ISV_01 4743 Posted August 17, 2024 Ouch...nije ujela ? Bice dobar novcanik 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 858 Posted August 18, 2024 Zupcanici presvuceni zmijskom kozom 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4653 Posted August 18, 2024 On 8/17/2024 at 7:48 PM, shuxx said: Kako ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15570 Posted August 18, 2024 Bolje da ne znaš Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted August 19, 2024 Jesi prvo saltao u najnizi prenos za svaki slucaj? Nije mi nikad ni palo ovo na pamet da moze da se desi, a vrlo cesto teram po sumi u sorcu 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6172 Posted August 19, 2024 Žalosno... i nije slikano kod nas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted August 20, 2024 Ja sam narucio kalipere za stari bicikl da ga malo osvezim i stize ovo Nudili su mi da montiraju u prodavnici i rekoh neka hvala, vec sam video dovoljno 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15570 Posted August 21, 2024 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4653 Posted August 21, 2024 Preteče me posle podne bajsom blizu centra ( kod Tanjuga ) devojka na e-bajsu, sa dva psa u korpi pozadi. Išla je u smeru ka N.BG. Za promenu, ja sam danas takodje bio na e-bajsu. Ali, "na pravcima", šanse nije bilo da je sustignem. Devojka vozi brzo kao da je neki Glovo dostavljač. Jadni oni kučići. Čudi me da ne poispadaju iz korpe... 2 2 shuxx, nemanja84bg, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2308 Posted August 21, 2024 (edited) Vala bas si se zabrinuo za kucice kao slucajno si ostao pozadi a? A frizurica, u radno vreme ona vozucka kerice u korpici a? sve sami neradnici i srkaci drzavnog budzeta ccccc pod mac odma ! Edited August 21, 2024 by nemanja84bg 2 1 moron, Zan Batist and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted September 3, 2024 Ja sam zavrsio avgust sa rekordnom kilometrazom za sebe u mesecu - skoro ravnih 600km. Evo jedna slicia iz najskorije voznje, malo smo se opustili pa lagano i van staze teramo sa decijim sedistem Takodje sam kupio neke zanimljive stvari za zimu da se igram: Ideja mi je da procackam malo i Scott i stari Capriolo. Za Scott je ideja sledeca: Napred ide samo 34T pogon umesto 22/33/44 - skida dobrih 1-1.5kg tezine i nema spadanja lanca Uz to ce morati nova nabla PressFit Pozadi 11-52T 12 brzina sa zakljucavanjem lanca. Za to ce trebati malo vise posla Nova nabla 135mm koja prihvata 12 brzina Da bih ustedeo vreme isplescu tocak pa cu samo da zamenim menjac i nablu Evenutalno dropper post sediste i da uvezem na mesto levog menjaca Prelazak sa 26x2.1 na 26 x 2.3 zarad malo bolje trakcije van staze Prosirenja za vece diskove (na slici) i prelazak na 180mm diskove Nove plocice i zamena mineralnog ulja Za Caprilo je ideja da postane light trekking: Pozadi menjac sa Scott-a 9 bzina - trebalo bi da nabla pasuje 1:1 jer su obe 135mm - ali moracu da probam za svaki slucaj Mali problem je sto Scott ima felne za diskove tako da ce morati i tu malo da se plete Napred 38T jedna brzina Ugradnja nosaca za gepek do 50kg tezine da bi islo decije sediste na njega i evenutalno se dobila nosivost od 25-27kg na sedistu kako bismo izgurali jos malo sa decijim sedistem Gepek decije sedite sto vece nosivosti i cvrstine Zamena svih sajli i buzira Nove V-Brake kocnice jer su stare blago zardjale Nesto veci volan Razmatram jos skidanje svih nalepnica jer su u losem stanju i nove ili cak fabranje rama kada sve rasturam Sve planiram sam da radim tako da ako ikoga zanima da isprati otvoricu temu i pratim sa sliakma Alat polako nabavljam i pripremam se da krenem jedan po jedan. Ideja je da radim samo na jednom biciklu u jednom trenutku kako bih drugi vozio u medjuvremenu. 3 moron, shuxx and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15570 Posted September 3, 2024 Svaka cast na znanju. Meni pola termina nije poznato, a tek kada bih trebao nesto da zamenim, popravim. Rado cu pratiti tvoj rad, dal u ovoj ili drugoj temi. Drzim ti palceve da uspes u svemu 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4653 Posted September 3, 2024 23 minutes ago, igor0511 said: Ja sam zavrsio avgust sa rekordnom kilometrazom za sebe u mesecu - skoro ravnih 600km. Svaka čast. Ako nastaviš tim tempom, to je za godinu dana preko 7.000 km 2 shuxx and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted September 3, 2024 Hvala! Da budem iskren znanje je dosta tanko, ali zanimljivo mi je da ucim i istrazujem, pa onda nesto narucim, skontam da jos nesto fali i tako u krug A i smesno je sto vecinu stvari gledam na engleskom i onda krenem kod nas da trazim deo i muka prevesti. Ista prica kao i za "kvacilo" i pricu iznad gde me isprozivase da izmisljam stvari Kacim onda progres i bas se radujem kako ce bicikl da ide nakon toga. Da budem iskren jedina realna "potreba" je od toga sto lanac sleti na prvoj neravnini van staze kada bicikl poleti. Nije ni to smak sveta jer to bude spust gde ni ne trebaju pedale, ali iritira ponekad. Just now, moron said: Svaka čast. Ako nastaviš tim tempom, to je za godinu dana preko 7.000 km Hvala! Lako je drzati ovaj tempo na 19 stepeni ujutru i prijatnih 30ak uvece Videcemo kada zahladni. Cilj mi je da nastavim da budem aktivan cele godine jer mi bas prija, a sad videcemo koliko ce u praksi da se ostvari. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8239 Posted September 3, 2024 Svaka cast na znanju. Meni pola termina nije poznato, a tek kada bih trebao nesto da zamenim, popravim. Rado cu pratiti tvoj rad, dal u ovoj ili drugoj temi. Drzim ti palceve da uspes u svemuStelujes plinske mape a ne znas biciklu da cackas? Pa jedino prostije od toga je trotinet Sent from my SM-A346B using Tapatalk 3 shuxx, igor0511 and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15570 Posted September 3, 2024 Bajs je HI TEC za plin na autu. 1 1 igor0511 and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8239 Posted September 3, 2024 Video sam skoro kad kupovah detetu biciklu u Nisu i nisu mi dali da joj skinem tockove zbog transporta, kaze rastelovacu menjac, pa nije kamion covece Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 1 silenci and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted September 3, 2024 Mislim da je najveca zavrzlama kompatibilnost delova i naci alate. Sve ostalo ima na Youtube tako da je za iole standardnije komponente lagano naci uputstvo kako ih servisirati. Samo svako pravi svoj alat tako da je skinuti pedale postao ozbiljan poduhvat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15570 Posted September 3, 2024 Alat, i njegova jednokratna upotreba. Mada, aliexpress resava problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3427 Posted September 3, 2024 Ja sam se iznenadio da i u nasim prodavnicama cesto mozes da nadjes neki alat ili deo da budu jeftiniji ili slicne cene, a da stizu za 2 dana. Generalno je neka srednja kategorija opreme za bicikl postala dosta jeftina da se uradi kao aftermarket. Dechatlon mnogi ne vole, ali meni su skroz korektni za moj nivo upotrebe i bas svasta moze da se nadje jeftino od delova i alata za bicikl Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 387 Posted September 4, 2024 povratak legendice... od maja se druzimo.. 5 brzina/mjenjac u glavcinu, necujan... gume Schwable.. ivicnjaci, procjepi na trotoare, mali off road, ne cuju.. i naravno, aluminijumski, preklopljivi ram! Pony Sport S, fenomenalan je! 5 Reacher Gilt, moron, silenci and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 387 Posted September 4, 2024 54 minutes ago, moron said: "Rog" ? naravno... 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 250 Posted September 5, 2024 (edited) Cek, a taj menjac u glavudzi/5 -to je isto fabricki? Posto se ne secam da su bili poniji sa pet brzina. Secam se onog sa tri, i onaj sa banana sicem i naslonom, a ovo sam ako jeste definitivno zaboravio. Imam jedan mali bajs, na slicnu foru, kupio sam ga u kini kad sam bio (i doneo u avionu ), onaj sto se sklopi, on je malo bolje konstrukciono resen u odnosu na nase ponike, jer je ona glavna noseca stangla od elipsastog a ne od okruglog profila/cevi, spoj / prelom nije na kriticnom mestu. Promenio sam mu menjac, bio je neki najgori, kao shimano - kao oni sto se kod nas stavljaju na one jeftinije bajseve po prodavnicama, stavio sam neki turney kad sam dosao u Sr. 7 brzina. Mada, ne vozim ga, a ni "ova moja" od kada sam i njoj kupio mtb. *meni vozanje bajsa po snegu bas biiip zezanje (mada, vec dugo nije pao pravi sneg) ** inace kod bratova kineza, barem u tom gradu gde sam ziveo (Shenzhen -ovo preko puta levo na slici je Hong Kong), mozes i jako skup bajs da vezes bilo kakvim kljucem i ostavis ispred prodavnice ili ispred zgrade, i sva je prilika da ces ga i sutra tu zateci. -ono da cerupnu baterijicu, brzinometar, to eventualno da, al' da maznu ceo bajs - prilicno ne. Edited September 5, 2024 by Bouz 3 igor0511, Zan Batist and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 387 Posted September 5, 2024 57 minutes ago, Bouz said: Cek, a taj menjac u glavudzi/5 -to je isto fabricki? dada, jeste.. al to nije pony iz 80ih/90ih.. oni su 2018te napravili restart.. https://forbes.vijesti.me/biznis/kako-je-slovenacka-firma-sacuvala-legendarni-poni-bicikl/ tvoj lici na Polar.. mjerkao sam i neki italijnaski lombardo/capri model ali Yu nostalgija je presudila a i bolji je Pony, vozio sam i taj Capri.. Svaka cast za majstorisanje, zamjena mjenjaca.. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites