Jump to content
FAS Goran
bojan dim.

Biciklizam

Recommended Posts

Moja sledeca investicija je ovo sediste i to uskoro

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Delovi/Sedi%C5%A1ta/2057/

Nemam biciklisticke gace niti planiram kupovinu istih, na starom MTB zadnji trap je ba boleo na pocetku sezone posle se buljafon navikne.

Na novom bajsu tih problema skoro i nema ovo mi je sediste na novom bajsu

 

cxcb24262.jpg

 

Inace komsija iz zgrade ima ono sediste Selle Royal probao ga i odusevio se koliko je udobno + ima federe njega cu najverovatnije namontirati za koji dan.

 

Meni ovo deluje da je za neke iskusne gospođe kojima je život raširio kukove. :devil:

 

Uporedi ga sa mojim. http://www.chainreactioncycles.com/rs/en/selle-italia-slr-c64-saddle-2012/rp-prod62307

 

Pa ti volis tanga sedista :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ti ga pretera, ovo tvoje je bas usko, sto kaze sarance kao tanga, meni bi ovo tvoje upalo medju guzove, jedva bih ga izvadio :crazy:  :popo:  


Sarance a koja je marka i  oznaka ovog tvog, gde si ga kupio?

Edited by bojan dim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sam dobio na na bajsu. Stvarno je udobno mislim da nije ni skupo imas ga u planet bajku, ali ono selle royal sa gelom i federima je vrh.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al' je biciklizam napredovaoooo...

 

Ponika. Ali ram nije bio kao kod ROG, nego bez opcije rasklapanja, sve iz jednog dela. Sećam se još uvek naziva BP Cycle.

Juuuuu, nisam ni znao šta sam vozio, postoje i danas :D:

http://bpcycle.com/bikes.html

Mada, možda je bila neka kopija...

 

Pukla prednja viljuška.

Pukao ram na pola. Više puta. Poslednjih par puta majstora u lokalnom auto servisu mrzelo više da vari, pa dao nama, klincima u 5., 6. razredu da sami to uradimo...i naravno, zavarili ga ukrivo. :D Al', puklo je opet brzo. Najgore mi je bilo kad uđem u autobus GSP-a, nosim pola bicikla u jednoj, pola u drugoj ruci, svi mislili da sam neki divljak. :D

Pucala pedala više puta tokom svake godine. Više desna od leve. Imao sam plastične pedale pa noću nisam mogao da pravim varnice koje su mogli ostali sa svojim metalnim pedalama kada zakače asfalt, ali eto...bile su lakše. Mislim samo na onaj deo gde ide stopalo, to je bilo plastično, sve ostalo od metala.

 

Nakon jednog pada sa te ponike, dežurna iz doma zdravlja je, kad me videla na hodniku na šta ličim, rekla je ''brzo brzo, dete palo sa motora''. :D :D

Jedne godine su mi dali sprej, nešto kao fudbalerima što se prska kada im ulete na teren da ukažu pomoć dok se izležavaju, da time prskam oderotine. Lepo, hladno kad se naprska, ma milina. Ali...izgleda sam preterivao, pa nije moglo da zaraste, nego se stvarao neki kao gnoj, šta li je. Onda opet kod lekara, on kod hirurga, a hirurg onako rutinski kaže ''ništa ne brini, sad ćemo to da sredimo''. Namaza jod, uzeo je kao neke makaze sa vrhom kao kod opanaka...i odra mi sve što je zaraslo, nisam stigao ni da dreknem. I tako...

 

Nemam nikakav bajs već bar 10 godina. Ali, trebao bih uzeti. Znao sam ja to da teram. :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma svi smo znali jbg, ali nam sad samo fali kondicije od pre 10-20 godina.
Svaka čast momcima koji i dalje jašu!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bajsem idem na fax,u prevozu cu se kupati i u svom a i znoju svih oko mene,pa ako je tako bolje mi je da se kupam samo u svom :-) inace ja imam na bajsu ono selle royal,nije lose ali treba period privikavanja,da se koza izmedju nogu zadeblja :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokusao sam, nije da nisam. Kupio sam bajs. Vozio neko kratko vreme. Odustao.

Zivim na brdu, da bi dosao do kuce imam 500-600m debelog uspona koji jednostavno ubija svaku zelju za pedalama. Cak sam jedno vreme pakovao bajs u auto, spustim se do centra (700-800m), izvadim bajs i verglam.... Glupo jel? Toliko je i trajalo :)

Negde u mom sestom razredu, brat dobije skuter, ali mesec dana pre toga polozio za B, tako da ga skuter nije zanimao. Tu stupam ja na scenu, prisvajam skuter i sa malo jace od 12godina prelazim sa bajsa na bajk. 18 godina kasnije, evo jos uvek vozim motor.

I ne verglam uz brdo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neso mislim da nema deteta iz nasih generacija koje nije imalo poniku. Ja sam imao Rog Ljubljana. A uz poniku su nekako isle kao dodatna oprema kolena puna krasti od padova. Mada su tada i padovi bili bezazleniji, danas kad padnes, obavezan gips posle. Ehh moja ponika... ukradose je negde na bazenu... verovatno cigani, da se odvezu do kuce, a posle u staro gvozdje :crybaby:

Share this post


Link to post
Share on other sites

rog_poni.jpg

 

Ja ih imam u selu 6 kom starih rogovih bajseva. Ponika x2, malo veća ženska sa 4 brz i dva 12to brzinca. Slikaću pa ću okačiti. Čekaju bolje dane i reparaciju.

Ne mogu prežaliti što sam BMX crveno plavi prodao ortaku koji ga je razbucao i bacio nakon godinu dana. :thumbdown:

Ovakav je bio:

 

BMX_ROG_527d644cc9ed8.jpg

Mi smo se kao klinci ložili na BMX bandite hahahaah!

Edited by sale nacionale

Share this post


Link to post
Share on other sites

jooooj samo kad se setim moje ponike i sad me duša boli šta sam joj sve radio i išla je. neverovatno zahvalna bacikla to je čuudo jedno. i dan danas se sećam imala je kriv zadnji bandaš, ali ne malo, nego me je maltene bacao iz trake u traku koliko je to bilo krivo i sve sa takvim bandašem kod nas na dunav u Bataji (cirke jedno 5 km u jednom pravcu) nekoliko puta dnevno. a što kaže neschaoct nema mesta gde nije bila varena. gume sam krpio jednom dnevno najmanje. što se tiče padova sećam se jedne dogodovštine ni malo prijjatne u to vreme, ali sada mi smešno. vratili se mi porodično sa mora i sada ja posle deset dana provedenih na moru uželeo se bacikle i istog momenta kako smo stali ispred kuće na bajs i udri vitlaj po kraju. međutim za tih desetak dana dok sam ja bio odsutan komšija prokopao trotoar neke cevke menjao,a već uveliko bio pao mrak tako da moja vožnja i uživanje nisu dugo trajali. sećam se pri maltene punoj brzini iskipovao sam se  u tu rupu ali sva sreca pesak je bio unutra, nije neko kamenje ili šljunak ali opet sam izledao kao iz mešalice za beton da sam ispao. vraćam se kući jedna ruka krvava sva, a u drugoj vucem ono što je ostalo od ponike. roditelji kad su me videli svisnuli ljudi i onda onako  sve sa stvarima od mora (nisu stigli ni da se raspakuju) u urgentni. i pored svih povreda najteže mi pala zabrana vožnje narednih 3 meseca. to mi tad teže palo nego sada tri meseca da mi neko uzme dozvolu :). malo udavi ali eto..  

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam imao Pony. Rogov. Jednom prilikom mi je ispala čivija iz zgloba za pakovanje. E to je pad bio. :laughing:  Al klinac pa ništa ne boli. Uskočio u more i dezinfikovao. Više me bolelo što bicikl nije bio u voznom stanju dva dana nego rane junačke.

 

Danas obrno 50 km. Zvezdara - Dorćol - Ada - ostužnički most - NBG nasip - Brankov most - Zvezdara. Evo jedna slika sa mosta.

 

20140404_123824.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas obrno 50 km. Zvezdara - Dorćol - Ada - ostužnički most - NBG nasip - Brankov most - Zvezdara. Evo jedna slika sa mosta.

 

i koliko vremenski traje jedna takva voznja od nekih 50 km? pod uslovom da si neki osrednji vozac?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi od milion faktora. Od konfiguracije puta, gustine saobraćaja, da li se vozi kroz grad pa moraš da čekaš semafore, da paziš da te neko ne pokupi kolima, raspoloženja, kondicije, pauza...

Meni je ovo bila prva toliko duga vožnja ove sezone. Ponedeljak, sredu i četvrtak sam vozio po 33 km koliko je od moje kuće do Ade i nazad pa su mi noge bile "teške".

Sve u svemu prosečna brzina je bila malo preko 20 km/h, tako da je sama vožnja trajala oko 2,5 sata, ali sam pravio jednu veću pauzu na Adi gde sam popio piće i po jednu kraću posle mosta i na kraju NBG keja. Sve u svemu trajalo je 3+ sata. Ne znam tačno jer mi brzinomer računa vreme samo kad je bicikl u pokretu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa tako i meni treba,od mirijeva preko bulevara do keja (brankovog mosta) pa do ade,oko ade i nazad,samo preko dorcola,nekih 2-2,5 sata,kad sam bio u jacoj kondiciji trebalo mi je 1:30

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono što je dobro kod biciklizma je da se kondicija dosa brzo i lako dobija, makar za ravničarske ture. Prošle godine sam vozio i ture od skoro 100 km, a da sam bio daleko od kondicije za brdsku vožnju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ali se kondicija brzo i gubi. Posle 15 neaktivnih dana kao da nikada nisam ni vozio.

Bio danas u Planetbike, kupio sediste kao sarancetovo, sutra montaza, a mozda i proba ako vremenske prilike dozvole. Cena 1950 din.

Share this post


Link to post
Share on other sites

au vidim super tema,ja isto dosta vozim bajs,al prvo treba malo da sredim bajs,pa bi mogli da se okupimo pa na jednu voznju,samo da nabijem kondicijuj 

moj bajs je kupljen 96,al jos traje,dobar ,al sam dosta stvari menjao na njemu,al ove godine mu treba jedan mali servis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam za vožnju, al odbjam da vozim NBG nasip od blokova ka ostužničkom mostu. Imam utisak da je ove godine u mnogo gorem stanju nego prošle. Ne znam da li je objektivno toliko lošiji ili je impresija posledica nešto užih i tvrđih guma ove sezone, ali mi je taj deo preseo. Tresao sam se kao da vozim offroad.

 

Prošle godine sam često vozio tuda i uopšte nisam imao utisak da je truckavo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...