Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Porsche Racing by LEGO / LEGO Ferrari F40 / Fiat 500 Lego

Recommended Posts

Najveći LEGO bolid Formule 1

 

lego f1.jpg

 

Sastavljen je od 500.000 LEGO kocki, i to u šoping centru u Džedi, a napravljen je sa ciljem promovisanja ovogodišnje F1 trke za VN Saudijske Arabije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Land Cruiser LEGO u razmeri 1:1

 

toyota lego.jpg

 

 Narudžbina Al-Futtaim Motors-a, uvoznika Toyote za Ujedinjene Arapske Emirate, upotrebljeno je 440.000 LEGO kockica:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M 1000 RR u LEGO izdanju

 

lego-bmw-m-rr 02.jpg

 

Ako je nemate dovoljno dubok džep za BMW M 1000 RR, možda biste želeli da razmislite o pristupačnijem ''paketu'', koji donosi LEGO Technic. Nemačka mašina se u LEGO Technic kompletu sastoji od ukupno 1.920 delova, urađenih u razmeri 1:5 prema originalnoj mašini sa karbonskim felnama. Komplet uključuje zlatni lanac, funkcionalni trostepeni menjač, viljuške, zadnji amortizer i instrument tablu sa tri opcije prikaza. BMW M 1000 RR je posebna mašina, jer je to prva kreacija na dva točka koju je napravila BMW-ova M divizija.

 

lego-bmw-m-rr 01.jpg

 

''LEGO Technic tim je shvatio da treba da osmisli nešto bez presedana kako bi na pravi način odali počast M RR motociklu. Rezultat je model koji predstavlja pravo remek delo'', rekao je Ralf Rodepeter, šef marketinga renomirane divizije bavarskog giganta. Zanimljivo je da je M 1000 RR LEGO Technic set nekih 130 evra skukplji Ducati Panigale V4 R seta koji je izašao prošle godine. BMW Motorrad Technic set će biti dostupan počevši od 1. januara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lego Mercedes AMG Project One i bolid Hamiltona

 

222208-lego 023.jpg

 

Najavljeni su brojni novi Lego Speed Champions setovi, uključujući onaj koji sadrži Mercedes F1 bolid Luisa Hamiltona iz sezone 2021. i predstojeći Mercedes AMG Project One. Lego model Formule 1 dolazi u kompletu sa svim vitalnim delovima koji čine moderan F1 bolid, uključujući prednje krilo, oreol i zadnje krilo. Čak ima i Pirelli gume.

 

222207-lego 01.jpg

 

Što se tiče modela Mercedes AMG Project One, on je prilično detaljan i ima istu boju koju je automobil imao kada je prvi put predstavljen 2017. Ukupno, paket se sastoji od 564 delića.

Lego Speed Champions je takođe objavio nekoliko drugih modela. Jedan od njih je komplet od 592 komada Aston Martin Vantage GT3 i Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Ostali novi dodaci asortimanu uključuju modele Lamborghini Countach, Lotus Evija i Ferrari 512 M.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lego Ferrari F40 u prirodnoj veličini

 

lego f40 13.jpg

 

Napravljen od 358.000 kockica, težak je 1.361 kilogram:

 

lego f40 12.jpg lego f40 11.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

LEGO Ferrari Daytona SP3

 

Pogledajte detaljno LEGO TECHNIC Ferrari Daytona SP3 - od pakovanja, tehničkih komentara i celokupnog dizajna, ovaj set je zaista remek delo! Može se reći da je LEGO blisko sarađivao sa Ferrarijem kada je dizajnirao ovaj auto, i da su se njihovi napori definitivno isplatili:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Lego set: Nissan GT-R R34 iz ''2 Fast 2 Furious'' s figuricom Briana O'Connera

 

nissan lego 2022 02.jpg

 

Lego's Speed Champions linija entuzijastima nudi sjajne minijaturne replike mnogih popularnih automobila. Pristupačan i jednostavan za izlaganje, najnoviji set dolazi u obliku Nissan GT-R R34 iz 2 Fast 2 Furious filma, koji je vozio filmski lik Brian O’Conner (Paul Walker) u drugom filmu franšize Fast & Furious. Ovaj set je drugi u ponudi Speed Champions vozila iz Fast & Furious filmske sage, a prvi je bio Dodge Charger R/T Dominica Toretta iz 1970.

 

nissan lego 2022 01.jpg

 

Cena će verovatno iznositi dvadesetak evra kao i za sve ostale Speed Champions setove. U prodaji se očekuje od januara, a prema nemačkom Lego trgovcu JB Spielwarenu, koji ga je predstavio, imaće 319 delova, što je u rangu s drugim vozilima u seriji. Takođe, možete pogledati i video predstavljanje na YouTube kanalu Racing Brick.

Automobil dolazi s mini figurom Briana O’Connora, u svojoj prepoznatljivoj srebrno-plavoj varijanti boja, ali za one koji bi više voleli obični R34 GT-R, čini se da u kompletu nema previše plavih komada bez nalepnica, što olakšava zamenu za srebrne ako budete mogli naći delove na drugom mestu. Detalji kao što su ''afetrmarket'' točkovi i krilo su replicirani prilično tačno, dok se drugi delovi poput karoserije iz ranih 2000-ih, nisu tako dobro preneli u srednju ''ciglu'' malih dimenzija. Zato su kul boce azota na suvozačevom sedištu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lego Ford GT, Bugatti Bolide, Pagani Utopia...

 

230796-lego 07.jpg

 

Lego Ford GT u razmeri 1:12, prodaja počinje 1. marta, po ceni od 119.99 dolara (110 evra).

 

230795-lego 06.jpg

 

Lego Bugatti Bolide je dugačak 31 cm, širok 13 cm, visok 8 cm i košta 49.99 dolara (46 evra) u SAD-u.

 

lego bugatti bolide 05.jpg

 

Lego će od marta ponuditi još nekoliko modela u razmeri, a to su Pagani Utopia, Ferrari 812 Competizione, Porsche 963, McLaren F1 LM i McLaren Ultimate Vision Gran Turismo...

 

lego pagani 04.jpg lego ferrari 812 03.jpg

 

lego porsche 02.jpg lego mclaren 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

 

LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

 

Napravljen od 1.775 delova, u razmeri 1:10, dostupan u tamno sivoj, crnoj i zelenoj boji, u prodaji od 1. maja po ceni od 199 dolara.

 

LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...