi ali za brzu voznju nizbrdo je full suspention keva

Kaciga je obavezna uvek, pa i samo do prodavnice
Opasnija je voznja biciklistickom stazom do Ade Ciganlije nego ozbiljan spust niz neku palninu
Na voznju uvek nosim A komplet prve pomoci doduse malo tjuniran
Uzasan je osecaj kada ne mozes sebi ili nekome da pomognes u slucaju povrede

Meni ultramerak bajs kad bas napada i stegne, ono da je suv sneg. Sto doduse vec podugo nije bilo ovde gde sam. Sad cak vise nemam ni gume/tockove za sneg.  Al' sto se mene tice - zavidim na ovom iznad :)

Pa pošto dolazi zima, ja ponovo kupio električni:

i20.jpg

Glanc novi iz A1 za 610 €.

Zamalo da kupim i10, slabije opremljen model za 65.00 dinara.

A ovaj je samo 6.000 skuplji.

Za razliku od i10 ovaj ima podešavanje visine volana i zadnji amortizer.

Edited by Grafit

Bio ja u kini godinu ipo dana. Bas ulica ispod moje zgrade je imala i radnje sa bajsevima/motorima. Pa... sta da vam kazem - malo je reci da nas pljackaju nasi trgovci.  -tipa za trista keka motoric koji izgleda k'o krosaljkica picchi 60 na sat....

kupih jutros biciklo na buvljak.. Pininfirana design, odma se upecah... kratko pitanje guglu o cemu se radi, vidim dobra prica..
krug, radi... koliko drugar? 150e. oces stotku? naljuti se... ok trgovina, cijenkam se sta ti je...
kad trci zamnom, ajde zbof sefte.. :D
na buvljak dosao sa bratom, vratio se biciklom... :scooter:

https://www.touchofmodern.com/sales/pininfarina/pininfarina-city-folding-bike?srsltid=AfmBOoqTW17ZVARClllLk3zGVH1kLSISyXpRvj20ZQ9ZEq00-9UM3iCf

IMG_3054.JPG

IMG_3055.JPG

IMG_3056.JPG

Danas odustadoh od ideje odlaska ( kolima ) na Fruškać u šetnju i  umesto toga "otpedalah" do Avale i nazad :) 

Čak ponesoh i malo hrane onim psima lutalicama ( koje znam godinama ), ali, danas kao da su bili baš siti ( vikend je, pa ima dosta posetilaca i verovatno ih je neko već nahranio ).

viber_image_2024-11-24_14-10-37-157.jpg

viber_image_2024-11-24_16-38-41-550.jpg

viber_image_2024-11-24_16-50-00-013.png

viber_image_2024-11-24_17-02-14-012.png

50km!? snaga ledene volje... :)
biciklom da avale sa NBG, nosim folding bike za NG pa cu to da probam..