Jump to content
FAS Goran
bojan dim.

Biciklizam

Recommended Posts

Podseca me na jezero iz nekog Australijskog decijeh horor filma sto sam imao na kaseti. Kao zivi cudoviste unutra koje izranja pa klinac istrazuje sta je to tacno... Kad ono bager

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shuxx

Da, to je Ledinačko jezero.

Ima prelepih vidikovaca oko njega.

Sa ove strane gde sam uslikao psa i bicikl, mnogo je pitomije, a sa druge strane je teže, ali, svakako vredi ga obići ili prosto samo pored njega proći :)

Mislim da sam poslednjih godinu dana bio barem 50 puta na F.G, a imam utisak da nisam prošao ni sa pola staza kojih tamo ima  :)

 

viber_image_2021-05-09_13-11-47.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreneš od Iriškog venca grebenskim putem ka Zmajevcu i posle oko 1,5-2 km imaš sa desne strane objekat "radarski centar" (imaš ga na Google maps) i od centra (levo od njega) nizbrbdo ide jasno vidljiva (ali, nemarkirana staza) i do najvišeg vidikovca (iznad jezera) imaš tom stazom blizu 2 km. Možeš da nastaviš stazom sve niže i niže (imaš usput još 2-3 vidikovca), dodješ posle jezera do izvora "Zvečan" ( on je oko 3 km od grebenskog puta), a odatle možeš pravo, levo ili desno ( levo i desno to opet vrati na druge staze, koje te, ako hoćeš, vraćaju i na grebenski put).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leinacko jezero, isli peske jednom do njega... Da se strmeknes od nagiba :D (sa FR gore) nekadasnji rudnik mislim. Boja je prelepa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj da tako strašiš narod :) Kada nekoga nagovaram da po prvi put krene na Fruškać, ja mu kažem da je tamo "sva ravnina i pravina, eventualno neka blaga nizbrdica" ...

Jedan drug mi je posle bajs ture koju sam organizovao po Fruškaću rekao: "Nemoj više da si preda mnom i izgovorio ime Fruške gore, a kamo li predložio da ponovo dodjem ovamo ..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i moj skromni doprinos za danas...posetio Avalu posle dugo vremena. GPS ispod krosnji je neprecizan skroz po pitanju brzine (ne znam kako je kod Garmina, Bryton rider 310 je u pitanju) a ne ocitava u isto vreme senzor brzine i GPS (ne radi korekciju u odnosu na senzor brzine). HR traka je Magene i vrlo sam zadovoljan.

Gazda je propao al bajk ide dobro :D 

 

b1.jpg b2.jpg b3.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka ti čast ! Ti imaš tempo kao da si profi  :)

Od kada sam "ušao u treće životno doba", ja sam rutu ka Avali počeo da vozim samo sa ciljem - da stignem  :) A nekada sam sa MTB jurio štoperciu  :) I jako sam se nervirao ako sa N.BG ( preko starog Savskog mosta ) do vrha Avale (imao sam 25 km u jednom smeru) stignem za 1h i 15', a ne za meni godinama uobičajenih 1h i 13' :) 

Sada, ako (preko Mosta na Adi, kuda mi je kraće za oko 2 km ) stignem i za "sat i po", a ja "pevam"  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala kolega, trudimo se :)

 

Sad vozim na tehniku, snaga je slaba, nije se islo u teretanu na sprave, a sad sam okasnio pa lagano povecavam istu. 53/39 napred 11-32T pozadi.. Ne vredi, razmisljam da menjam na 52/36 ili kompakt 50/30...nekad sam imao triplu pa nisam razmisljao mnogo :)

 

Planira se BG-CG da se ode u etapama pa se spremam. Ako se ostvari, bice jedan lep putopis sa dosta slika. 

 

Zato, bez brda nista, posebno ako cemo preko Zabljaka :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas ozbiljna kilometraza.

Ja cu danas preci 45-60km za ceo dan sto mi je u vr' glave :D

 

I to mislim da ce najveci cug biti 30ak km lagane voznje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, ISV_01 said:
Hvala kolega, trudimo se
 
Sad vozim na tehniku, snaga je slaba, nije se islo u teretanu na sprave, a sad sam okasnio pa lagano povecavam istu. 53/39 napred 11-32T pozadi.. Ne vredi, razmisljam da menjam na 52/36 ili kompakt 50/30...nekad sam imao triplu pa nisam razmisljao mnogo
 
Planira se BG-CG da se ode u etapama pa se spremam. Ako se ostvari, bice jedan lep putopis sa dosta slika. 
 
Zato, bez brda nista, posebno ako cemo preko Zabljaka

Zar ti nije lakse da ga lerujes u Crkvinama i ukocis u Pg na prvom semaforu

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, shuxx said:

@ISV_01

 

kao si dobio ovu fotku / sliku, put visina itd

 

baš dobro

U pitanju je STRAVA koja je ovde spominjana. Visinski grafik / distanca je dobijena putem pomenutog GPS ciklometra Bryton 310 koji ima integrisan GPS i tako u stvari belezi putanju a posto ima integrisan i altmetar onda daje i visinsku razliku. Ucitavanjem tkz .fit fajla koji uredjaj generise na STRAVA-u, on prepoznaje sve parametre ukljucujuci i (ako se poseduju) pulsmetar traku, uredjaje za merenje snage (powermetar) i slicno. 

 

Ima i drugih koji beleze slicne stvari, ukljucujuci i aplikacije na telefonu. Najpopularniji je Garmin/Polar ali ujedno i najskuplji. Meni je ovaj kinez dobar i dovoljan. 

 

6 hours ago, MS PK said:

Zar ti nije lakse da ga lerujes u Crkvinama i ukocis u Pg na prvom semaforu emoji23.png

Eh, pa il oces il neces motati :D Kako posle da napisem putopis?! Djes bio, sta's radeo - eno putovao 10h vozom od toga 8h u tunelu bio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka Ti čast ako odeš bajsom do CG. Voleo bih da i ja to mogu i zavidim svima koji su to uspeli ili barem pokušali.

Ja redovno letujem u CG i par puta sam išao bajsom iz HN do Njeguša ( oni su, mislim, na skoro 1.000 mnv) i nazad (to je oko 110 km ukupno ). Najbolje je bilo kada krenem ujutro oko 05.00 ( i onda se u HN vratim do podneva, a već u podne sam o moru), jer se onda od Kotora do Njeguša penjem po hladovini.

Probao sam jednom da odem posle podne, po suncu i samo što nisam "krepao", jer sam ubrzo ostao be vode, mada sam poneo lepe zalihe :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, moron said:

HN do Njeguša

Tamo vozi cesto moj trener. Prelepo je. Mozda budemo tuda vozili, iskreno bih voleo. Serpentine i lakat krivine koje svaki vozac auta moze pozeleti (ako ih ofc voli). Pakao za pakne i diskove na bajsu :D

 

Ja sam bio cesta relacija Ulcinj - Vladimir - Rumija (repetitor) i nazad ili Ulcinj - Valdanos - magistrala (oko brda) i tako jedno 3x (nadmorska razlika bude oko 800-900mnm), dobro za pripreme za bolje poduhvate. 

Pre 3 godine sam ostvario svoj san - Ulcinj - Vladimir pa na Virpazar (repetitor pa okolo) - Petrovacke strane - Bar - Ulcinj. Oko 140km sa 2150 m nadmorske razlike, sve sa MTB 29' i sa 2 bidona koje sam cesto dopunjavao, bilo je pakleno vruce. Ofc proteinske i energy barovi uz mene.

 

@shuxx ja sam za gore pomenuti put do Petrovackih i nazad do Ulcinja imao ovako: start sa

2x 0.7L termosa sa vodom + 4 protein bara + 4 energy bara. Na bajku jos 2x rezevne unutrasnje 29x2.4 + alat + pumpa + 4x mg 400gr direkt, nek se nadje. Start je bio oko 8-9 izjutra mislim. Sledece tankanje vode bilo je u Virpazaru, oba puna bidona + ja popio ostalo. Sledece tankanje je bilo mislim na ulazu u Bar, isto tako, oba bidona + morao sam da stucem 1x mg 400g diirekta. Stizem u Ulcinj posle mislim 6h ili 8h voznje, jer sam cesce stajao da slikam, nisam jurio normu. Mogu da ti izvucem Stravu ako ce ti ista znaciti, ali tad nisam imao pulsmetar traku, samo uredjaj Bryton (znaci gps, brzina, nadmorska). Isto mogu i za Valdanos gde sam vezbao :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma samo se zezam, na temu vode, i voznje po vrucini.

Nemam ja duge voznje, i nikad nisam poneo vise od bidona, 0.5L. Mada, uvek ima cesama, ili dvorista, pa pitam za vodu, kad zatreba.

Vozim predvece, ili u mrak.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mico zdrav zivot :D 

Leon skoro da se i ne pali vise po gradu. Uglavnom samo bicikl ili motor.

 

A i bas mi prija ujutru za razbudjivanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...